El.kytara do 4000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Horsey

El.kytara do 4000

Příspěvek od Horsey »

Co byste poradili za kombinaci kytary+komba do 4000?Vím,že to není moc,ale pro začátek do toho nechci tolik investovat....Jaký máte názor na set Behringer Vintager?Díky :-)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

EHM...tak s tou castkou te to, co koupis od hrani odradi....pdole me... Radej bych koupil jen kytaru za 4 000...
Horsey

Příspěvek od Horsey »

Tak to já taky...ale peníze na to fakt nejsou....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Rada mě sice ne moc blízká, ale co pořídit kejtru za 4000 a na kombo se zatím vykašlat a hrát třeba přes počítač? Popř. koupit kytaru za 3000 a pořídit třeba Vox Amplug a hrát do sluchátek?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
majkie

Příspěvek od majkie »

za tu ctyrku uz poridis treba ibanez gax 30, nebo nejakou fokusku treba tu moji :) - to uz sou slusny kejtry. a nebo nejakou solidni bazarovku ale to chce vzit nekoho s sebou kdo tomu rozumi aby ji omrknul.
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

Přesně tak, mně ta moje kytara přišla jako nejlevnější, jakou má smysl kupovat :)
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
rotacak

Re: El.kytara do 4000

Příspěvek od rotacak »

Ahoj,

sice je tohle 7 let staré téma, ale bylo mi doporučeno se tady ptát, tak to dělám:

Chtěl bych si koupit elektrickou kytaru a naučit se na ni trochu hrát. S hraním mám jen neblahé zkušenosti před deseti lety, kdy jsem zkoušel ovládnout starou zkřivenou malou akustickou kytaru. Od té doby jsem na nic nesáhl.

Líbí se mi kytara (zvuk) z tohoto videa https://www.youtube.com/watch?v=tnU4hQtnaMs a protože se v tom nevyznám, tak se chci zeptat na radu, koupit tohle?:

http://kytary.cz/fender-squier-affinity ... /HN146976/

nebo

http://kytary.cz/fender-squier-bullet-s ... /HN108566/
plus
http://kytary.cz/fender-champion-20/HN143151/

Možná jsou všechny kytary v této cenové relaci podobné a nebo je dobré se něčemu vyhnout, tak bych byl rád za názor. Předem díky.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Squier Affinity jsou vyšší řada, než Bullet Strat (ale jakej je mezi nima konkrítní rozdíl, netuším). Navíc Frontman je celkem fajn kombo (jakej je Champion netušim). Šel bych do setu Affinity + Frontman.

BTW Cena toho setu je podezřele příznivá, obávám se, že to byl nějakej doprodej a už to na skladě mít nikdy nebudou, ale za zeptání nic nedáš...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Co bazar? To malý kombíčko se tam dá sehnat cca za 1500 a zbyde ti na nějakou slušnou kytaru, která má třeba vyměněné snímače za něco lepšího ( např. R.M.). Pokud budeš kupovat s někým znalejším, tak je to v pohodě. Při následném prodeji ztratíš málo (nebo nic) a tak dále, bylo to tu napsáno už stokrát. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jestli nejsi estet a je to skutečně Standard (není bohužel vyfocená hlava), tak běž do tohoto: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... dohodou=on
Standard je ještě vyšší série než Bullet a Affinity. Na bazaru jsou jinak kolem 6 tis. Nové se už nevyrábějí.

A použitelných malých kombíček do 2k je na bazaru celá kupa. Rozhodně tak za méně peněz pořídíš kvalitnější výbavu.
rotacak

Příspěvek od rotacak »

Díky za informace. Bazarové věci bych radši nekupoval, radši to koupím nové se zárukou abych s tím potom neměl více problémů než užitku.

Zjistil jsem, že mezi Bullet a Affinity je minimální rozdíl, ale obecně bych radši vždy tu lepší věc. Každopádně nikde se nepíše, co se k samotné kytaře dodává - pouzdro, popruh, ladička... nebo vůbec nic? Pokud nic, radši bych vybral ten komplet. Jinak bych si asi zvolil samotnou kytaru a kombo.

Taky by mne zajímalo, jestli jsou lepší tři snímače SC a nebo 2 SC a 1 HB.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Záleží na tom, k čemu tě to víc táhne. Někomu HSS vyhovuje, jiný má radši 3x SC. Jelikož to bude tvoje jediná kytara prozatím, tak bych se osobně klonil spíš k HSS, humbucker u kobyly se může hodit. Dá se dodělat i rozepínání humbuckeru na singl kdyžtak. Ale to už záleží na každém. Nejlíp asi vyzkoušet obě varianty a rozhodnout se pak. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Přečti si toto:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/t ... t7031.html

Singl - cinkavější, výškovější, slabší signál (což je u kytary k tranzistorovýmu kombu celkem fuk...)
HB - silnější signál, brum je potlačenej, má míň výšek

Pokud chceš jednoduchou radu, tak za mě SSH, protože kdybys nebyl spokojenej, tak si můžeš následně poměrně jednoduše udělat humbucker rozpínatelnej, čimž se z něj stane v podstatě singl. Řiká se, že humbuckery jsou vhodnější na zkreslený tóny, já o tom ale tak úplně přesvědčenej nejsem. I ze singlů se dá vyloudit pěkný zkreslení (ačkoliv na nějakou metalovou pilu jsou asi fakt lepší humbuckery)

Eh Sajmon mě předběhl...
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

elektricke-kytary/stratocaster-jake-se- ... 7-260.html moj 6-ty príspevok zvrchu , SX straty sú podla mňa fakt super gitky , perfektné spracovanie aj zvuk , ale bacha na tvar hlavy , nové sa už nerobia so straťáckou malou hlavou , ale nejakým patvarem, v niektorých kamenných obchodoch ich ale určite mají ešte so starou hlavou , no a majú o dost tlstejší krk ako Squiery , hentí dva čo mám , tak každý kdo si na ne zahrál iba kukal , netreba nič menit , ak máš tú možnost vyskúšaj
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

rotacak píše:Díky za informace. Bazarové věci bych radši nekupoval, radši to koupím nové se zárukou abych s tím potom neměl více problémů než užitku.

Delas velkou chybu kdyz dopredu zavrhujes bazar. Tam se totiz daji sehnat velmi slusne kousky za zhruba polovinu puvodni ceny. Zaruka u nastroje stareho 3-4 roky neni vubec potreba, ruzne vyrobni zavady se uz davno projevily a na nejake zjevne chyby prijdes pri prohlidce nastroje. A pokud si na to netroufas, tak si vezmi ssebou nekoho zkusenejsiho. Takhle se da koupit slusne hrajici kytara za 2500,- (Vintage. Bach, Fokus, SX,...) ktera strci Sq.Bulet hrave do kapsy. A kdyz investujes casem dalsi 2000,- do snimacu, tak budes mit s trochou stesti nastroj na dlouhou dobu vhodnej i na hrani v kapele a koncerty. (mam Vintage Strata za 2000, snimace Tuma a SD SH4 za 1800, vse bazarove, hraje to prinejmensim jako Squier za 8000).
rotacak píše: Zjistil jsem, že mezi Bullet a Affinity je minimální rozdíl, ale obecně bych radši vždy tu lepší věc. Každopádně nikde se nepíše, co se k samotné kytaře dodává - pouzdro, popruh, ladička... nebo vůbec nic?

Jak vis ze je rozdil minimalni, hral jsi na ty kytary? Ja je pred par lety zkousel, Bullet je opravdu hodne laciny a je to na nem videt, ten bych nebral. Affinity byly o trosku lepsi, ale zadna slava a hlavne veliky rozdil v jednotlivych kusech. Co mi prislo od Squieru pouzitelne byly modely Standard a drazsi, ale jak jsem psal vyse, da se poridit bazarova kytara za polovinu co bude hrat lip.

Nevybirej jen podle internetu, kytara neni mobil nebo pocitac s presne danejma parametrama, muze se hodne lisit i kus od kusu.Neres podruzny veci za par korun jako popruh, jdi do obchodu a vyzkousej co nejvic kytar. A vem si nekoho zkusenejsiho ssebou.
Hraju výhradně na šrot.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Já bych bazar taky vřele doporučil. Nakoupil jsem tam všechno svoje vybavení za polovinu původní ceny a je mi hej. Ale někdo holt ty nový věci musí kupovat, aby si pak supi jako já měli z čeho vybírat :)
kunec

Příspěvek od kunec »

Já už bych si novou kytaru, ani nic jiného nekoupil, zlatej bazar
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

tak zase z bazaru mi ani raz neprišiel snímač s pružinkami a šróbikmi , dicky sa na to zabudnem opýtat , či ich má a kopec lidí se popálilo na bazaru , není to svatý grál , možeš narazit na nejakého exota :) alebo mi prišla gitka s vymlácenými pražci , v aparáte boli ešte origo vymlátené lampy , ja si ale z takých vecí nič nerobím , nejak ma to netankuje , že ludia odrbávajú , karma je karma :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

rotacak píše: Zjistil jsem, že mezi Bullet a Affinity je minimální rozdíl, ale obecně bych radši vždy tu lepší věc.
Ten rozdíl opravdu není minimální. Vyplatí se jít do Affinity.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rotacak

Příspěvek od rotacak »

Děkuji všem za rady. Po nekonečném vybírání všeho možného i nemožného, jsem se nakonec rozhodl pro komplet http://www.audiotek.cz/product-53490-sq ... t-rosewood Cena je oproti samostatnému nákupu skvělá (jen o 500,- vyšší než samotná kytara) a pro začátečníka to bude dobré. Původně jsem chtěl sice HSS model, ale je dražší a nejspíš bych to ani nepoznal (a navíc je jen v barevné variantě, která se mi nelíbí).

Neříkám, že se v bazaru nedají najít dobré věci, ale nechci to riskovat jako začátečník. Ani nemám nikoho, kdo by to semnou okoukl.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“