rocktron prophesy - vs?
Pravidla fóra
rocktron prophesy - vs?
tak sem se rozhod ze jebu na hlavy a pujdu touhle cestou - nejaky preamp s plnou palbou efektu a simulaci boxu
cena zhruba do 15k takze jako vs me jeste leda tak napada eleven rack ale tam nevim,, je fajne levnej akorat na youtub casto ve srovnani s axe mi zni dost chemical
prophesy se mi hodne libi zvukove, 4 zvukove mody mi staci az az ..jen veme tak nak furt vrta ze je to masinka se simulacema kera je nakych 15let stara
box mam - chci koupit lampovej konec ale nespecham pockam si na dobrou nabidku,, mezitim to chci tahat ve zkusebne pres powermix a bedny - proto ta simulace, jinak by mi byla fuk,, no a cely at je samozrejme plne midi ovladatelny
je tu jeste nejaky konkurence schopny preamp? a kterej vam ztech zatim dvou prijde lepsi? .)
cena zhruba do 15k takze jako vs me jeste leda tak napada eleven rack ale tam nevim,, je fajne levnej akorat na youtub casto ve srovnani s axe mi zni dost chemical
prophesy se mi hodne libi zvukove, 4 zvukove mody mi staci az az ..jen veme tak nak furt vrta ze je to masinka se simulacema kera je nakych 15let stara
box mam - chci koupit lampovej konec ale nespecham pockam si na dobrou nabidku,, mezitim to chci tahat ve zkusebne pres powermix a bedny - proto ta simulace, jinak by mi byla fuk,, no a cely at je samozrejme plne midi ovladatelny
je tu jeste nejaky konkurence schopny preamp? a kterej vam ztech zatim dvou prijde lepsi? .)
-
rpoho
- last.fm: https://www.facebook.com/GRAPHITE-252460698279310/
- Bandzone: http://bandzone.cz/graphite
Re: rocktron prophesy - vs?
Používám Prophesy s Mashall 2x50W a jsem velmi spokojený.Po ničem jiném netoužím.
Engl E530 + Digitech GSP1101.
Zabere to taky jen 2U, kvalita je jasná a emulaci boxu má oboje, dokonce si můžeš vybrat jak to zapojíš a se slušným koncákem je to luxusní strojovna.
Z těch tvých dvou bych zvolil Avid Eleven, protože pro simulaci boxu využívá IR a to jsme kvalitativně dost jinde. Ovšem bohužel nejdou importovat jiné (kvalitnější) impulsy, čímž Eleven tak trochu zabili (mimochodem - proto nehraje jako Axe). Preampová a efektová sekce se zdá být solidní, navíc funguje jako dost dobrá zvukovka.
Zabere to taky jen 2U, kvalita je jasná a emulaci boxu má oboje, dokonce si můžeš vybrat jak to zapojíš a se slušným koncákem je to luxusní strojovna.
Z těch tvých dvou bych zvolil Avid Eleven, protože pro simulaci boxu využívá IR a to jsme kvalitativně dost jinde. Ovšem bohužel nejdou importovat jiné (kvalitnější) impulsy, čímž Eleven tak trochu zabili (mimochodem - proto nehraje jako Axe). Preampová a efektová sekce se zdá být solidní, navíc funguje jako dost dobrá zvukovka.
| Cruel YT | Cruel sptf
-
rpoho
- last.fm: https://www.facebook.com/GRAPHITE-252460698279310/
- Bandzone: http://bandzone.cz/graphite
Kámoš má Axe.Zkusili jsme dát obojí,jak Axe,tak Prophesy,přímo do mixu a zjistili,že hrajou oba dva skvěle i napřímo.I to Prophesy hrálo tak,že kdybych neviděl na co se zrovna hraje,tak bych to nepoznal.Toto je moje zkušenost Axe vs Prophesy.Uvažoval jsem totiž o výměně,že bych si pořídil Axe.Po tomto testíku jsem od toho upustil.Eleven jsem slyšel hrát napřímo do mixu na koncertě,ale tam jsem měl pocit trochu chemie.Je to ale věc názoru,každému vyhovuje něco jiného.
Tady je ukázka jak hraje Prophesy přímo do kompu.Bez jakýchkoliv úprav.
http://www.youtube.com/watch?v=Iw1pLtMJIsg
Tady je ukázka jak hraje Prophesy přímo do kompu.Bez jakýchkoliv úprav.
http://www.youtube.com/watch?v=Iw1pLtMJIsg
Však jasně, nic proti, zvuk z Prophesy je vcelku fajn, simulovaný výstup má charakter cca jako Triaxis, Sansamp, H&K Redbox, tyhle mašinky simulují box všechny +/- na podobném levelu. Ale současné technologii využívající impulsní odezvu se to nemůže vyrovnat, ač samozřejmě záleží na kvalitě impulsů. Proto jsem upozornil, že Eleven je neumí importovat, je potřeba ho před případným pořízením zkusit.
Ale možná je to trochu fuk, protože vzhledem k tomu, že bjjz píše, že chce pořizovat lampový koncák, není třeba, aby zbytečně hrotil kvalitu simulace boxu a naopak bych se soustředil na "basic sound". Pak bych osobně upřednostnil spíš lampový preamp, třeba zmíněný E530 + externí mulťák (GSP1101, Gmaj...). Eleven, ani Prophesy totiž nejsou lampové preampy (lampa v Prophesy pouze přichucuje, jako třeba u mulťáků VOX). Čímž je nemíním nějak dehonestovat, spíš upozorňuju na to, že jsou to 3 rozdílné koncepce a je dobré si pečlivě ujasnit své potřeby a očekávání. Vzhledem k tomu, že stejně nevíme co bjjz hraje, tak se vlastně nedá poradit "dočista".
Ale možná je to trochu fuk, protože vzhledem k tomu, že bjjz píše, že chce pořizovat lampový koncák, není třeba, aby zbytečně hrotil kvalitu simulace boxu a naopak bych se soustředil na "basic sound". Pak bych osobně upřednostnil spíš lampový preamp, třeba zmíněný E530 + externí mulťák (GSP1101, Gmaj...). Eleven, ani Prophesy totiž nejsou lampové preampy (lampa v Prophesy pouze přichucuje, jako třeba u mulťáků VOX). Čímž je nemíním nějak dehonestovat, spíš upozorňuju na to, že jsou to 3 rozdílné koncepce a je dobré si pečlivě ujasnit své potřeby a očekávání. Vzhledem k tomu, že stejně nevíme co bjjz hraje, tak se vlastně nedá poradit "dočista".
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak jak píše cherreda - záleží na kvalitě impulsů. Třeba feki z tohoto fora používá GSP s importovanými impulsy. Na to jak je starý toho umí nejvíc, Fractal a Kemper nepočítám.
Třeba Line 6 POD HD má velké problémy s cabinet sekcí, update se nekoná, stejně jako u Eleven Racku, kde se na to vysrali ůplně.
Pokud bych býval nenašel lepší cestu, volil bych GSP, ke kterému bych případně dokoupil preamp, třeba od AMT.
Třeba Line 6 POD HD má velké problémy s cabinet sekcí, update se nekoná, stejně jako u Eleven Racku, kde se na to vysrali ůplně.
Pokud bych býval nenašel lepší cestu, volil bych GSP, ke kterému bych případně dokoupil preamp, třeba od AMT.
dik chlopi :d
druhy kytarista nema moc financi na apku - tak mu tedka schanim eleven rack, mel by mit solidni simulaci boxu, coz je ted zaklad, ptze to bude tahat pres PA a zaty prachy okolo 10k nic lepsiho asi nesezene,, navic se mi taky zacina zamlouvat mit jen takovou krabicku
uvidim jake to bude ted si pisu s jednim borcem tak mozna to vyjde behem par dni
jinak hrajem metalek - dzzz dzzz a dost cleanu
druhy kytarista nema moc financi na apku - tak mu tedka schanim eleven rack, mel by mit solidni simulaci boxu, coz je ted zaklad, ptze to bude tahat pres PA a zaty prachy okolo 10k nic lepsiho asi nesezene,, navic se mi taky zacina zamlouvat mit jen takovou krabicku
jinak hrajem metalek - dzzz dzzz a dost cleanu
Jen upozorňuju, že Eleven se (myslím, že hned od začátku) prodává v kompletu s plnýma
ProTools v ceně (za samotný soft je sakra darda) - dneska možná už s v.11 - a dávají k němu i nějaký expanzní balík s ampy, pokud se tedy dobře pamatuju - tak si to ověř a pohlídej, aby ti nějaký vykuk neprodal jen mašinu.
| Cruel YT | Cruel sptf
no bez pro toolsu schanim kvuli lepsi cene
,,kdyz se to bude smazit jen live, tak to neva ne?
Neva, jen je třeba cenu softwaru odpočítat, ať si třeba nemyslíš že jsi dostal skvělou nabídku na něco přeceněného.
Jasně, že nevadí.
Stejně jsem tě dezinformoval, prý původně dávali k Eleven nějakou odlehčenou verzi PT a až později přihodili plnou, snad PT10 už tam byly, teď se prý dá dokonce koupit s 11-kama. Trochu bordel je v tom
a nejspíš se bazarová cena od toho bude i nějak odvíjet.
Stejně jsem tě dezinformoval, prý původně dávali k Eleven nějakou odlehčenou verzi PT a až později přihodili plnou, snad PT10 už tam byly, teď se prý dá dokonce koupit s 11-kama. Trochu bordel je v tom
| Cruel YT | Cruel sptf