Mám kombo Peavey ENVOY110 a zamýšlím koupi nějakého footswitche, který by byl kompatibilní a spolehlivý, stačí obyčejný jen na změnu čistého a zkresleného kanálu ... poradíte někdo?
Nebo uvažuji i nad výrobou vlastního, měl by někdo schéma na jednoduchý footswitch a seznam nezbytných součástek ?
Footswitch k Peavey ENVOY 110
Pravidla fóra
Re: Footswitch k Peavey ENVOY 110
Zdravím,
jsem také vlastníkem tohoto komba a pro sólové pasáže taky uvažuju o koupi vhodného footswitche. Nicméně jeden peavey fs, který by měl být přímo k tomuto kombu, jsem zkoušel a nefungoval. Na oficiálních stránkách nabízí fs s funkcí reverb, ale já potřebuji boost. Slyšel jsem, že to nemusí být přímo peavey, ale musí být kompatibilní s mým kombem. Mohli byste mi poradit, který by byl vhodný?
Jedná se mi hlavně o funkci boost, přepínání kanálů není až tak podstatné.
Díky
jsem také vlastníkem tohoto komba a pro sólové pasáže taky uvažuju o koupi vhodného footswitche. Nicméně jeden peavey fs, který by měl být přímo k tomuto kombu, jsem zkoušel a nefungoval. Na oficiálních stránkách nabízí fs s funkcí reverb, ale já potřebuji boost. Slyšel jsem, že to nemusí být přímo peavey, ale musí být kompatibilní s mým kombem. Mohli byste mi poradit, který by byl vhodný?
Jedná se mi hlavně o funkci boost, přepínání kanálů není až tak podstatné.
Díky
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Na to by měl stačit obyčejný spínač s aretací. Přepínač Channel Select při použití footswitche by měl být v pozici LEAD. Podle manuálu to vypadá, že by to mělo fungovat se stereo jackem 6,3 mm - zkuste tip nebo ring konektoru spojit se sleeve (zem) a pozorovat, jak to bude hrát.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
Do manuálu jsem se právě díval jako první a nastavené jsem to měl dobře. Ale při přepínání FS žádný rozdíl. Kabel jsem používal klasický jack-jack. Pokud jsem to správně pochopil, je třeba upravit koncovku tak, aby byla stereo tak, jak píšete výše? Díky 
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
V manuálu se píše:
Podle toho bych řekl, že jeden pin stereo Jacku je Clean/Lead a druhý Boost. Tak to mívají i jiní výrobci. Přepínání určité funkce se obvykle aktivuje sepnutím příslušného pinu (tip nebo ring) k zemi (sleeve). To můžete zkusit obyčejným drátem přímo na rozšroubovaném konektoru zasunutém do zdířky Remote Switch. Pokud to něco bude dělat, tak pak k tomu můžete připojit nějaký spínač.REMOTE SWITCH
The multi-functional remote footswitch is used to select between the Clean and Lead channels as well as to boost the volume.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
Dobře, děkuji za radu, vyzkouším