Zdravim, také řeším problematiku co se týčě odhlučnění a rozložení zvuku.
Potřeboval bych poradit ohledně jedné cimry: odhlučnit neni třeba nějakým razantním řešením jen mírně a udělat tam nějáké basové pasti.
Místnost je 7,6m dlouhá a 3,7m široká strop je nízký 2,2m. Je to víceméně sklep, ven jsou akorát dvě okna tak 60cm vysoká x1m jsou zároveň se stropem. Viz příloha.
Co potřebuji vyřešit: 1)Jak co nejlépe utěsnit dveře, jsou to obyčejný "papírový" dveře, jestli na ně nabouchat nějáký molitan nebo matrace, nebo jestli stačí utěsnit a hodit přes ně něco (závěs,..)
okna jsou utěsněný matracema (vyndavací a zas tam dací) aby se dalo větrat.
2)Jak už jsem psal o odhlučnení mi ani tak moc nejde ale přece jenom něco málo by to chtělo. Tzn. když mám malé předpoklady co se týče odhlučení zdí, stačí na stěny pověsit látku(koberec)? Odhlučnění stropu řešit nebudu jelikož a protože je tam dělaný podhled ze sádrokartonu a tam nacpaná vata + starý tlustý strop + o patro výš v podlaze polystyren a navíc strop je nízkej takže bych tam stejně nic nedal. Podlahu řešit také příliš nebudu jen tam natáhnu koberec dva tři a navíc pod námi už neni nic....
3)Zdi. Mám všechny zdi
tzn. dvě ty delší a jednu kratší za bicíma ( na druhou část místnosti kde je sauna-dřevěnná, postel na který jsou všeljaký krámy a skřín zaplněná hadrama(myslim že trošku funguje jako basová past) nemám povolení, protože to neni kam dát.) mám dát nějakou tu textilii? nebo ještě na rozložení zvuku plata od vajec. Neni to na holou stěnu nesmysl?
a co mě ale trápí nejvíc:
4)V místnosti když máme zkoušku neni tu nic co by zachytilo "basové" frekvence, co se týče nízkých frekvencí basy a částěčně kopáku je to hrůza neni slyšet nic jiného... Takže jak jsem zde že vyčetl nejlepší na to jsou basové pasti, ovšem na profi basové molitanové pasti nejsou finance. Ovšem rockwool bych mohl mít celkem za pakatel (ze stavby) takže bych do dvou rohů (vedle bicích) vytvořil tyto pasti a to následovně: menší latovou kci, vatu do nějákeho igelitu (folie) (kdo to někdy viděl a dělal s tim tak pochopí a celkově to je nezdraví) a to přikryl nejspíše sololitem a přichytil k těm latím.... a dotaz je bude to fungovat???
Ještě nutno dodat, jak je vidět v příloze, že v místnosti jsou 2 křesla a gauč. V jedné časti místnosti je dřevěnná sauna vedle postel na který je spoustu krámů (hadry, kočárky, různý konstrukce) a v druhom rohu je skříň plná hadrů.
Uf, byl bych rád kdyby mi někdo pomohl vyřešit tenhle problém, nechci z toho žádnou studiovou místnost, jen aby se tam dalo zkoušet. Díky moc