Pianino po babičce-renovace

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
darthtuk

Pianino po babičce-renovace

Příspěvek od darthtuk »

Ahoj
Zajímalo by mě, jestli má smysl si domů pro úplného klavírního začátečníka stěhovat pianino cca 100 let staré, které potřebuje minimálně naladit a renovaci 3 mechanik, které se někdy nevracejí a někdy nehrají. Jedná se o pianino August Forster tak 20 let nehrané uskladněné na stále stejném místě v pokoji, babička byla pravděpodobně 2 nebo 3 majitel. Stáří jsem zjistil podle sériového čísla. Zajímal by mě nějaký přibližný odhad ceny renovace popřípadě hodnoty piána, vím, že je těžké to určit jen z popisu nicméně stačí mi jen nějaké postřehy. Na piánu se mi líbí i to, že to je nádherný kus nábytku, ze kterého dýchá historie a určitě by mě na něj bavilo hrát víc, než na elektrické klávesy v ceně stěhování a renovace pianina.
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson :D(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
PtJaa
Moderátor

Re: Pianino po babičce-renovace

Příspěvek od PtJaa »

Ahoj, i když se v tomto moc nevyznám, dovolím si pár postřehů (než se ozve někdo zkušenější) :-)

Určitě bych si na piáno pozval odborníka. Pianino může být v pořádku, vyžadovat jen menší opravy nebo mít prakticky neopravitelnou skrytou vadu, ale to pozná jen odborník při pečlivé prohlídce. Ty 3 klávesy bych laicky hádal na snadnou opravu. Samozřejmě, stáří 100 let zvyšuje pravděpodobnost výskytu problémů.

August Foerster se vyráběl na dvou místech - v Německu a u nás. Po roce 1945 byla česká pobočka znárodněna. Nevím, jestli máš českou nebo německou verzi a jak se lišily v kvalitě, ale celkově je August Foerster velmi dobrá značka.

Sám jsem měl v dětství pianino August Foerster doma a byl to excelentní nástroj. Hodně štěstí, ať je ten tvůj v pořádku a dobře slouží!
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
neibour

Re: Pianino po babičce-renovace

Příspěvek od neibour »

Forster je rozhodne znacka, do ktere ma cenu pripadne investovat. Zavolejte si ladice at to skoukne. Oprava trech mechanik bude stat v radu stokorun, ladit bude pravdepodobne nutne vicekrat po sobe, 20 let je 20 let...
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“