Ahoj
Zajímalo by mě, jestli má smysl si domů pro úplného klavírního začátečníka stěhovat pianino cca 100 let staré, které potřebuje minimálně naladit a renovaci 3 mechanik, které se někdy nevracejí a někdy nehrají. Jedná se o pianino August Forster tak 20 let nehrané uskladněné na stále stejném místě v pokoji, babička byla pravděpodobně 2 nebo 3 majitel. Stáří jsem zjistil podle sériového čísla. Zajímal by mě nějaký přibližný odhad ceny renovace popřípadě hodnoty piána, vím, že je těžké to určit jen z popisu nicméně stačí mi jen nějaké postřehy. Na piánu se mi líbí i to, že to je nádherný kus nábytku, ze kterého dýchá historie a určitě by mě na něj bavilo hrát víc, než na elektrické klávesy v ceně stěhování a renovace pianina.
Pianino po babičce-renovace
Pravidla fóra
Pianino po babičce-renovace
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson
(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson
Harke HA3500+Peavey TVX410
Re: Pianino po babičce-renovace
Ahoj, i když se v tomto moc nevyznám, dovolím si pár postřehů (než se ozve někdo zkušenější) 
Určitě bych si na piáno pozval odborníka. Pianino může být v pořádku, vyžadovat jen menší opravy nebo mít prakticky neopravitelnou skrytou vadu, ale to pozná jen odborník při pečlivé prohlídce. Ty 3 klávesy bych laicky hádal na snadnou opravu. Samozřejmě, stáří 100 let zvyšuje pravděpodobnost výskytu problémů.
August Foerster se vyráběl na dvou místech - v Německu a u nás. Po roce 1945 byla česká pobočka znárodněna. Nevím, jestli máš českou nebo německou verzi a jak se lišily v kvalitě, ale celkově je August Foerster velmi dobrá značka.
Sám jsem měl v dětství pianino August Foerster doma a byl to excelentní nástroj. Hodně štěstí, ať je ten tvůj v pořádku a dobře slouží!
Určitě bych si na piáno pozval odborníka. Pianino může být v pořádku, vyžadovat jen menší opravy nebo mít prakticky neopravitelnou skrytou vadu, ale to pozná jen odborník při pečlivé prohlídce. Ty 3 klávesy bych laicky hádal na snadnou opravu. Samozřejmě, stáří 100 let zvyšuje pravděpodobnost výskytu problémů.
August Foerster se vyráběl na dvou místech - v Německu a u nás. Po roce 1945 byla česká pobočka znárodněna. Nevím, jestli máš českou nebo německou verzi a jak se lišily v kvalitě, ale celkově je August Foerster velmi dobrá značka.
Sám jsem měl v dětství pianino August Foerster doma a byl to excelentní nástroj. Hodně štěstí, ať je ten tvůj v pořádku a dobře slouží!
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Re: Pianino po babičce-renovace
Forster je rozhodne znacka, do ktere ma cenu pripadne investovat. Zavolejte si ladice at to skoukne. Oprava trech mechanik bude stat v radu stokorun, ladit bude pravdepodobne nutne vicekrat po sobe, 20 let je 20 let...
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II