Názor na značku Behringer

Baskytarová aparatura ...
permooon

Re: Názor na značku Behringer

Příspěvek od permooon »

co je v dnešní době kvalitní?? to co s***u do laneyho?? nebo do Mesy? Ono všechno repro je lepší jak Bugera.Neříkám že to musí být reprák za 5 klacků.Kdo to nikdy nezkusil tak je jasný že neuvěří
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
Milan S

Příspěvek od Milan S »

Docela se na koncertech a festivalech divím, kolik baskytaristů jede přes hlavu BX-4500. Sám jsem byl nucen na ní dvakrát koncert hrát a nebylo to tak hrozné, jak jsem myslel, možná i díky ampegáckému reproboxu, každopádně bych si to nekoupil. Ale věřím, že začátečníkům, kteří potřebují velký výkon, může tohle, za cenu okolo dvou až dvou a půl tisíce na bazaru, stačit.
BC Rich Beast NT (Pele bass elektronika, RM snímače), Ampeg SVP, Trace Elliot PPA 600, Aguilar GS212-4, Boss GT-10B // Fokus Aoi (SD Invader snímač), Rockwell Red Trip, Laney GS412 PA / / ART TubePac, Alesis 3130, BBE Sonic Max. 482i
permooon

Příspěvek od permooon »

Asi tak jak říká Milan S .sám používám BX 1800 a když se chce tak je schopen zahrát z pódia(nebavím se o velkých festivalech ale klasických kulturácích).Nejednou mě zvukař říkal abych se ztlumil.i Obyčejný VX 410 ho rozehrálo.W 411ND trhalo.co potom udělá ta BX 4500??? za ty prachy se na tom pro začátečníka dá stavět.a bednu může zvolit jinou ne Behringer vždyť jsou si cenově podobný
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

otázkou je, jestli tam ten výkon co píšou, je. Myslim, že pořádná značka co uvádí ten výkon stejně, bude daleko jinde. Jinak nevim jaký máte zkušenosti vy, ale já silnější potřebuji spíš na menší koncerty, čím větší akce a podia, tím víc monitorů a všeho mám kolem sebe a nevidim důvod proč se snažit to hulit. Převážně se nedostanu k polovině výkonu, když jo tak v nějakým baru nebo hospodě, kde nejdu do linky a nejsou ani monitory třeba...

Je asi špatný myslet, si, že jen repro dělá blbej zvuk. Každej kdo zesíkům rozumí, by nám možná mohl o jejich hlavách něco povyprávět. myslim, že je tam dost prostoru na ojebání. A někde se určitě šetřit muselo. Začátečníkovi může posloužít, ale musí to vydržet než se někam posune popř našetří šušně na jinej, lepší. Další věc jak dobře se takovýho aparátu zbavuje.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
José

Příspěvek od José »

Já jednoho Uliho s výkonem cca těch 200w vytočil a po cca 10 minutách hraní už se z toho valil hustej kouř! Nevím co to bylo (mělo to ,,Vu metr''), ale Uliho zeselivačů bych se bál (,ale kopírky krabiček bývají použitelné).
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

José píše:Já jednoho Uliho s výkonem cca těch 200w vytočil a po cca 10 minutách hraní už se z toho valil hustej kouř! Nevím co to bylo (mělo to ,,Vu metr''), ale Uliho zeselivačů bych se bál (,ale kopírky krabiček bývají použitelné).
Opravdu? Měl jsi někdy nějakého Bosse nebo EHX ze sedmdesátých let? Ten zvuk je jiný. A vždy už bude. Nemáš ty součástky, to je to celé.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
José

Příspěvek od José »

To patří ke krabičkám? Já je snad srovnával s originály? Navíc se vsadím, že ve slepém testu bys to těžko poznal, nehledě na to že mnohé z kopírovaných krabiček jsou mladší.. A dovolím se odkázat na místní profíky třeba cybermuffa či uživatele Fořta a nebudem to dále rozvádět, sem to nepatří :!:
permooon

Příspěvek od permooon »

whisoure píše:otázkou je, jestli tam ten výkon co píšou, je. Myslim, že pořádná značka co uvádí ten výkon stejně, bude daleko jinde. Jinak nevim jaký máte zkušenosti vy, ale já silnější potřebuji spíš na menší koncerty, čím větší akce a podia, tím víc monitorů a všeho mám kolem sebe a nevidim důvod proč se snažit to hulit. Převážně se nedostanu k polovině výkonu, když jo tak v nějakým baru nebo hospodě, kde nejdu do linky a nejsou ani monitory třeba...

Je asi špatný myslet, si, že jen repro dělá blbej zvuk. Každej kdo zesíkům rozumí, by nám možná mohl o jejich hlavách něco povyprávět. myslim, že je tam dost prostoru na ojebání. A někde se určitě šetřit muselo. Začátečníkovi může posloužít, ale musí to vydržet než se někam posune popř našetří šušně na jinej, lepší. Další věc jak dobře se takovýho aparátu zbavuje.
ani ne tak blbej jako spíš že je to potichu:To je si myslím ten největší problém ve značce behringer když je hlava a bedna stejná:pak to kroutijou doprava co to de aby se aspoň trochu slyšely a proto vznikaj ty fámy že Behr je na p**u.Zapoj zesák do jiný bedny a uvidíš ten rozdílnej vítr.Mám hlavu 180/4 ohm , 100/8ohm. většinou to používám s 8 ohm bednou a nikdy nebyl problém s hlasitostí.(ať VX 410, Ash ABM 48, GK rbh 210 až po W411ND.......je pravda že už trhalo podlahu) s barvou zvuku zase dle chuti soudruha to je věc druhá ovšem nelze říct že ta hlava nehraje.Teď používám peavey 115 a nemůžu si stěžovat.
permooon

Příspěvek od permooon »

José píše:Já jednoho Uliho s výkonem cca těch 200w vytočil a po cca 10 minutách hraní už se z toho valil hustej kouř! Nevím co to bylo (mělo to ,,Vu metr''), ale Uliho zeselivačů bych se bál (,ale kopírky krabiček bývají použitelné).
je otázka jestli zesák třeba nebyl načlej nebo jestli si to připíchl kté správné bedně s rozumnou ohmáží.Krabky nevím nemůžu soudit nemám zkušenosti.Ovládací pedály např. Fcb 1010 nebo tak nějak taky nevidím problém.Ještě mám zkušenosti s rack. ladičkou BTR 2000.s pětistrunama si moc nerozumí (pomalejší rozpoznání signálu H struny) ale čtyřstrunu nebo kytaru naladí v poho.
Milan S

Příspěvek od Milan S »

Když už je řeč o výsledné hlasitosti, tak bych to neházel jen na zesilovač. Nezapomeňte, že důležitá je citlivost boxů. Pokud to taháte přes box okolo 93dB/W/m, tak to samozřejmě bude obrovský pokles oproti boxům s vyšší citlivostí, např. Eden, ti mají boxy i s 106dB/W/m. Každopádně ta hlava hrála s boxem velice nahlas, i když vedle mě byl vyhulený 100W kytarový fullstack. Otázkou je výdrž jednotlivých použitých komponentů, tudíž jeho poruchovost. Za tu cenu tam přeci musí být na materiálu ušetřeno.
BC Rich Beast NT (Pele bass elektronika, RM snímače), Ampeg SVP, Trace Elliot PPA 600, Aguilar GS212-4, Boss GT-10B // Fokus Aoi (SD Invader snímač), Rockwell Red Trip, Laney GS412 PA / / ART TubePac, Alesis 3130, BBE Sonic Max. 482i
José

Příspěvek od José »

Bedna k tomu byla do kupy (stejná série), ale impedance jsem teda nepřeměřoval. Ale událost 6 let stará, třeba už si to hlídají a mají tam lepší chlazení. (Aparát pak ještě normálně fungoval, jen to nebylo úplně příjemné)
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Celkově se Uli dostal díky svému hoby nádobíčku tam kam chtěl. Díky tomu si nedavno koupil Midas / Klark Teknik , a stouto texhnologií rozjíždí opravdovou profi řadu viz první loď http://www.behringer.com/EN/Products/X32.aspx ) Takže pokud bych měl nějaké prachy navíc, k mému FCB1010 bych jako druhou jedinou hvězdu od Uliho pořídil tohle. :-)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“