Připojení signálu do mixpultu
Pravidla fóra
-
ondra.koler
Připojení signálu do mixpultu
Tak pánové, už je to tady....už se rýsuje připitomnělá otázka. Mix bude sloužit k ozvučení kapely, ale zároveň bude pravděpodobně použit do improvizovaného domácího rádiového studia. Moje dotazy zní: Kam poslat zvuk z 3,5 z PC aby byl stereo. A pak tu bude ještě rafinovanější blbina... : výsledný zvuk z mixu budu posílat REC OUT do mikrofoního vstupu u druhého pc, ze kterého poběží encoder... ovšem stejný signál potřebuju slyšet ve sluchátkách....aby to mohlo jako "rádiové" vysílání vůbec fungovat. Tak nevim, jestli jsem ty otázky trochu nepřekombinoval, ale pokuste se ještě něco vykoumat. Dík.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: YAMAHA MG 124CXR
K tomu jsou tu šavle STE1 a STE2, potřebuješ akorát "Y" kabel (3,5 -> 2x 6,3). To je první odpověď.
REC OUT kopíruje MAIN OUT, takže způsobů je nespočet (od MIX L/R přes MONITOR OUT až po sluchátkový výstup). To je druhá odpověď.
Koumat se nemusí nic
P.
REC OUT kopíruje MAIN OUT, takže způsobů je nespočet (od MIX L/R přes MONITOR OUT až po sluchátkový výstup). To je druhá odpověď.
Koumat se nemusí nic
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mám problém s názvem tohoto tématu, jelikož Yamaha MG 124CXR je zmíněna jen v prvním příspěvku, zbytek již víceméně Soundcraft, tudíž přejmenovávám.
-
ondra.koler
pavlii píše:K tomu jsou tu šavle STE1 a STE2, potřebuješ akorát "Y" kabel (3,5 -> 2x 6,3). To je první odpověď.
Koumat se nemusí nic
P.
"Y" jsem zkoušel, ale s výsledkem mono....stejně tak u druhé odpovědi....vždy s výsledkem mono. Proč?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Yamaha MG vs. Soundcraft EFX
Jestli tím myslíš nahrávání do mikrofonního vstupu PC z REC OUT na mixu, tak to bude vždy MONO, protože mikrofonní vstup na PC je MONO
.
Musel bys mít min. dvoukanálovou zvukovou kartu pro stereo záznam.
Musel bys mít min. dvoukanálovou zvukovou kartu pro stereo záznam.
-
ondra.koler
Ne, mono je to ještě před vstupem do PC....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak bude chyba jinde - "Y" kabel, zdroj.... Pokud zapojím funkční L a R kanály do zmíněných vstupů, nemůže z mixu lézt nic jiného než STEREO výstup 
P.
P.
-
ondra.koler
Takže tyto dva kousky by bylo dobré pořídit? (ta první varianta je skoro na mne až deluxe...)
http://kytary.cz/pro-co-ipmb2xf-3/HN141534/
http://kytary.cz/bespeco-slymsj180/HN104835/
http://kytary.cz/pro-co-ipmb2xf-3/HN141534/
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tu druhou spíš, protože první má XLR konektory a ještě k tomu "F" (čili s dírama). Jednak bys to nikam (bavíme se pořád o vstupu do mixu doufám) hned nestrčil a druhak, i kdyby tam byly "M", čili s kolíkama, musel bys využít dvou vstupů na pultu a bylo by to zbytečně moc práce okolo.
Jo, pokud se ale bavíme o výstupu z pultu, tak oba typy možno použít pro propojení mixpult -> PC.
2Hendrek: už pěkných pár let bývají 3,5mm vstupy kombinované line/mic, takže by měly být stereo. Ale fakt je ten, že nevíme, kam to chlapec strká (ten kabel myslím)
P.
Jo, pokud se ale bavíme o výstupu z pultu, tak oba typy možno použít pro propojení mixpult -> PC.
2Hendrek: už pěkných pár let bývají 3,5mm vstupy kombinované line/mic, takže by měly být stereo. Ale fakt je ten, že nevíme, kam to chlapec strká (ten kabel myslím)
P.
-
ondra.koler
Tak jasný, že jsem myslel "Y" dovnitř a XLR ven....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tohle se ti teda povedlo napsat
"Y" jsou totiž oba dva. Ale OK - pak jsou použitelné oba.
P.
P.
-
ondra.koler
Pánové, teď tomu nasadím korunu.... "Y" seženu ve stereo podobě 3,5-----2 x 6,3 ? Jsou k sehnání pouze na jedné straně 3,5 stereo---a nadruhé 2 x 6,3 mono. Já Vím, že mi chybí základy zvukařské praxe, ale zkusím to nějak přez vás vstřebat 
Pošlete kdyžtak nějak odkaz co mám koupit. Budu propojovat PC se vstupem STE1 v pultu EFX 12. Dík
P.S. Potřebuji stereo zvuk
Pošlete kdyžtak nějak odkaz co mám koupit. Budu propojovat PC se vstupem STE1 v pultu EFX 12. Dík
P.S. Potřebuji stereo zvuk
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No a kde je problém?
P.
P.
-
ondra.koler
No ne...já se ptám jestli mono + mono dá stereo? (myslim ty dva 6,3 jacky na konci káblu) Dost blbá otázka, ale já už jsem z toho nějakej tumpachovej.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak říká můj šéf: chce to koukat míň na televizi a pít víc Sprite
samozřejmě, že to takhle funguje (koneckonců stereo jsou přece dva kanály...) 
P.
P.
-
ondra.koler
Re: Připojení signálu do mixpultu
Pánové, možná bych měl o něco méňe přitroublé otázky, kdyby mi z mixu nelezlo, to co z něj leze. Zde máte ukázku - schválně je zvuk přerušen do ticha, aby Vás to pískání ještě víc vytočilo jako mě. Je to problém kabelů, uzemnění, zvukovky? Máte s tím někdo zkušenost? Dík.
- Přílohy
-
- [2013-10-30][22_58_43].mp3
- (547.31 KiB) Staženo 130 x
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Postupuj od lesa: vytáhni kabel ze zvukovky a je/není bordel? Imho nebude - řekl bych, že to souvisí se zvukovkou a počítačem obecně. Asi se něco indukuje do signálové cesty.
P.
P.
-
Lukáš Kostka
Já bych řekl, že to způsobuje něco digitálního tzn. nejspíš PC, konkrétně zvukovka. Máš notebook nebo normální desktop? Kdyby to byl desktop, tak by to mohla být i jiná komponenta. Zkus vyzkoušet nějakou externí zvukovku. Stačila by asi i nějaká obyčejná jen aby si vyzkoušel jestli to je tím. Potom bych zkusil půjčit si od někoho oddělovací transformátor. Já ho třeba u sebe v malém nahrávacím studiu mám a to proto, protože jsem se setkával se strašným bordelem (brum, pískání apod.). Třeba by to pomohlo. Potom zkus vyzkoušet jiné kabely ideálně místo nějakých obyčejnějších tenkých. Si je buďto spájej a nebo kup. Měly by mít pořádný stínění.
Lukáš
Lukáš
-
ondra.koler
Tak zvukovka to nejspíš nebude....protože jsem zkoušel zvuk vést ze 3 různých počítačů + jeden s ext.zvukovkou. Ale ten oddělovací transformátor by mohl být třeba ku prospěchu ....
-
Lukáš Kostka
Tak potom bych se přikláněl k ruchům z venku. Zkus to oddělovací trafo. Popřípadě nejdřív jiný zásuvkový okruh (pokud máš).