Stojí Floyd Rose za to ho mít?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Jste pro Floyd Rose?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Stojí Floyd Rose za to ho mít?

Příspěvek od Bummer »

Ale je to srovnávám s pevnou. I to pro mě dává smysl, bo v pružinách se drobné vibrace ztratí snáz -> méně výšek.
Asi je to subjektivní. :-)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Mám ZR na S470, a tam je pěkně slyšet, jestli se blok tremola opírá o zarážku ZPS, nebo ne. Když je tremolo opřené, má na sucho plnější zvuk spíš v basech. Podobně to slyším i kyž se opře vintage tremolo o tělo.
Pružinama se toho přenáší dost málo, cca 1/5 (vycházím z poměru výšky strun nad břity a hloubky bloku pod břity, v tomto poměru se dělí síly ze strun). Většina jde přes břity, a tam si moc neumím představit, jak se vibrace šíří, jestli se to chová jako kondenzátor v el. obvodu, nebo jako cívka, nebo jen odpor.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No hele já mám právě basů tuny, středů dost a výšek málo. Zvuk na sucho je poměrně tenký, ale ten mě nezajímá. Snažil jsem se to vykompenzovat snímači, ale zdařilo se jen částečně a čím víc na to hraju, tím víc je mi jasný, co za tím stojí. Pružiny navíc slyšitelně "hrají", takže toho sežerou určitě dostatek.

Uchycení ZR je taky dost jiný než FR. Věřil bych, že i to bude mít svůj vliv.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

spree

Příspěvek od spree »

Nejako sa v tom stracam.
Takze FR meni ten zvuk menej nez ZR?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To je na diskusi. :D Spíš možná jinak, jiným způsobem.

kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Bummer píše:No hele já mám právě basů tuny, středů dost a výšek málo. Zvuk na sucho je poměrně tenký, ale ten mě nezajímá. Snažil jsem se to vykompenzovat snímači, ale zdařilo se jen částečně a čím víc na to hraju, tím víc je mi jasný, co za tím stojí. Pružiny navíc slyšitelně "hrají", takže toho sežerou určitě dostatek.

Uchycení ZR je taky dost jiný než FR. Věřil bych, že i to bude mít svůj vliv.
Ty já nevím, ale tremolo bych z toho vynechal, to výšky nežere. Spíš máš v hlavě představu brilantního čistého zvuku plného krásných výšek, a ona ta lípa (+ humbucker SH5 to zakulatí). Měl jsem v ruce lipového Jacksona s telecí kobylkou a Colorsound Bridge, a to řezalo jak žiletky - ten colorsound je hodně do výšek, a má jen 6kohm odpor.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Není to lípa, je to olše s javorovým topem a SH5 je z těch snímačů zatím nejjasnější (i podle tone chartu na stránkách SD). :)

del

Příspěvek od del »

spree: Tremolo stoprocentně žere sustain. Je to celkem logické, vzhledem k masivnější konstrukci a uchycení...
spree

Příspěvek od spree »

Davali by ste bez obav FR tremolo osadit i do lipoveho dreva?
Je velmi makke, tak preto sa pytam.
Neni lepsia olse?
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

spree píše:Davali by ste bez obav FR tremolo osadit i do lipoveho dreva?
Je velmi makke, tak preto sa pytam.
Neni lepsia olse?
Lípa je leckdy mnohem tvrdší než olše. To je kus od kusu. Nelze to takto paušálně brát. Pracuji s obojím. Záleží na konkrétním stromě, kde rostl a která část stromu to je. Také záleží na skladování, oba stromy jdou do p****e velmi rychle, dle toho, jak se s nimi nakládá po pokácení.
U muziky jde ale o zvuk, ne? Lípa má prostě úplně jiný zvuk než olše. Já preferuji olši, i na kytaru i na basu.
Takže za mne - "floyd" klidně i do lípy, pokud je ta lípa technicky v pohodě a vyhovuje ti zvukově.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 25.10.2013 6:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Prosím bez sprostých slov. Nejsme ve chlévě.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Souhlas.
Zvuk dřeva překvapí skoro vždycky, jsou i lípy co znějí olšověji než olše, kus od kusu je to jiné, některá je zase úplně tupá.
Teď jsem dával pouzdra na dvoušroubové tremolo do lipového těla, a bylo tam dřeva hodně málo, tak jsem tam dal úzká 8mm pouzdra (jsou i 10 a 11mm). A lípa to udržela.
U topolu se mi ta pouzdra vtlačila do dřeva, ale třeba i u mahagonového těla se dřevo před pouzdrem může utrhnout.
spree

Příspěvek od spree »

Aky je rozdiel vo zvuku medzi lipou a olsou?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“