Bicí do začátku..?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Fořt

Re: Bicí do začátku..?

Příspěvek od Fořt »

Milá Moniko,
původně jsem reagovat nechtěl, ale nadávat si dál do "dobytků" a "bezpáteřních neználků" nenechám. To opravdu ne. Asi jediný, kdo si moje příspěvky pořádně přečetl, byl Necibici, který se k zatracování mosazi nějak vyjádřil. A tím nemyslím ty sranda činely, co se dávají k bicím, ale sadu, která se vyrovná třeba takovým Paiste 101. Porovnával jsem to vedle sebe, to mosaznou sadu Millenium H3L a bronzovou Paiste 201, a při tichém hraní zní ta mosazná možná líp. To je třeba subjektivní názor, ale Necibici se vyjádřil podobně. Za subjektivní názor by tu myslím nikdo smýkán být neměl. Já možná nejsem bubeník, ale uši mám taky. Jinak Necibici tu dával tip na začátečnickou soupravu, která je o třídu horší, než ta moje, za větší peníze. Jeho za to nikdo nekritizujete. Chápu, jsem mezi vámi bílá vrána. Ale žádná "vrchnost" pro vás nejsem, protože funkci Rádce, ne Moderátora, jsem po tom všem složil. Nevím, zda jsem někdy, třeba v kytarovém vlákně, vystupoval povýšeně, ale nemyslím si to.
Jinak holčička nepozná ušima zatím opravdu nic, protože si přeje, aby jí tatínek ty bicí polepil tlumítky, jako to mají v ZUŠce. Aby hrály jako krabice od bot. Protože ji asi z normálního zvuku bicích bolí ouška. Jak tedy pozná rozdíl mezi mosazí a bronzí, kterou by jí rodiče stejně nekoupili? Lidi, probuďte se a neblbněre ...
Je to moje poslední veřejné vyjádření k tomu všemu, chcete-li do mě šít, nesviňte to tu prosím, a piště mi SZ.

PS: Pozdravuj Moniko, Vencu Tláskala, pokud se někdy vidíte. Začínali jsme spolu v kapele ...
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Jako začátečník si myslím, že budu hodně nestranný. Takže co jsem přečetl tvé komentáře Fořte, tak si myslím, že jsi neudělal nic špatného. Nevyznám se zatím v kvalitách nástrojů, ale jak jsi to popsal, tak se to dá i pochopit. Možná bych to vzal od tebe i já pro začátek... :wink:
No jo Venca Tláskal.. i já znám.. :)
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

FOŘTe, ok... beru to. Nemyslím si že jsi nějak špatný muzikant nebo snad člověk. Vyjádřila jsem se jen k téhle jedné situaci. prostě jenom na tu věc koukám jinak. Nic víc nic míň.... byla bych nerada kdyby díky tomu mezi náma byla nějaká zášť. Tak to fakt míněno nebylo...

PS: Vaška Tláskala bohužel znám...... velmi dobrý bubeník, ale lidsky k sobě nemáme nijak blízsko. Spíš naopak.... není to úplně osobní, jde spíše o jeho jednání směrem k naší kapele v minulosti.... takže pozdravy bohužel vyřídit nemůžu. A ani nechci.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

To že jsem dal tip na soupravu Crush,bylo že podporuju Kytary.cz a ne Thomanna a taky prostě je mi tahle nová značka víc sympatická než Millenium.A jak píšeš,že jsou o třídu horší,tak nevim,podle čeho jsi na to přišel?
To že mají volné zavěšení tomů z nich nedělá o třídu vyšší.Čínský auta taky mají všechno možný v základu,ale dělá to z nich lepší auta? Nečekám odpověď,už jsme si to řekli v SZ,jenom reaguji...
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
mandarin39

Příspěvek od mandarin39 »

ahoj,chci se začít učit hrát na bicí :D po přečtení celého vlákna jsem nezaznamenal ani zmínku o značce Ludwig.Narazil jsem na tuto sadu s HW co mi radíte? ano,ne? :?
http://www.bici.cz/Bici/Ludwig/Ludwig-b ... n-Wine-Red
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Přímo tuhle sadu Ludwigů sice neznám, ale zběžným pohledem na takové ty kritické věci levných souprav musím konstatovat, že tohle snad asi nebude úplně nejhorší volba.
Jsem sice do jisté míry skeptická ke všem "kompletním setům" (a tady je to i s židlí a HW) no snad kluci z AKCENTu vědí proč tohle prodávají.
A pochopitelně je to topolová sada, tedy z materiálu který není tak obvyklý pro výrobu bubnů..... ale se slušným obutím to myslím dobře poslouží, mechaniky vypadají solidně, stojany taky celkem stabilní......

Asi by se dalo pořídit za ty peníze i lépe, ale dle mě i tohle je slušný kus.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

mandarin39 píše:ahoj,chci se začít učit hrát na bicí :D po přečtení celého vlákna jsem nezaznamenal ani zmínku o značce Ludwig.Narazil jsem na tuto sadu s HW co mi radíte? ano,ne? :?
http://www.bici.cz/Bici/Ludwig/Ludwig-b ... n-Wine-Red
Ludwig vyrábí vysoké řady v USA, tyhle nízké v Asii. Firma se snaží navázat na tradici a znovu vydobýt ztracené pozice. Řady jako Classsic Maple jsou světová špička.
Ty bicí, na které odkazuješ jsem neslyšel, ale 16 tisíc bych za topolovou soupravu nedal.
mandarin39

takže když bych se rozhodl pro tyhle škopky z břízy,tak je to lepší? http://www.bici.cz/Bici/Ludwig/Ludwig-b ... h-Power-DB ale samo zase cena se navýší o HW a činely,chjo :roll:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Bříza už je o moc slušnější dřevo na bubny, než topol...... samo že javor je javor, a ten se myslím v týhle ceně už dá taky pořídit.

No a že to je bez HW a plechů je přece normál!! Je obvyklé, že solidní NOVÁ souprava se prodává tak.
V podstatě s železem, plechama a židlí se prodávají v 99% jen levné srágory.
mandarin39

oki,díky za rady,nespěchám s koupí...tak budu zde "nasávat" info dál,přeci jen je to nemalá investice 8) sh*t ale nechci...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Za cenu do 20t.se bohužel nový javorový škopky pořídit nedají,nejlevnější je asi Mapex Maple cca.25t. :wink:
Ale bříza není nijak horší materiál,pořád o hodně lepší než topol,lípa atd.. :lol:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Souhlas. Mrkni třeba sem: http://www.thomann.de/cz/mapex_mr529s_m ... rch_cy.htm
Na HW ti cosi ještě zbude... :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Za cenu do 20t.se bohužel nový javorový škopky pořídit nedají,nejlevnější je asi Mapex Maple cca.25t. :wink: .......
Proč si to myslíš??
První co mě napadlo hledat..... http://www.bici.cz/Bici/Bici-soupravy/B ... M-E826-TBB
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Pěkná sestava i cena,to se dá doporučit..
Ikdyž ty Mapexy jsou už se stojany a řekl bych,že asi i ty Ludwigy(to je na dotaz prodejci),takže se to ještě pěkně prodraží. :wink:
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Monikad píše:
necibici píše:Za cenu do 20t.se bohužel nový javorový škopky pořídit nedají,nejlevnější je asi Mapex Maple cca.25t. :wink: .......
Proč si to myslíš??
První co mě napadlo hledat..... http://www.bici.cz/Bici/Bici-soupravy/B ... M-E826-TBB
Nebo nový javorový PDPčka jsem viděl asi za 14. A hrály pěkně!
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Trošku nerozumím proč furt hledat soupravu i se stojany?? jen trošku slušnější soupravy se prodávají klasicky jak shel set, tedy bez železa. A má to svůj dobrý důvod. nechává to budoucího majitele, aby si sám rozhodl, co a jak bude chtít, jaké železo použije. :idea:

Když se na to podívám svýma očima, tak kdybych se rozhodla měnit nástroj za nový, tak by souprava s železem byla spíše starostí navíc!! Jsem navyklá (asi jako většina bubeníků) na nějakou konkrétní konfiguraci a rozložení nástroje, a nemám důvod z toho slevovat. A ruku na srdce, špičkový HW se k levnějším sadám rozhodně nedodává...... nemluvě o tom že rozhodně nebudu sama, kdo nevlastní stojan na činel ani jede, neb využívám drum rack, nebudu jediná kdo pochopil v čem je dobré nepodcenit hodně pevný a tuhý stojan na snare a nebudu už vůbec jediná kdo vyžaduje pro používání dvojšlapky pevný stojan na hihatku s otočnou trojnožkou!!
To jsou jen nejhlavnější z mnoha dalších důvodů, proč pochopit že bicí jsou nástroj, kde je dobré při nákupu kupovat zvlášť bubny, zvlášť železo, zvlášť plechy a zvlášť blány i vše ostatní....... aby si člověk za své peníze dopomohl k nástroji co mu vyhovuje nejlépe a nemusel u toho brát jako přívažek (a zbytečnoju investici) i věci, které beztak nevyužije a obratem často pod cenouj prodává!!
Však taky v inzerci tohoto serveru vidíme víc než často jak někdo prodává levné stojany "od soupravy" často ještě nerozbalené....... proč asi 8) :twisted:
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

Mončo trochu tě přibrzdím, aby jsme nesklouzli do jiného tématu. Tady se jedná o bicí do začátku.. alespoň dle názvu. A začátečník patrně ještě nemůže vědět jaká konfigurace stojanů, rampy,.... mu bude vyhovovat. Proto si myslím, že je pro něj určitě lepší sada i se základním železem, která několik let jistě dobře poslouží a následně se pak dotyčný - už pokročilý - hráč rozhodne co mu sedí a bude svoji sadu rozšiřovat, obnovovat, konfigurovat, testovat..... a pak přichází přesně to co popisuješ.
Ale v zásadě máš samozřejmě pravdu. Mimochodem (nejsem tedy - čistě subjektivně - příznivcem Gretsch), ale ta sada za ty prachy... - fajnovka :twisted:
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

mandarin39 píše:.. ale samo zase cena se navýší o HW a činely,chjo :roll:
To je přesně co jsem chtěl napsat..
Moniko,radíme tu začátečníkům s výhodnou koupí do začátku a přesně timhle jsem si taky prošel..
Tím,že si někdo koupí shell set,bude od začátku nasr..,že nemá komplet bicí k hraní a bude pomalu dokupovat samostatný stojany nakonec za větší peníze,než kdyby to koupil vcelku.
V týhle cenový relaci +-20t.už to nejsou úplný šity,ale dá se s tím už několik let vystačit,než přijdu na to,že chci něco fakt profi. :wink:
A v tý inzerci vidím často singl pedály a virbly,což je pochopitelný a ne nový stojany..(ikdyž určitě nějakou tu vyjímku najdeš). :lol:
Když vezmu ty tvoje Gretshe a k tomu odpovídající hw ,tak jsme na stejný ceně cca.23.,ale to jsou ty tvoje Gr.ve slevě,tak asi tak..
http://www.bici.cz/Bici/Hardware/Hardwa ... tar-6600PK
Neříkám,že je něco špatný,určitě je to dobrá koupě. :wink:
Ale tahle souprava se mi víc zamlouvá,ikdyž je březová,ale má nevrtaný kopák a vyjde levněji.. :lol:
http://kytary.cz/mapex-mr5295ft-meridia ... /HN131861/
No,né!!Teď jí dali ještě lepší cenu v akci :!:
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Ja si koupil zatím toto a uvidím jakej "talent" ze mě časem vypadne.
http://kytary.cz/mapex-vr5254-yb-voyager/HN138489/
http://kytary.cz/meinl-hcs-141620-10-sp ... /HN139356/
a jednu šibenici pro ride.
Budu se na tom doma učit a rozebírat a skládat to nebudu. Nakonec jsem nechtěl kupovat nic použitýho a ani noname značku. Snad mi to bude stačit..
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
pehve

Příspěvek od pehve »

rikl70 píše:Ja si koupil zatím toto a uvidím jakej "talent" ze mě časem vypadne.
http://kytary.cz/mapex-vr5254-yb-voyager/HN138489/
http://kytary.cz/meinl-hcs-141620-10-sp ... /HN139356/
a jednu šibenici pro ride.
Budu se na tom doma učit a rozebírat a skládat to nebudu. Nakonec jsem nechtěl kupovat nic použitýho a ani noname značku. Snad mi to bude stačit..
Nic jsi tu nepochopil. Právě tohle vlákno mělo varovat před takovými "nákupy začátečníků".
Co si talente myslíš že z tebe vypadne s takovými krámy? Vždyť ani nepoznáš zvuk kvalitních činelů :roll:

lidská blbost je prostě neomezená

Moniko, je to boj ale vydržet!!
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“