Nahrávání ve zkušebně
Pravidla fóra
Nahrávání ve zkušebně
Ahoj ... potřebuju pomoct vyřešit jeden problém ... chci nahrávat zkoušky ve zkušebně ... mám k dispozici 2 mikrofony ... jeden na zpěv který bych chtěl aby šel z mixu do beden ... a druhý na nahrávání který chci aby šel přes mix do PC ... jak vyřešit aby nahrával jenom jeden mikrofon?
Re: Nahrávání ve zkušebně
Kdybys uvedl typ mixpultu, byl by problém vyřešen.
Takhle ten nahrávací můžeš poslat do Aux kanálu a z jeho výstupu do nejlépe externí zvukovky PC.
Takhle ten nahrávací můžeš poslat do Aux kanálu a z jeho výstupu do nejlépe externí zvukovky PC.
no mix právě eště neni zkušebna je teprve ve vývoji ... nějakej typ na mix a zvukovou kartu?
abych se s obojím vešel tak do 7000Kč
abych se s obojím vešel tak do 7000Kč
Naposledy upravil(a) MilanT dne 22.10.2013 19:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
Ok, na co byste ten mix používali? Jaké bedny byste měli k dispozici?
-
Lukáš Kostka
Zvukovku bych doporučil bych Focusrite, není špatná, ale otázka je jestli to využiješ. No a zbývá ti cca. Dalo by se vyřešit tak, že do toho píchneš mikrofony ( jeden na zpěv a druhů na zkušebnu) no z toho ten mikrofonní což by si možná chtěl i do beden, tak si to vysměruješ na výstup zvukovky a z výstupu píchneš do mixu a nebo rovnou do zesilovače. Já totiž moc nemám rád když to jde přes moc zařízení. Protože Scarlett má dobré pre-ampy. No a kdyby si potřeboval přes to mix, tak do 2000 koupíš třeba toto http://www.rh-sound.cz/cz/xenyx-1202_mi ... rhd.98.htm není to sice nic extra, ale za ty peníze je to dobrý.
klobasnik: jedná se o 2 tyto aktivní bedny (http://kytary.cz/skytec-jpa-12/HN101711/)
a co se týká mixu ... prozatim by sloužil jenom na zpěv + na to nahrávání ...
a co se týká mixu ... prozatim by sloužil jenom na zpěv + na to nahrávání ...
-
Lukáš Kostka
Tak to udělej, tak jak jsem ti napsal.
Lukáš ti poradil dobrou zvukovku. Předpokládám, že bedny propojíte přes line out jedné z nich. Takhle můžeš do první zapojit mikrofon. Někde poblíž umístíš počítač, ke kterému připojíš zvukovou kartu s mikrofonem. Tím se zbavíš mixu, který by se hodil v případě, že by přes bedny šlo ještě něco dalšího. Ušetřené finance můžete strčit do lepších beden, mikrofonu či zvukové karty.
Kdysi jsem hrál v projektu v složení aktivní baskytara, elektrická kytara přes procesor a varhany/synth. Takhle jsme se všichni zapojili do mixu, kde jsme si to dle potřeby namíchali, poslali do beden a zároveň Auxem do zvukovky. Takhle je to alespoň pro mě ideální, je to zcela bez mikrofonů a tedy přeslechů. V jakém složení budete hrát? S jakými nástroji a aparáty budete hrát?
Kdysi jsem hrál v projektu v složení aktivní baskytara, elektrická kytara přes procesor a varhany/synth. Takhle jsme se všichni zapojili do mixu, kde jsme si to dle potřeby namíchali, poslali do beden a zároveň Auxem do zvukovky. Takhle je to alespoň pro mě ideální, je to zcela bez mikrofonů a tedy přeslechů. V jakém složení budete hrát? S jakými nástroji a aparáty budete hrát?
Velice děkuji za vyčerpávající odpověď ... určitě bych to chtěl poslat i přes mix jelikož se zpěvy asi budou rozšiřovat ... co se týče složení tak basa, bicí, kytara a zpěv ... do budoucna určitě i doprovodný zpěv ... a ohledně těch nástrojů ... je to hodně důležitý vědět?
Počítám, že nahrávky budou sloužit jenom vám, abyste měli základní představu jak to zní, co změnit, co by se dalo vymyslet atd. Ostatně, s danou výbavou těžko si představit něco víc
Tohle jsme v dřevních předdigitálních dobách řešili tak, že jsme si HODNĚ pohráli s akustikou zkušebny, rozestavěním aparátů atd. a pak jsme na zbytky starých mikrofonních stojanů (porouchaných, neschopných již koncertního používání) přivrtaných do stropu (aby nepřekážely na zemi) pověsili dva "kondenzátorové" (ve skutečnosti spíš elektretové, nějaké Shure Beta Green, typ si nepamatuju, byl to rok asi tak 93 nebo 94) které jsme kabely stáhli do "racku" ve kterém byly dva vstupy z odepsaného mixu AHB, použité jako předzesilovače a korekce a starý rackový kompresor (tuším Houdek) zapojený do insert loopu oněch vstupů a pak rovnou z nich do kazetového decku. To byl tuším Technics, vzadu měl 3,5mm jacka "remote" a tam byl dobastlený footswitch, který z pauzy zapínal a pak zase do pauzy házel nahrávání.
Největší peklo bylo dobře zatlumit (de facto předělat) zkušebnu, vymyslet a asi tak na padesát pokusů a omylů vzájemně rozestavět bicí, nástrojové a zpěvové aparáty... No a pak přesně vychytat polohu oněch dvou mikrofonů, aby to braly co nejlíp. Asi před rokem jsem úplně náhodou jednu z tehdy nahraných kazet našel, pustil si ji (v autě, jinde už bohužel kazetofon nemám)... A nebudete věřit, ono to ani po těch letech nezní tak strašně
Tohle jsme v dřevních předdigitálních dobách řešili tak, že jsme si HODNĚ pohráli s akustikou zkušebny, rozestavěním aparátů atd. a pak jsme na zbytky starých mikrofonních stojanů (porouchaných, neschopných již koncertního používání) přivrtaných do stropu (aby nepřekážely na zemi) pověsili dva "kondenzátorové" (ve skutečnosti spíš elektretové, nějaké Shure Beta Green, typ si nepamatuju, byl to rok asi tak 93 nebo 94) které jsme kabely stáhli do "racku" ve kterém byly dva vstupy z odepsaného mixu AHB, použité jako předzesilovače a korekce a starý rackový kompresor (tuším Houdek) zapojený do insert loopu oněch vstupů a pak rovnou z nich do kazetového decku. To byl tuším Technics, vzadu měl 3,5mm jacka "remote" a tam byl dobastlený footswitch, který z pauzy zapínal a pak zase do pauzy házel nahrávání.
Největší peklo bylo dobře zatlumit (de facto předělat) zkušebnu, vymyslet a asi tak na padesát pokusů a omylů vzájemně rozestavět bicí, nástrojové a zpěvové aparáty... No a pak přesně vychytat polohu oněch dvou mikrofonů, aby to braly co nejlíp. Asi před rokem jsem úplně náhodou jednu z tehdy nahraných kazet našel, pustil si ji (v autě, jinde už bohužel kazetofon nemám)... A nebudete věřit, ono to ani po těch letech nezní tak strašně
Naposledy upravil(a) Pawlik dne 25.10.2013 14:56, celkem upraveno 1 x.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
-
bambas
Zvukovou karty doporucuji tuto: http://kytary.cz/lexicon-omega/HN079087/ delaj i levnejsi verzi, 2 vstupy, 2 vystupy za necele tri tisice.
-
Lukáš Kostka
Měl jsem Alphu ( stejné předzesilovače a převodníky, tato se liší jen ve vstupech ) a silně nedoporučuji, za čas začala zlobit, velice chatrná (plastové tělo). Po tom co jsem koupil velkou Scarlett, tak bez šumu, kvalitní převodníky a předzesilovače. Jdi do Scarlett, hliníkové tělo, malé provedení, kvalitní.