Stojí Floyd Rose za to ho mít?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Jste pro Floyd Rose?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Gridchaser

Re: Stojí Floyd Rose za to ho mít?

Příspěvek od Gridchaser »

Všechny kytary jsem měl s FR (neorig), kromě prvních dvou - pevná kobyla a strat, takže za mě určitě jo - seřídit se to člověk naučí (i když je to kolikrát zdlouhavá práce) a když nechce, tak ho prostě nepoužívá. Kytara se zdaleka tak nerozlaďuje - s tím stratem stačilo za chladnýho večera vylézt na pódium pod světla, a ladění bylo - no, ehm...tam - dobře, byla to levná kytara, ale stejně. Nezatracuju ani jiný typy uchycení strun - každej ať si vybere, co mu sedí - někdo chce blbnou s vibrapákou, někdo radši delší sustain. Neodrazoval bych ani začátečníky - v nejhorším se tromolo zašpalkuje nebo vymění. Jinak ZR je super vynález, ale ten pocit není přesně to vono :|
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Neřekl bych. Mám jak originál FR tak ZR a pokud vyndáš ZPS systém, rozdíl nejde poznat.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Gridchaser

Příspěvek od Gridchaser »

Hmm, já ZPS nevyndaval, takže je to možný - nicméně to ZPS se mi tam zas líbí kvůli stabilitě ladění, takže když se používá, přijde mi to pocitově trochu jiný (možná takový až moc přesný, i když se to může zdát srandovní), když je člověk zvyklej na FR.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ano, s ZPS je pocit z pákování úplně jiný. Musíš pořádně zabrat za páku. Nejdo to jen trošku polechtat pro mírné vibráto jako na tremolu bez dorazů. Vždy musíš překonat určitou sílu, než to začne reagovat.
spree

Příspěvek od spree »

Ahojte,
vlastnil som gitaru s Ibanez Edge tremolom a zacalo sa mi pacit pakavonie.
V com je ale problem.
Chcem si nechat vyrobit gitaru na mieru a neviem, ci mam ist do dvojsroboveho, klasickeho
tremola alebo do original Floyd Rose?
Na klasicke som skoro nehral a preto by som sa rad spytal:
1.) Ma Floyd Rose sirsie moznosti podladenia resp. nadladenia tonu?
2.) Znizuje FR sustain gitary?
3.) Daju sa na original FR vymenit opotrebovane brity?
4.) Meni FR nejako vyraznejsie zvuk gitary?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

1) Ano.
2) Záleží, koho se zeptáš - dle mého nemá smysl řešit.
3) Ano.
4) Záleží, koho se zeptáš - dle mého nemá smysl řešit.

Jsem rád, že se ptáš v existujících threadech, ale když už sis založil jedno svoje, můžeš se ptát tam a ne oživovat stará. Jinak je tvé původní téma v podstatě k ničemu a zralé na zamčení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
spree

Příspěvek od spree »

Dik za odpoved.
Nenasiel som tu na tieto otazky jasnu odpoved.
Este k bodu 3.) ked sa daju brity vymenit (teda nemusim menit komplet tremolo), co este na originalFR odchadza? Budem muset tremolo kvoli niecomu inemu casom cele vymenit?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já bych reagoval na 4. Je to jen můj názor, ale za mě - ano, zásadně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
spree

Příspěvek od spree »

Aky smerom sa ten zvuk posunie?
Je tenci, vyskovejsi?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ke všem bodům: Jestli chceš výrazně používat tremolo, nemá smysl uvažovat o ničem jiném než o FR, ať už originál, edge, ... Jasně to bude mít trochu jiný zvuk než pevná kobylka, ale zase nemáš na výběr. Buď chceš tremolo nebo ne. Je to asi jako se šroubovaným krkem, trochu to něco se zvukem dělá.

3: břity jsou vyměnitelné u velmi mála typů, a u těch, kde jsou, je neseženeš, nebo velmi draze. Takže zapomeň.
spree

Příspěvek od spree »

A co sa tyka zvuku Floyd Rose vs. Fender tremolo, je tam tiez nejaky zvukovy rozdiel alebo je to uz zanedbatelne?
Urcite by som tam mal osadeny original Floyd Rose a podla Nera ma vymenitelne brity, len neviem, ci na tych tremolach odchadza casom i nejaka ina cast a budem nuteny to tremolo casom vymenit.

A je pravda, ze ked vymenim struny za tie iste (hrubka, znacka, typ) tak i tak budem muset pri kazdej vymene strun znova nastavovat vysku tremola?
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Výšku tremola nastavovat nebudeš muset, pokud ti bude vyhovovat dohmat, výška tremola se nezmění dokud nezačneš šroubovat opěrný trny, max. budeš muset vyrovnat tah strun pružinama, což je celkem běžná věc i při normálním ladění. Orig. FR s vyměnitelnými břity jsem ještě neviděl. Další věc, co na tom může odejít, hlavně při humpoláckým seřizování výšky tremola jsou drážky na opěrných šroubech, ale ty, stejně jako ostatní součástky (kameny, zajišťovací šroubky apod.), se dají za pár šušní koupit. Co se zvuku týče, tak zatím jsem neviděl a neslyšel nějakej průkaznej test, kde by do téže kytary postupně někdo namontoval různý typy kobylek a tremola a vyzkoušel, jak se změní zvuk. Ono by to bylo taky dost pracný a problematický. Takže podle mě je vliv tremola na zvuk spíš spekulace, resp. vliv to mít určitě bude, ale těžko odhadnout jakej a jak to výsledný zvuk ovlivní.
Jinak podle mě je nejlepší tremolo typu FR stále ještě ZR od Ibanez. Škoda, že nový stojí asi 10 t.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

spree píše:Aky smerom sa ten zvuk posunie?
Je tenci, vyskovejsi?
Přijdeš o výšky a attack. Jediný kontakt s tělem je tam v podstatě přes stavěcí šrouby a pružiny (+šrouby a ten plíšek mezi nimi a pružinami).
Nemám důkaz a ani mnoho zkušeností, ale takhle to při hraní cítím.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

spree

Příspěvek od spree »

Dik za odpovedi.
Teraz este asi posledna otazka, kedze na original Floyd Rose tie brity vymenit nejdu, tak ak sa nahodou zoderu, budem muset vymenit cele tremolo alebo sa to da poresit nejako inak?
ako dlho tie brity asi vydrzia?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Lze je zbrousit a jsou IMHO dost dlouhé na to, aby tě při údržbě přežily než je obrousíš k smrti. :-)

spree

Příspěvek od spree »

Aha, ja som sa pytal iba preto, lebo na predchadzajucej strane pisal niekto, ze Ibanez ma tie brity vymenitelne, tak som sa toho bal, ze odchadzaju relativne skoro...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nevím, jak jiné, ale mám Edge Lo-Pro a jestli jsou ty břity vyndavací, tak nevím, jak. :)

spree

Příspěvek od spree »

Este jedna vec ma napadla.
Viem, ze tie 2-srobove klasicke tremola na Fenderi sa daju nejako nadvihnut do vzduchu a tym padom sa da pakovat na 2 strany, ale neviem, ako az velmi a ako to potom drzi ladenie...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mělo by, když budeš mít promazané styčné body strun a srážečů a drážky v nultém pražci, aby ti tam ty struny nedrhly a zároveň budeš mít na kolících namotáno málo struny, ideálně max jednu otáčku. Srážeče můžeš mít s rolnami, ořech také a mechaniky si můžeš pořídit zamykací.
Jen ale nevím, jestli pak nebudeš mít problémy s dohmatem, když to tremolo povolíš moc.

kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Bummer píše:
spree píše:Aky smerom sa ten zvuk posunie?
Je tenci, vyskovejsi?
Přijdeš o výšky a attack. Jediný kontakt s tělem je tam v podstatě přes stavěcí šrouby a pružiny (+šrouby a ten plíšek mezi nimi a pružinami).
Nemám důkaz a ani mnoho zkušeností, ale takhle to při hraní cítím.
Naopak vysky zustanou a prijdes o trochu plnosti v nizsich stredech. Ale neda se to srovnavat s pevnou, je to proste jina kytara.
Opotrebeni britu se neboj, OFR vydrzi veky.
Nezamykaci tremola opravdu drzi ladeni velmi vyjimecne. Dost jsem se s tim trapil, floyd je o tridu lepsi. Strat je ok, ale ne na divebomby, jen na lhke vibrato, jinak se to roznodi, viz thread Pece o tremolo...
Naposledy upravil(a) kmensik dne 24.10.2013 12:14, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“