Sám jsem si vybral favority Vox AC4TV, LANEY CUB 12R a IBANEZ TSA 15 a chystám si je zkusit v dohledný době. Doporučíte mi ještě něco ? Teoreticky se nebránim ani hlavě ale nevim jak by se to poskládalo s reprem do rozpočtu
Kombo na doma - LAMPA
Pravidla fóra
Re: Kombo na doma - LAMPA
ahoj, podělte se prosím o info, zkušenosti atd
Samozřejmě jsem si pročetl několik vláken tady na fóru ale i tak sem píšu. Chci přejít z hybrida na celolampu, hrát budu z 90% doma, rozpočet mám tak 8k. V ideálním případě bych rád 12ku repro, možnost fx smyčky a zabudovaný reverb. Rozhodně nepotřebuju nijak brutální gain, metal nehraju, spíš něco do stylu pink floydů, garyho moora. Plánuju si pořídit nějaký overdrive, jinak používám chorus, delay, kvákadlo a big muffa.
Sám jsem si vybral favority Vox AC4TV, LANEY CUB 12R a IBANEZ TSA 15 a chystám si je zkusit v dohledný době. Doporučíte mi ještě něco ? Teoreticky se nebránim ani hlavě ale nevim jak by se to poskládalo s reprem do rozpočtu
napada me jety laney LC30, ktery by za tyhle penize melo jit sehnat. jinak muj favorit v tyhle cenovce je blackstar HT5. Hodne se mi libil i Laney TI15-112 na kterej jsem nedavno delal recenzi ( http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... zari~2013/ ), ale ten je trochu drazsi.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Vox AC4 je na doma super kombíčko, omezuje ho ale to desítkové repro, když člověk hraje s bicíma atd tak už se ztrácí (což je ale logické) ale viděl/slyšel jsem na to odehrát zvučené akce a to bylo vpohodě. Hodně mu prý pomůže výměna repra.. Ibanez TSA je taky super aparát, ale ten vox mi příjde muzikálnější
Moje v podpisu! 
Jen nemá reverb a je hodně svérázné ;D
Jen nemá reverb a je hodně svérázné ;D
Tady je typ ode mne - ampeg gvt15-112, ale už ho nikde nemají a blbě se shání, poslední cena kterou jsem viděl na thomannovi byla 8 a půl. Nicméně ještě je k dostání hlava, teď dokonce B-Stock (levnější vystavované zboží s plnou zárukou). Má krasný clean...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ampeg je taky pecka no:)
Akorát po Evropě už dost nesehnatelný..
Já mam na doma Laney VC-15 a musim ho pochválit a můžu i doporučit. Dva kanály, smyčka, reverb.
Akorát nemá 12ku repro. Před tim mam Jackhammer a Boss Hypermetal a docela mazec.
Akorát nemá 12ku repro. Před tim mam Jackhammer a Boss Hypermetal a docela mazec.
5W Ampega měli u Thomanna docela dlouho ve výprodeji za 3500 Kč za hlavu a 5000 Kč za kombo...
Ten prcek ale nesplňuje požadavky dvanáctky repra, smyčky (zde samo bezcenné) a reverbu. Ale myslím že toho tam pořád mají..Jinak B-Stock tam mají pořád za 4268Kč..
díky za tipy, VC15 je moc výkonný na doma, i ten Ampeg by byl na hraně asi co ? myslim z toho hlediska že by se nedal vytavit a hrát na nízký volume je dost omezující... jinak u toho TSA je to fakt plnohodnotný TS nebo spíš takový lákadlo ?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Prý je pllnohodnotný, já na něj hrál několikrát a zvuk to má fakt super, jen třeba o proti tomu voxu mi příjde daleko méné dynamický, takový sušší. Zkus si někde toho voxe, opravdu z toho doma dokážeš vtáhnout lampové zkreslení, dobře funguje i s krabičkama.. A na tišší hraní stejně 12" repro nepotřebuješ
asi úplně nepotřebuju, ikdyž ta velikost repra je i o kvalitě zvuku ne ? rozhodně musim zkusit, na ten VOX fakt slyšim jen chválu 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Velké repro velký zvuk.. Na doma ale todle stačí bohatě, i na menší zkoušky jsem to s tímhle zvládnul. Plánuji tam jen nacpat 10" greenback, ale to je tak vše. Kombo zase není uplně bez chyby, prý je poruchové (ale to je v téhle ktegorii snad každé) já osobně tam měl studené spoje, ale na reklamaci vyřídili a už to jede vpohodě.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ale zas na druhou stranu, nemá efektovou smyčku, ani zabudovaný reverb (tvé požadavky), s tím taky počítáš?
V tom případě bych zauvažoval i nad tím malým ampegem nebo třeba laney CUB8.
- Alternátor
Osobně bych doporučil Laney Cub12, kde můžeš jet i na 1watt, gainu to má na rock dostatečně, případně, kdyby nestačil, pořešil by to boost či TSko. Míval jsem Laney LC15, ale to bych nedoporučil právě kvůli 10" repru. Podle mě desítka nemá smysl ani při hraní potichu na doma. Chyběj tomu basový frekvence a zvuk je celkově nijakej (hovořím o továrních reprech, Greenback 10 je prej dobrej, ale nemám zkušenost). Případně teda LC30, který má výhodu dvoukanálu se samostatnýma korekcema, ale to už je na doma moc velkej masakr. Čím silnější aparát, tím víc to svádí vytáčet volume.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
(OT) Když už jsme na to narazili, když by desítky repra měly horší podání basů, proč většina basáků hraje na 4*10/8*10?
Plus na co jsou kytaristovi nejazzového/neklasického charakteru basy? (například Led Zeppelin I je nahrávané prý na Champa se šestkou reprem.)
Navíc ještě jsem neměl kytarový aparát, kde by chyběli basy.
Při jakékoli práci se zvukem kapely se stejně basy z kytary oříznou, je dobré mít doma úplně jiný zvuk, než s kapelou?(konec OT)
Plus na co jsou kytaristovi nejazzového/neklasického charakteru basy? (například Led Zeppelin I je nahrávané prý na Champa se šestkou reprem.)
Navíc ještě jsem neměl kytarový aparát, kde by chyběli basy.
Při jakékoli práci se zvukem kapely se stejně basy z kytary oříznou, je dobré mít doma úplně jiný zvuk, než s kapelou?(konec OT)
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
basáci hrajou na 4x10 pokud chtějí rychlejší "atak" a ta běžná 15" je pro ně pomalá (nebo ne?), basová 10" je taky něco jinýho než nejlevnější kytarový brak, a rozdíl jedna 10" a 4x10" je taky vcelku masivní
že se při nahrávání basy oříznou je sice pravda, ale tam ti tu hutnost udělá vrstvení kytar, basa, bicí, prostě kapela jako celek.
že se při nahrávání basy oříznou je sice pravda, ale tam ti tu hutnost udělá vrstvení kytar, basa, bicí, prostě kapela jako celek.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
prvni LZ jsou na nejake Supro kombo, 1x12" Dual Sound pokud si vzpominam dobre. jinak jak pise Stanley06, takhle to srovnavat nelze.
muj velky favorit z domacich lampicek je blackstar HT1, jedine kombo s takovym minireprem u ktereho se da poslouchat zkresleni.
osobne bych se jinak vyhnul ibanez TA-15, ten aparat je takova divna splacanina a imho moc nehraje. Cisty zvuk by jeste sel (mozna diky divnymu (snad)autorepraku co je v tom boxu), ale zkreslenej kanal je proste spatnej.
muj velky favorit z domacich lampicek je blackstar HT1, jedine kombo s takovym minireprem u ktereho se da poslouchat zkresleni.
osobne bych se jinak vyhnul ibanez TA-15, ten aparat je takova divna splacanina a imho moc nehraje. Cisty zvuk by jeste sel (mozna diky divnymu (snad)autorepraku co je v tom boxu), ale zkreslenej kanal je proste spatnej.