Fender Jaguar a Jazzmaster

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
zaza_3121

Re: Fender Jaguar a Jazzmaster

Příspěvek od zaza_3121 »

Proč chceš vlastně tuhle osekanou verzi jazzmastera?

Pokud by se ti povedlo najít Fender Blacktop JM, tak tam už humbucker je a páku můžeš sundat, jinak je podobná té tvojí. Prodává se za 14 tisíc..na bazaru by se někdy mohla objevit levněji :)
dwarf

Příspěvek od dwarf »

No viděl jsem jí teď u kytaristy z Vivien's Shadow v sobotu, a mile mě překvapila, vzhledem i zvukem. Já koukám že i VM série mají klasické humbuckery, ale to už je Jaguar i když ať na to koukám jak koukám, nevidím (kromě snímačů a barvy, která je mi ve výsledku celkem ukradená, protože ta nehraje :D) žádný rozdíl.

Asi ani tomu Fenderu bych se nebránil, ale zase vzhledem k tomu že to chci na takové to domácí žvýkání (ale zase tak aby mě ta kytara bavila) tak jsem právě koukal po tý VM serii, která mi od squieru přijde povedená (měl jsem tele).
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

No, ten kytarista ji má ode mě :-) Ta kytara zní skvěle i bez humbeckeru a určitě bych ho tam necpal.Vypadá to strašně :roll: Leda by jsi si na ten HB nechal na zakázku od nějakého truhláře vyrobit nový pickguard.Jinak u Thomanna ho teď mají za úplně jiné peníze než v ČR.No a jestli chceš jazzmastera se světlým hmatníkem ,HB a blacktop řada ti přijde moc drahá tak bych zkusil toto
http://www.thomann.de/cz/fender_modern_ ... _hh_bk.htm
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
dwarf

Příspěvek od dwarf »

Internet/svět je prostě malý :D Jo, to ona na živo nehrála špatně vůbec, jen jsem se právě zajímal jestli by ta výměna šla bez nějakýho zásahu do kytary, to by mi přišlo zbytečný. Díky moc za ten tip na Thomanna, vždycky na něj zapomenu, protože svoje basy mám z druhý ruky - mám rád nástroje s historií, tak pak hledám jen u lokálních prodejců. Ta cena je tam fakt super a asi si ho rovnou vezmu, a Invader si bude muset počkat na jinou kytaru.
mathys

Příspěvek od mathys »

Tak jsem poprvé měnil struny na jaguáru..byli mi doporučeny D'addario .10.. Na desítky jsem zvyklej, takže jsem se je rozhodl zkusit (před tím jsem měl na stratovi .10 GHS). No, ty vintage mechaniky jsou v pohodě, ani jednou mi struna nevyskočila, řek bych, že jsou snad i pohodlnější než ty klasický :D. Co mě ale překvapilo, tak že kobyla je tam prostě jen tak volně nasazená a dá se vyndat. Neměla by tam bejt nějak napevno? No, po tom co jsem je natáhnul, jsem si trochu pohrál s výškou strun a malinko změnil prohnutí krku, struny nedrnčí a dohmat je pohodlný. Oktávy ladí jakž takž, ale ty doladím zítra.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

není důvod k tomu, aby tam byla přilepená...ty struny to tlačí dostatečně dolů..stejně jako máš tremolo, když sundáš struny, jde vpohodě vytáhnout a taky to ničemu nevadí
mathys

Příspěvek od mathys »

No jo, to máš vlastně pravdu.. Jen mě to překvapilo.. Ještě jsem se chtěl zeptat jestli nějak řešíte to přeznívání strun od kobyly k uchycení..? Je to asi subjektivní věc, zatím mi to moc nevadí, ale pokud někdo máte nějaký elegantnější řešení než kousek hadříku mezi strunama, tak se pochlubte, rád se přiučím :D
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

:-) Proč sis tedy kupoval takovou kytaru, když Ti vadí jedna z jejich řekněme typickejch vlastností ? :)
mathys

Příspěvek od mathys »

Neřikám že mi to vyloženě vadí :D.. Jen tak se ptám :)
Mirkosh

Příspěvek od Mirkosh »

Nedávno jsme si koupil Fender squier vintage mofied jaguar za 7750kč
Všechno v pohodě zvuk pěkný za tu cenu ale struny mi drnčeli tak že nebylo možné ani hrát. J s továrníma 9 se to nedá
Zajel jsem tedy k odborníkovi, který i kytary vyrábí. Ten mi kytaru seřídil a dal 11 struny. I přesto ty struny pořád drnčí. Možná je to zrovna jen u mého kusu. Říkal že bude nejlepší objednat novou kobylku, přesně se jedná o kobylku značky Shaefer je objednaná z Německa protože tady ji nelze takovou koupit aby zachovala vintage vzhled a pasovala. A taky mi odšrubuje krk a zbrousí v místě kde se kytara šrubuje k tělu tak aby byl potom krk mírně do kolmého úhlu.
Bylo mi řečeno že tak jak jsem si kytaru koupil a stím jak byl našrubovaný a provedený krk a kobylka by to lepší nebylo. Takže do kytary ještě vrazím 1500kč což je opravdu malá cena za to všechno co na té kytaře opraví. Jak říkám možna je problém jen u mého kusu, protože na recenzím na ní hráli úplně v pohodě. A prohnutí krku taky nepomohlo. Tu kytaru jsem seřizoval 2 dny a nešlo to prostě...

Zde je obrázek jak by přibližně mohla kobylka vypadat http://toobbox.com/blog/wp-content/uplo ... bridge.jpg
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

A kde ty struny drnčely?
Mirkosh

Příspěvek od Mirkosh »

No ty struny drčely všude. Bylo to fakt jedno jestli pohnu s krkem a kobylkou. Ale dneska se mi to podařilo seřídit tak aby to nedrčelo ale ten dohmat je šílený až vůbec neobvyklý u el.kytary.
No pro jistotu jsem prohlínul americká fóra a je to pravda. Každý u tohoto typu kytary od squieru vyměnuje kobylku. Tady dávám video a fotky..http://www.youtube.com/watch?v=x2PGwkkPo-w

http://offsetguitars.com/forums/viewtop ... =8&t=60996

Na fotkách podobná kobylka té mojí kterou mám objednanou a je tam i nafocený krk jak ho brousil..
Ještě mi kámoš poradil že borec jménem Curtis Novak z Californie ručně vyrábí snímače a přímo i na Jaguary. Zde dávám odkaz. Ty snímače se klidně můžou dát i na Squiera jaguar. za 2000kč v přepočtu na naší měnu a poštovné do Evropy 800kč.. Což je v pohodě...
http://www.youtube.com/watch?v=nka-CZB5Xn0
dwarf

Příspěvek od dwarf »

Tak mi v týdnu dorazil ten Jazzmaster. S kytarou zatím naprostá spokojenost, za cenu, za kterou momentálně prodává Thomann, super. Padne mi skvěle do ruky, hlavně krk je na moje ruce akorát, pohodlný. Zvukově vcelku variabilní, i když nejvíc zatím vede jen snímač u kobylky. Jediné malé zklamání bylo, že struny na kytaře ok, až na D strunu, která je vcelku tupá a mrtvá. Ale v pondělí si beztak koupím Dadárka. Jen detail, od výroby tam putuje jaká tvrdost, 9ky nebo 10?

Každopádně díky místním za rady a odkázání na Thomanna. Servis naprosto super, v neděli večer jsem objednal a ve středu dopoledne už doručovali ke mně domů. :mrgreen:
Přílohy
2013-10-31-686.jpg
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Pěkné! :) Ať hraje!
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
mathys

Příspěvek od mathys »

Z výroby tam cpou devítky, takže po výměně by to už bejt mrtvé nemělo.. Jinak pěkná kejtra :)
dwarf

Příspěvek od dwarf »

Jo, i na sucho je slyšet že to dělá struna. Pěkná je, naživo vypadá fakt dobře, a hlavně kombinace butterscotch blonde + černý pick je sexy. Měl jsem Fender 51 RI basu v týhle barvě, a taky vypadala super.
B3CK
Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B3CK »

Dnes jsem z dlouhé chvíle při přednášce šmejdil po japonským Fenderu a nalezl pár novinek (nevím, jak dlouho to tam je, ale nikde jsem tu o tom nečetl) v sekci s Jazzmastery.
http://www.fenderjapan.co.jp/products_jazzmaster.html
Přibyly tři nové limitované edice:
JM66/ALG - tenhle model jsem párkrát viděl na eBay
Obrázek
JM66G - vzhledově mi hodně připomíná J Mascis od Squieru, ale má zlacený hardware, celojavorový krk a jinou kobylku
Obrázek
JM66/CO - černý nebo modrý model s pruhy
Obrázek
Mně osobně se ty první dvě novinky dost líbí, ta třetí mě moc neoslovila. Škoda, že se tu japonský jazzmastery neprodávaj.
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Tak ta modrá je boží! Vyměnit perleť za zlatý pickguard a je to mistrovské dílo.
B3CK
Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B3CK »

zaza_3121 píše:Tak ta modrá je boží! Vyměnit perleť za zlatý pickguard a je to mistrovské dílo.
Jo, to by byla jiná.
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“