prosil bych o pomoc se zapojením. Jde o to, že jsem koupil rackový syntezátor, midi keyboard mám m-audio Key-studio, který bohužel nemá midi výstup. K pc používám Midi interface 4in 4out. Doufal jsem, že půjde nějak nastavit abych z Key studia vysílal midi signály do počítače a ten skrz interface do syntáku. Díky za případnou pomoc
Zapojení MIDI
Pravidla fóra
Zapojení MIDI
Zdravím,
prosil bych o pomoc se zapojením. Jde o to, že jsem koupil rackový syntezátor, midi keyboard mám m-audio Key-studio, který bohužel nemá midi výstup. K pc používám Midi interface 4in 4out. Doufal jsem, že půjde nějak nastavit abych z Key studia vysílal midi signály do počítače a ten skrz interface do syntáku. Díky za případnou pomoc
Re: Zapojení MIDI
system mas jaky?
jinak obecne (mimo nejakych virtualnich midi kabelu/routeru) by mel poslouzit jakykoliv multitrack (napr. Reaper), staci nastavit midi vstup/vystup a prepnout monitor.
mozna, ze midi-ox bude mit virtualni router.
jinak obecne (mimo nejakych virtualnich midi kabelu/routeru) by mel poslouzit jakykoliv multitrack (napr. Reaper), staci nastavit midi vstup/vystup a prepnout monitor.
mozna, ze midi-ox bude mit virtualni router.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano má - stačí nastavit používané MIDI porty z celkové nabídky (aby v tom byl přehled) - takže Key-studio USB a jeden okruh z MIDI 4x4.
P.
P.
Díky za odpovědi. Šlo o to, že jsem to v cubasu nemohl ani za boha nastavit(device setup a midi, nedovolilo mi to nastavovat, teď mě napadlo jestli to nemůže být tím, že mám LE). Pak jsem to zkusil přes Logic a během půl minutky to frčelo. 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tohle bych na LE omezení nešacoval, ta jsou někde jinde (ve srovnání z FULL verzí).
P.
P.
MIDI 1
Používám MIDI soubory, sám si je dovedu vytvořit, přehrávám je z programu VanBasco's (protože místo zpěvníku používám karaoke s vlastními pozn., např kyt akordy) a přehrávám přes USB do kláves Yamaha S550, pak už klasicky do mixu ... Protože klávesy požívám minimálně, hraju hlavně kytaru, chtěl bych klávesy vyřadit. Když pustím MIDI souzbor přímo z výstupu PC (u programu Van Basco není propblém zvolit výstup midi paper, či windows, nebo třeba digi keyboard - který používám) tak ( samotný výstup s jacem 3,5 - mi připadá dobrý tak k připojení sluchátek, ale né ozvučení sálu ... a zvuk je o dost horší než při použití přes klávesy. Do PC jsem si na doporučení nainstaloval i program Yamaha XG Soft Syntetizer, ale pořád nic moc. Prý záleží na zvukový kartě. Existuje něco, (?), abych do toho mohl pustit přes USB data a ven mi šla hudba jako z kláves? - nebo mám obětovat jedny klávesy a vyndat z nich jenom tu destičku s tištěnými spoji a umístit jí třeba do krabice od bot? - to co potřebuji by to splnilo. Pomůže externí zvuková karta nebo nějaké jiné zařízení? Děkuji za odpověď i názor.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 22.10.2013 9:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledej, díky.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledej, díky.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Z výstupu PC bude zvuk vždy jiný, protože je použit jiný zvukový generátor. SW Soft Syntetizer by to mohl řešit, ale otázkou je kvalita použitých vzorků v porovnání s těmi z kláves plus samozřejmě kvalita výstupu zvukové karty.
Je velký problém používat nadále klávesy pouze ve formě tónového generátoru? Nebo jsou i důvody přenášení méně věcí (celkem logické) a podobně?
Navrhoval bych pak řešení koupí tónového generátoru z druhé ruky (pár se jich válí/válelo třeba na midi.cz) kompatibilního s Yamaha XG MIDI standardem. Myslím, že by to bylo funkční a levné řešení, tónový generátor je malá krabička a bylo by vystaráno.
P.
Je velký problém používat nadále klávesy pouze ve formě tónového generátoru? Nebo jsou i důvody přenášení méně věcí (celkem logické) a podobně?
Navrhoval bych pak řešení koupí tónového generátoru z druhé ruky (pár se jich válí/válelo třeba na midi.cz) kompatibilního s Yamaha XG MIDI standardem. Myslím, že by to bylo funkční a levné řešení, tónový generátor je malá krabička a bylo by vystaráno.
P.
Díky, to jsem potřeboval slyšet, takže né zvukovou kartu, ale tónový generátor - začnu shánět. Jde o to, že když pouštím MIDI přes klávesy, tak jsou dále nevyužitelné, protože záleží na volume midi, to ještě nemám upraveno a když je silně nahraná midi, není slyšet vlastnbí hraní nástroje ... U některé MIDI to jde, když je slaběji nahraná (volume MAIN v nastavení kláves mám na 127 a midka to stejně přeřve ...) MIDI používám hlavně k doprovodu své live produkce 1) nejsou vhodní muzikanti a 2) pořadatel nemá na zaplacení ansáblu ...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha, jasně. No ideální by byl nějaký přehrávač, jež by umožňoval alespoň s hlasitostí a panorámou ve všech 16 MIDI kanálech pracovat, ale nevím, jestli něco takového existuje. Jinak ohledně toho TG bych se zaměřil na řadu MU od Yamahy, prozkoumej ten inzertní server midi.cz
Bude ještě potřeba přervodník USB/MIDI, protože konkrétně MU řada má jen standardní MIDI pětikolíky, ale to už je cenový detail bych řekl.
P.
EDIT: našel jsem třeba ZDE
P.
EDIT: našel jsem třeba ZDE
MIDI a bicí automat
Ahoj, předem se omlouvám za laický dotaz. Hrajeme v kapele ve třech, basa, kytara,klávesy a bicí automat Zoom RT223. Každou písničku pracně do toho automatu naklepávám po paternech a úder za úderem. Je to fakt zdlouhavé a nejhorší jsou přechody. Výsledek není vždy dokonalý. Mám spoustu písniček v MIDI formátu kde jsou i dokonalé bicí stopy. A teď k otázce. Nemám vůbec zkušenosti s MIDI v praxi. Jakým způsobem zapojit tento bicí automat abych mohl využít bicí stopu v MIDI formátu co mám v počítači. Tuším asi že bude potřeba použít při hraní minimálně notebook. Ještě podotýkám, že klávesy mají také vstup a výstup MIDI. Poradí mi někdo? Dík.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 22.10.2013 21:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Z PC přes zvukovku s MIDI výstupem (nebo převodník USB/MIDI) zapojit do MIDI vstupu bicího automatu. V SW (DAW) pak akorát správně nastavit tu midi stopu na příslušný výstup.
Dik za odpověd. Nebude problem v tom že ten ZOOM ma jen MIDI Out?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já vidím v manuálu MIDI in. Doporučuju přečíst manuál, strana 70. http://www.zoom.co.jp/download/E_RT223.pdf
ok, maš pravdu. Zkusim to. Dik.
Tak mě to hraje. Jen nemohu přijít na to, jak měnit sady bicích? Hraje mě to stále stejně. Myslel jsem že si budu moci měnit sady bicích co jsou v ZOOMu ale to nejde.
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Mělo by to jít povelem Program Change na zvoleném MIDI kanálu + číslo sady bicích, viz strana 77 v manuálu.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz