Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
Nebo vezměte na zkoušky nestranného pozorovatele, který nebude mít problém říct vám, co je třeba ještě vypilovat. On člověk své chyby někdy přehlíží, i když má k dispozici třeba záznam z kamery. Samozřejmě někoho, kdo tomu aspoň trochu rozumí, ne nějakého joudu se svéráznými názory
.
- jeleniste
Tak já o dost chybách vím, ne že ne. Vim, na čem je ještě hodně práce, kde se to sype. Kde hraju falešně na lapku, kde zpívám, jako kdybych měl natáhnout bačkory, kde se sepere rytmus. Něco z toho (značnou část) jsme schopný výhledově eliminovat, alespoň částečně. Jde mi spíš o to, jestli to lidi zkousnou, nebo jestli to bude trapas.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nechci být jediný hodnotící, víc lidí víc názorů. Písničky to nejsou vůbec špatné, ale hapruje ta interpretace (dokud nezačal hrát bicman, tak dobrý, ale pak už mi rytmicky nesedělo). Samozřejmě další chyby jsou tam jasně slyšet, o tom bez debat. Ale pokud si sám nejsi jistý, jestli je to na veřejnou prezentaci před nějakou asi dobrou kapelou, tak bych to zvážil ještě. Vem si, co s tím ještě udělá tréma navíc. Chce to cvičit, cvičit, cvičit.
Doufám, že ze mě nebudeš mít depres.
Doufám, že ze mě nebudeš mít depres.
Souhlas s Hendrekem. Řekl bych, že to bubeník docela kazí. U té první to ještě jakž tak šlo, ale u téhle to je rytmicky rozhozené docela dost, bylo to pak náročný na uši.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
No tak hlavne by ten bubenik mel jeste pocvicit, protoze mu to dost kulha.
A potom bych to trosicku necim ozvlastnil, je to az moc monotonni, krome predehry se to pak uz vali dal porad stejne. Prolozit to nejakou mezihrou nebo solem s jinym rytmem, nebo jinou harmonii, treba...
Jinak zvuk kapely zajimavej, spravne syrove bluesovej, ale musi to slapat, ne klopytat!
EDIT - slysel jsem jen tu prvni, druhou si teprve poslechnu.
A potom bych to trosicku necim ozvlastnil, je to az moc monotonni, krome predehry se to pak uz vali dal porad stejne. Prolozit to nejakou mezihrou nebo solem s jinym rytmem, nebo jinou harmonii, treba...
Jinak zvuk kapely zajimavej, spravne syrove bluesovej, ale musi to slapat, ne klopytat!
EDIT - slysel jsem jen tu prvni, druhou si teprve poslechnu.
Naposledy upravil(a) Abu dne 23.10.2013 14:46, celkem upraveno 1 x.
Hraju výhradně na šrot.
- jeleniste
No, já když tenhle záznam slyšel, tak řikam, je to přeplácaný, přecpaný, pleteme se přes sebe, ty aranže je třeba vykuchat, vyčistit. Jako, chtěl bych, aby to znělo jako Tulsa sound, ale to bychom asi pro lidi nehráli nikdy, jako JJ Cale to jen tak znít nebude.
Hudba není špatná, ta první věc je dobrá a druhá by chtěla nějak ozvláštnit
Zas tak moc to přeplácaný není, možná si jen trochu pohrát s dynamikou.. a bubeníka fackovat za každý rychlejší/pomalejší úder 
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Preplacany mi to rozhodne neprijde, brnkani telete s knouranim lapky se zajimave propleta.
Ale rytmika musi hrat presneji, pak to bude cele drzet daleko lip pohormade.
Ale rytmika musi hrat presneji, pak to bude cele drzet daleko lip pohormade.
Hraju výhradně na šrot.
- jeleniste
Je to bubenice. A výtky snáší poměrně špatně.
Aha, není tam moc vidět 
Takoví lidé jsou složitější, ale vše se dá rozumně vysvětlit stylem "mohla bys trochu změnit .......? Jinak jak jsi zahrála to a to, to bylo dost povedený" atd atd. Poučit a zároveň pochválit, funguje to. Nejhorší je, když se urazí a začnou prohlašovat "No, jsem prostě neschopný/á, rovnou se mě zbavte".
Takoví lidé jsou složitější, ale vše se dá rozumně vysvětlit stylem "mohla bys trochu změnit .......? Jinak jak jsi zahrála to a to, to bylo dost povedený" atd atd. Poučit a zároveň pochválit, funguje to. Nejhorší je, když se urazí a začnou prohlašovat "No, jsem prostě neschopný/á, rovnou se mě zbavte".
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
A sakra....
Zenska v kapele to je vzdycky problem (ikdyz s nekterejma chlapama je to podobny).
Ale tady je to opravdu nejslabsi clanek.
Zenska v kapele to je vzdycky problem (ikdyz s nekterejma chlapama je to podobny).
Ale tady je to opravdu nejslabsi clanek.
Hraju výhradně na šrot.
jeleniště, mi se ta písnička strašně moc líbí. Text a oba zpěváci jsou dosti fajn. Jen to nešlape a nešlape. Jste strašně rozhádaný, nějakej feeling tam chybí. Každej nástroj hraje jinak, v podstatě jste všichni vedle. Kdyžtak hrajte do kliku, však si zvyknete (i když, klik je vrah blues, že). Souhra chybí. Po roce budete dál.
S dovolením si tu píseň kradu a budu si ji hrát, ano?
S dovolením si tu píseň kradu a budu si ji hrát, ano?
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.- jeleniste
Kterou myslíš? No, jestli si jí chceš hrát, tak si jí hraj
, je na yt, neni přišroubovaná.
- Mightning
- last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
- Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
- Kontaktovat uživatele:
http://bandzone.cz/backslider
s kapelou jsme nahrali 3 novy dema, je to postaveny celkem dost na kytarach a v podstate co song, to lehce jinej styl, takze jestli vas nebavi doom, tak zkuste nejakou dalsi
co se tyce nahravani, tak se zvukem jsem jakz takz spokojenej, akorat zpev mi dela problemy nejak rozumne nahrat, delal jsem to na shure sm57 a vysledek neni zdaleka idealni... anyway, kdyz si to nekdo poslechne, budu rad
s kapelou jsme nahrali 3 novy dema, je to postaveny celkem dost na kytarach a v podstate co song, to lehce jinej styl, takze jestli vas nebavi doom, tak zkuste nejakou dalsi
co se tyce nahravani, tak se zvukem jsem jakz takz spokojenej, akorat zpev mi dela problemy nejak rozumne nahrat, delal jsem to na shure sm57 a vysledek neni zdaleka idealni... anyway, kdyz si to nekdo poslechne, budu rad
http://bandzone.cz/backslider
Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A
http://www.last.fm/user/Mightning
Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A
http://www.last.fm/user/Mightning
- jeleniste
Hendrek, Abu, Zaza: Hele já to poslouchám furt dokola a prostě to v tom neslyšim, že by bicí vypadávaly (neměl bych se, teoreticky, já dorovnávat k bicím?), ale já jsem s rytmem na štíru a obecně tyhle věci jdou mimo mě. To máte na mysli, že zrychluje/zpomaluje, nebo, že jí tu a tam uskočí nota v rámci taktu, že ty čtvrtky nejsou jedna jako druhá? Já to v tom fakt nejsem schopnej rozlišit, taky už to nějakou dobu zkoušíme, tak to mam takhle zafixovaný. Neni třeba taky možný, že se to rozjíždí tak nějak komplet a ty bicí z toho pak nejvíc čuměj, nebo že já vypadávam z rytmu a na bicí se ukazuje jako na tradičního viníka. Poněvač teď, co máme ještě druhou kytaru a já tam hraju míň doprovod, spíš takový vyhrávky, tak mě přijde, že se to sype o dost míň (nahrávku nemam). No, včera jsme to zkoušeli s metronomem a to mi taky přišlo znatelně lepší, ale to zase mluvim zase spíš za sebe, že je pro mě snažší držet se jednoduchýho tikání, než složitejch bicích.
Midnight: Hele, já tohle neposlouchám, takže to nejsem asi schopnej zhodnotit nějak fundovaně, docela se mi to líbí, jediný výhrady bysem měl asi k tomu zpěvu, v tý první a druhý písničce mi přijde nejistej, místama bych se nebál říct, že i falešnej, neřekl bych, že to je kritický, ale myslim, že tam je prostor na zlepšení. Třetí mi přijde znatelně lepší, je možný, že ses při tom nahrávání blbě slyšel.
Ale jak řikam, tenhle žánr jde dost mimo mě, takže ber mý hodnocení s rezervou.
Midnight: Hele, já tohle neposlouchám, takže to nejsem asi schopnej zhodnotit nějak fundovaně, docela se mi to líbí, jediný výhrady bysem měl asi k tomu zpěvu, v tý první a druhý písničce mi přijde nejistej, místama bych se nebál říct, že i falešnej, neřekl bych, že to je kritický, ale myslim, že tam je prostor na zlepšení. Třetí mi přijde znatelně lepší, je možný, že ses při tom nahrávání blbě slyšel.
Ale jak řikam, tenhle žánr jde dost mimo mě, takže ber mý hodnocení s rezervou.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem bubeník a v kapele taky bicí nemám, tak nemůžu říct úplně přesně, jestli je to jen pocit, že to je bicíma nebo to jima je doopravdy. Zkus kontaktovat Moniku, zzbara nebo pehveho z bubenické sekce, jestli se ti k tomu vyjádří.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja uz jsem hral s ruznejma bubenikama, od mizernejch az po hodne dobry (to byl bohuzel vetsinou jen zaskok nebo jam) a navic si sam obcas z legrace sednu za bici (ale v zadnym pripade pred cizima lidma)...
Ta vase bubenice proste hraje nepresne, neslape ji to, obcas nejakej uder zahraje driv, obcas pozdeji, obcas ji to cely poskoci o nejakou tu sestnactinku. Bud ma malo nacviceno, nebo (bohuzel) nema moc smysl pro rytmus. Postupne zrychlovani nebo zpomalovani behem skladby neni zas tak strasnej problem, spousta slavnejch kapel to ma i na nahravkach, obcas je to dokonce i k dobru veci. Ale musi to slapat, ne se sypat jako brambory z pytle na zem.
Ostatni nastroje se musi drzet bicich a basy ktery musej jet presne. A nemam pocit ze by ta vase rytmika hrala nejak moc slozite. Kdyz budou hrat presneji, tak se i vy kytaristi budete mit ceho lip chytit.
Ta vase bubenice proste hraje nepresne, neslape ji to, obcas nejakej uder zahraje driv, obcas pozdeji, obcas ji to cely poskoci o nejakou tu sestnactinku. Bud ma malo nacviceno, nebo (bohuzel) nema moc smysl pro rytmus. Postupne zrychlovani nebo zpomalovani behem skladby neni zas tak strasnej problem, spousta slavnejch kapel to ma i na nahravkach, obcas je to dokonce i k dobru veci. Ale musi to slapat, ne se sypat jako brambory z pytle na zem.
Ostatni nastroje se musi drzet bicich a basy ktery musej jet presne. A nemam pocit ze by ta vase rytmika hrala nejak moc slozite. Kdyz budou hrat presneji, tak se i vy kytaristi budete mit ceho lip chytit.
Hraju výhradně na šrot.
to jeleniste: Já bych to nesváděl jen na bubenici. Je pravda, že se jí to sype v těch pár přechodech, má každou ránu jinak silnou a i její aranž je podivná, kopák se ozve tak jednou za 10 taktů. Navíc jsou bicí blbě nazvučené, kopák je moc, HH a virbl málo. Ale tempo po celou píseň vlastně docela drží. V podstatě to vystihl martina72 s tím, že mně se, promiň, ani ten nápad písně nelíbí. Je to unylé, depresívní, nic se tam neděje, pořád se opakuje jeden motiv. Zpěv taky moc neladí a ta lapka už vůbec. Sorry ... 
- jeleniste
Tak jako proč sorry, to sem dávám, aby mě to někdo zkritnul. DíkyFořt píše:to jeleniste: Já bych to nesváděl jen na bubenici. Je pravda, že se jí to sype v těch pár přechodech, má každou ránu jinak silnou a i její aranž je podivná, kopák se ozve tak jednou za 10 taktů. Navíc jsou bicí blbě nazvučené, kopák je moc, HH a virbl málo. Ale tempo po celou píseň vlastně docela drží. V podstatě to vystihl martina72 s tím, že mně se, promiň, ani ten nápad písně nelíbí. Je to unylé, depresívní, nic se tam neděje, pořád se opakuje jeden motiv. Zpěv taky moc neladí a ta lapka už vůbec. Sorry ...
Určitě máte lepší songy!
Jinak se nedá poradit než slovy velkého revolucionáře, s malou obměnou:
Cvičit, cvičit, cvičit ... a ještě jednou cvičit
A zpívat si, pořád a všude. Ve sprše, na hajzlíku, všude kde to jde a nikomu nevadí ... 
Jinak se nedá poradit než slovy velkého revolucionáře, s malou obměnou:
Cvičit, cvičit, cvičit ... a ještě jednou cvičit