Elektroakustická dvanáctka kolem 5.000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
LukyTukySpeky

Elektroakustická dvanáctka kolem 5.000

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Ahoj,
chtěl bych elektroakustickou dvanáctku a mám 5 tisíc.
V téhle cenové kategorii mám asi na výběr jen tyhle 2 (pokud víte o něčem další tak šup sem s tim):

OSCAR SCHMIDT OD312CEB
http://kytary.cz/oscar-schmidt-od312ceb/HN123513/
a

CORT AD 810-12E NS
http://kytary.cz/cort-ad-810-12e-ns/HN122402/

Zkoušel jste někdo? Která je lepší?
Bazaru se taky úplně nebráním, ale teď tam nikdo nic podobného neprodává.
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Elektroakustická dvanáctka kolem 5.000

Příspěvek od Nero »

Nechci být kazisvět, ale elektroakustická dvanáctka za 5k je slušný risk a velmi pravděpodobně nic moc znějící nástroj. Hodně bych se u tak levných nástrojů bál, aby se časem nezbortily. Zvukově pochopitelně nejsou nic moc.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
maya...

Re: Ukulele

Příspěvek od maya... »

Ahoj všem... potřebuju poradit. Vím, že to sem úplně nepatří, ale všimla jsem si, že spousta z Vás jste tady i zdatní kytaristi, tak prosím o pomoc s výběrem. Táta je takový hobby-muzikant, ale hraje už něco přes třicet let... dokonce v kapele. Má dvě kytary, jednu jen k ohýnku 6strunnou a potom svojí 12strunou stařenu, která už se začíná kroutit a doslžuje... Chtěli jsme mu tedy k Vánocům pořídit novou. Naše finanční možnosti jsou ale dost omezené. Koukala jsem na Kytary.cz a vyhlídla tam el.akustiku od Oscar Shmidt http://kytary.cz/oscar-schmidt-od312ce/HN123512/ ... Nemáte někdo s toto značkou/kytarou zkušenost??? Prosím, poraďte...
Děkuji :-) :-)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 5.11.2013 21:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto, sloučeno.
Tengli

Re: Ukulele

Příspěvek od Tengli »

Ahoj. Opravdu jsi měla dotaz umístit tam kde patří... On už Ti to někdo z módů přesune.
Oscara jsem měl v ruce jen šestku a na tu cenu celkem slušný zvuk a velmi solidní zpracování. Chápu že cena je asi limitní a tím,že hraje v kapele tak asi potřebuje i to snímání. Kamarád měl překližkovou dvanáctku Cort a hrála moc hezky. Tak bych vyzkoušel ještě třeba tuhle http://kytary.cz/cort-ad-810-12e-ns/HN122402/. Myslím že u dvanáctky ten výřez taťka asi nevyužije(nejspíše hraje doprovody).
Mimochodem jakouže to má tatínek "dosluhující stařenu"? Třeba by to napovědělo...
maya...

Příspěvek od maya... »

myslím, že Ibanez... No, oni řežou country a folk, takže něco, co nezanikne v hospodě, nebo na menších fesťácích :-)... Děkuji za odpověď :-)
bosch

Příspěvek od bosch »

Maya trošku tě upozorním na jednu věc. Bacha na to :) . Já vím, že chcete kytaru koupit jako dárek, ale podívej se na bazar, kde se inzeruje dost kytar s poznámkou nevhodný dárek.
Ona totiž každá kytara nemusí otci vyhovovat. Kytara , která "nepadne" do ruky je trochu danajský dar.
Možná by bylo dobré nalít otci čistého vína co mu chcete koupit, ať si zkusí nástroj do ruky sám ( věřím ,že si něco připlatí) a bude mít nástroj na úrovni.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Za ty peníze vyzkoušet bazar, jak píše bosch, ale rozhodně zajet se na nástroj podívat, nekupovat naslepo/nahlucho. Zrovna teď tam ale moc na výběr není.

Ty modely, co jsou tu zmíněné jsou začátečnické kytary, pokud už tatík nějakou dobu hraje, je možné, že mu ten dárek nepřinese moc užitku. Je otázka, jaký model Ibanez teď má a jak moc je poškozená a jestli je koupě nové kytary nezbytná (resp. nedá se to opravit za rozumný peníz).
Onehdá jsem hledal dvanáctku pro švagra (taky hobby player) k padesátinám a cena, na které jsme se se sponzory domluvili, aby to mělo trochu smysl, bylo cca kolem 10tis.

Pokud ale tatík nástroj potřebuje (starý už dosluhuje a není jiná možnost) koukl bych alespoň na CORT Earth 70-12E NS. Není to taky kdovíjak profesionální nástroj, ale za tu cenu už bude alespoň masivní přední deska a bude to mít pěkný akustický zvuk. Snímač je jen základní levný Fishman, ale pokud není kapela náročná na zvuk, tak by mohl posloužit.

Pokud ani tak nebude cenový limit překročitelný, je potřeba zajít do obchodu a vyzkoušet si konkrétní modely. Koupit před vánocema a domluvit se v prodejně na podmínkách vrácení zboží v případě, že nebude vyhovovat.
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

On je problém, že dvanáctky moc na bazarech nejsou, nebo aspoň nebyly, když já jí kupoval :) .
Já jsem se nakonec po ozkoušení OSCAR SCHMIDT i CORT rozhodl si připlatit a koupil jsem WASHBURN,
http://kytary.cz/washburn-wd10s12/HN120871/
bohužel bez elektroniky, na to mi už jako studentovi fakt nezbyly peníze :D . Celkově, podle toho na co všechno jsem zkoušel hrát, bych řekl, že ten Washburn je z těchhle levnějších jediné na co šlo hrát, ještě mi přišel ucházející nějaký fender v Muzikeru, model si bohužel nepamatuju.
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak on je taky o 1500 dražší než akustický Cort Earth 70-12, tudíž věřím, že se to projeví i na hratelnosti a zvuku.
Pokud se má člověk držet cenového limitu a požadavku na elektrické snímání, pak nemá moc na výběr.
maya...

Příspěvek od maya... »

to Hendrek: Opravovaná je už mnohokrát, kytara je starší, než já a mě je 24let :-) Ona se začíná vypoukávat a kroutit... :-D a je taková "vyhraná". v bazaru hledám každou chvíli, nic moc tam zrovna není :-(, ale rozhodně popřemýšlím o té, cos mi doporučil... A počítám s tím, že jí táta půjde zkoušet se mnou, protože já prd poznám :-) Jen mě brzdí ty prachy... Táta hraje už vážně dlouhá léta, tak snad se mi podaří něco rozumného sehnat, je to jeho velký koníček...
Kdyby Vás kohokoli ještě něco napadlo, klidně pište, jsem vděčná za každou pomoc :-)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“