Zapojení MIDI

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Sicker

Zapojení MIDI

Příspěvek od Sicker »

Zdravím,
prosil bych o pomoc se zapojením. Jde o to, že jsem koupil rackový syntezátor, midi keyboard mám m-audio Key-studio, který bohužel nemá midi výstup. K pc používám Midi interface 4in 4out. Doufal jsem, že půjde nějak nastavit abych z Key studia vysílal midi signály do počítače a ten skrz interface do syntáku. Díky za případnou pomoc :?
Paris
Rádce

Re: Zapojení MIDI

Příspěvek od Paris »

system mas jaky?

jinak obecne (mimo nejakych virtualnich midi kabelu/routeru) by mel poslouzit jakykoliv multitrack (napr. Reaper), staci nastavit midi vstup/vystup a prepnout monitor.

mozna, ze midi-ox bude mit virtualni router.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano má - stačí nastavit používané MIDI porty z celkové nabídky (aby v tom byl přehled) - takže Key-studio USB a jeden okruh z MIDI 4x4.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Sicker

Příspěvek od Sicker »

Díky za odpovědi. Šlo o to, že jsem to v cubasu nemohl ani za boha nastavit(device setup a midi, nedovolilo mi to nastavovat, teď mě napadlo jestli to nemůže být tím, že mám LE). Pak jsem to zkusil přes Logic a během půl minutky to frčelo. :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tohle bych na LE omezení nešacoval, ta jsou někde jinde (ve srovnání z FULL verzí).

P.

Nuni

MIDI 1

Příspěvek od Nuni »

Používám MIDI soubory, sám si je dovedu vytvořit, přehrávám je z programu VanBasco's (protože místo zpěvníku používám karaoke s vlastními pozn., např kyt akordy) a přehrávám přes USB do kláves Yamaha S550, pak už klasicky do mixu ... Protože klávesy požívám minimálně, hraju hlavně kytaru, chtěl bych klávesy vyřadit. Když pustím MIDI souzbor přímo z výstupu PC (u programu Van Basco není propblém zvolit výstup midi paper, či windows, nebo třeba digi keyboard - který používám) tak ( samotný výstup s jacem 3,5 - mi připadá dobrý tak k připojení sluchátek, ale né ozvučení sálu ... a zvuk je o dost horší než při použití přes klávesy. Do PC jsem si na doporučení nainstaloval i program Yamaha XG Soft Syntetizer, ale pořád nic moc. Prý záleží na zvukový kartě. Existuje něco, (?), abych do toho mohl pustit přes USB data a ven mi šla hudba jako z kláves? - nebo mám obětovat jedny klávesy a vyndat z nich jenom tu destičku s tištěnými spoji a umístit jí třeba do krabice od bot? - to co potřebuji by to splnilo. Pomůže externí zvuková karta nebo nějaké jiné zařízení? Děkuji za odpověď i názor.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 22.10.2013 9:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledej, díky.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Z výstupu PC bude zvuk vždy jiný, protože je použit jiný zvukový generátor. SW Soft Syntetizer by to mohl řešit, ale otázkou je kvalita použitých vzorků v porovnání s těmi z kláves plus samozřejmě kvalita výstupu zvukové karty.

Je velký problém používat nadále klávesy pouze ve formě tónového generátoru? Nebo jsou i důvody přenášení méně věcí (celkem logické) a podobně?

Navrhoval bych pak řešení koupí tónového generátoru z druhé ruky (pár se jich válí/válelo třeba na midi.cz) kompatibilního s Yamaha XG MIDI standardem. Myslím, že by to bylo funkční a levné řešení, tónový generátor je malá krabička a bylo by vystaráno.

P.

Nuni

Příspěvek od Nuni »

Díky, to jsem potřeboval slyšet, takže né zvukovou kartu, ale tónový generátor - začnu shánět. Jde o to, že když pouštím MIDI přes klávesy, tak jsou dále nevyužitelné, protože záleží na volume midi, to ještě nemám upraveno a když je silně nahraná midi, není slyšet vlastnbí hraní nástroje ... U některé MIDI to jde, když je slaběji nahraná (volume MAIN v nastavení kláves mám na 127 a midka to stejně přeřve ...) MIDI používám hlavně k doprovodu své live produkce 1) nejsou vhodní muzikanti a 2) pořadatel nemá na zaplacení ansáblu ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Aha, jasně. No ideální by byl nějaký přehrávač, jež by umožňoval alespoň s hlasitostí a panorámou ve všech 16 MIDI kanálech pracovat, ale nevím, jestli něco takového existuje. Jinak ohledně toho TG bych se zaměřil na řadu MU od Yamahy, prozkoumej ten inzertní server midi.cz ;-) Bude ještě potřeba přervodník USB/MIDI, protože konkrétně MU řada má jen standardní MIDI pětikolíky, ale to už je cenový detail bych řekl.

P.

EDIT: našel jsem třeba ZDE

BOBAN

MIDI a bicí automat

Příspěvek od BOBAN »

Ahoj, předem se omlouvám za laický dotaz. Hrajeme v kapele ve třech, basa, kytara,klávesy a bicí automat Zoom RT223. Každou písničku pracně do toho automatu naklepávám po paternech a úder za úderem. Je to fakt zdlouhavé a nejhorší jsou přechody. Výsledek není vždy dokonalý. Mám spoustu písniček v MIDI formátu kde jsou i dokonalé bicí stopy. A teď k otázce. Nemám vůbec zkušenosti s MIDI v praxi. Jakým způsobem zapojit tento bicí automat abych mohl využít bicí stopu v MIDI formátu co mám v počítači. Tuším asi že bude potřeba použít při hraní minimálně notebook. Ještě podotýkám, že klávesy mají také vstup a výstup MIDI. Poradí mi někdo? Dík.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 22.10.2013 21:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Z PC přes zvukovku s MIDI výstupem (nebo převodník USB/MIDI) zapojit do MIDI vstupu bicího automatu. V SW (DAW) pak akorát správně nastavit tu midi stopu na příslušný výstup.
BOBAN

Příspěvek od BOBAN »

Dik za odpověd. Nebude problem v tom že ten ZOOM ma jen MIDI Out?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já vidím v manuálu MIDI in. Doporučuju přečíst manuál, strana 70. http://www.zoom.co.jp/download/E_RT223.pdf
BOBAN

Příspěvek od BOBAN »

ok, maš pravdu. Zkusim to. Dik.
BOBAN

Příspěvek od BOBAN »

Tak mě to hraje. Jen nemohu přijít na to, jak měnit sady bicích? Hraje mě to stále stejně. Myslel jsem že si budu moci měnit sady bicích co jsou v ZOOMu ale to nejde.
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Mělo by to jít povelem Program Change na zvoleném MIDI kanálu + číslo sady bicích, viz strana 77 v manuálu.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“