WD40 na promazání kytary?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Igimas

WD40 na promazání kytary?

Příspěvek od Igimas »

Kdysi jsem si koupil na promazání Floyd rose takové speciální mazadlo přímo na kytary v injekční stříkačce, ale je dosti drahé. Co kdybych to promazal wd40, podle popisu na obalu a zkušenostech např. na kole by to mělo fungovat, ale nerad bych si zničil kytaru :-D
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Re: WD40 na promazání kytary?

Příspěvek od Štábní Generál »

To chceš mazat uložení páky? Kydni tam trochu indulony a máš to promazaný na celej život. Modrá je dobrá :lol:

Jediný co mě napadá že by šlo použít WD40, že bys tam mohl mazat čepy na kamenech mezi uchycenim k základně a zámkem. Ale to snad nikdo nemaže, nebo? To je kytarovej fetiš tohle ........ :lol:
Obrázek
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Indulonou ani jiným pleťovým krémem, které obsahují vodu, bych nic z oceli radši nemazal ... Je spousta jiných technických mazadel, určitě to nemusí být nic speciálního.
Štábní Generál

Fořt píše:Indulonou ani jiným pleťovým krémem, které obsahují vodu, bych nic z oceli radši nemazal ... Je spousta jiných technických mazadel, určitě to nemusí být nic speciálního.
Už si to zkusil? 6 let, pořád namazáno a bez kapky rzi. Bo kde neni železo tam neni rez, 99% rose mechanik jsou odlitky z nějaký šílený bez uhlíkový slitiny. Měli by se používat bronzový směsi ale ty jsou moc drahý, tak to slejvaj z bůhví z čeho.

edit: na páku aby nevrzala jde napatlat třebas i máslo nebo sádlo :lol: , jde o to aby se mazivo za tejden nevypařilo
Obrázek
Gobak

Příspěvek od Gobak »

S tou WD40 bacha... trošku offtopic taky, ale i na kolo si dobře rozmysli, kam to dáváš. Tohle totiž není čisté mazivo, ale i rozpouštědlo, takže pokud tím mažeš třeba vidlici, dost jí tím škodíš, protože WD40 žere pouzdra, gufera a prachovky. Na vidli něco se silikonem... na řetěz zase teflon.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Gobak píše:S tou WD40 bacha... trošku offtopic taky, ale i na kolo si dobře rozmysli, kam to dáváš. Tohle totiž není čisté mazivo, ale i rozpouštědlo, takže pokud tím mažeš třeba vidlici, dost jí tím škodíš, protože WD40 žere pouzdra, gufera a prachovky. Na vidli něco se silikonem... na řetěz zase teflon.
Neviděl bych to tak tragicky:

" Na jaké povrchy či materiály může být WD-40 použito?

Výrobek lze aplikovat téměř na všechno. Může být bezpečně použit na kovy, pryž, dřevo, plast a na barvené kovové povrchy, aniž by byl poškozen nátěr. Mezi povrchy, na které nelze použít patří jen polykarbon a polyester. "
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nicméně co se týká kola, má Gobak naprostou pravdu.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Jester píše:Nicméně co se týká kola, má Gobak naprostou pravdu.
Ano, a platí to i celkem obecně. Spoustu maziv poškozuje určité materiály.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Slayer

Příspěvek od Slayer »

A co byste jiného, bezpečného a funkčního doporučili k promazání styku břitů tremola se základnou ?
Štábní Generál

Slayer píše:A co byste jiného, bezpečného a funkčního doporučili k promazání styku břitů tremola se základnou ?
Tak zrovna na tomhle místě bych nemazal nic, protože neni co. Styčnej bod by měl bejt velikosti špičky jehly, pokud je větší tak to můžeš vzít a vyhodit. Žádný mazání ti nepomůže, spíš naopak, jak už tady kluci poznamenali, spousta přípravků se chová agresivně. Chovej se k tremolu jemně, a udržuj ho v čistotě, potom ti vydrží, pokud na tu kytaru hraješ tak ti tam nic nezatuhne a neni tam co mazat.
Obrázek
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Slayer píše:A co byste jiného, bezpečného a funkčního doporučili k promazání styku břitů tremola se základnou ?
Např. vazelínu, ještě lépe grafitovou.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Igimas

Příspěvek od Igimas »

No já chtěl hlavně promazat tu část na kobylce, kde se struna dotýká toho samotného železa, kvůli prevenci prasknutí. Když jsem tam měl to drahé mazadlo přímo na kytary, tak to dlouho neprasklo. Vím, že by to chtělo spíš koupit kvalitnější kobylku, ale 8k na kobylku nemám, to už bych si radši našetřil na lepší kytaru..
Štábní Generál

Igimas píše:No já chtěl hlavně promazat tu část na kobylce, kde se struna dotýká toho samotného železa, kvůli prevenci prasknutí. Když jsem tam měl to drahé mazadlo přímo na kytary, tak to dlouho neprasklo. Vím, že by to chtělo spíš koupit kvalitnější kobylku, ale 8k na kobylku nemám, to už bych si radši našetřil na lepší kytaru..
Tak tohle si mazal, to je neuvěřitelný :lol:
Jestli tam máš nějakou hranku tak ji sraž, pilníčkem, šmirglem, nebo třeba příborovym nožem to jde dobře, takovym tim poctivym. Nebo si kup novej šutr, stojí 150 korun, nepotřebuješ celou mechaniku přece.
Obrázek
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Viditelné tam nic není, se bojím abych to pilníkem spíš ještě nezdrsnil víc. Možná už ta struna praskla prostě stářím, ale zajímavé, že pokud mi praskne struna, je to v 90% případů právě v tom místě. Těch kamenů je jsem si všiml více druhů. Předtím jsem tam měl docela kvalitní FR Schaller, ale i tam to praskalo v tom místě, tento FR musel pryč protože měl pár stržených závitů a podle slov kytaráře co to spravoval bylo lepší koupit nové FR. Kameny z Schallera do nového nepasují.
Štábní Generál

Igimas píše:Viditelné tam nic není, se bojím abych to pilníkem spíš ještě nezdrsnil víc.

Jemnym pilníkem nic nezdrsníš, netlačit, jenom lehce líznout. Ale nejdřív musíš vědět kde brousit, zkus si na ten šutr najet malíkem jestli to neucejtíš, nebo takovou tou vatičkou do uší, jestli tam máš grot, tak ti v tom mítě vytáhne kousek vaty z chomáčku
Možná už ta struna praskla prostě stářím, ale zajímavé, že pokud mi praskne struna, je to v 90% případů právě v tom místě.
To že struna praská jenom v jednom místě může způsovat třebas i tvuj herní styl, může to bejt i stářím struny, a může to bejt díky dalším deseti důvodům :lol:
Já rupal struny když sem ojížděl tranzistorový vercajky, to člověk musí zabrat vším co má aby z toho vytáhl kloudnej přirozenej zvuk, od tý doby co mam lampy tak klídek, zvuk mi jde pěkně za pazourou takže sem mohl ubrat na attacku.
Těch kamenů je jsem si všiml více druhů. Předtím jsem tam měl docela kvalitní FR Schaller, ale i tam to praskalo v tom místě, tento FR musel pryč protože měl pár stržených závitů a podle slov kytaráře co to spravoval bylo lepší koupit nové FR. Kameny z Schallera do nového nepasují.
Důležitá je vejška šutru v místě sedla pro strunu, a jestli ti aretační drážka dovolí naladit oktávu, ostatní je šumák. Co znam Schallery, divil bych se že by někam nepasovali, zas tam moc odlišný od standardu nebudou. Se správnym vercajkem (sekáč a kladivo je základ každého zámečníka :lol: ) bych je tam určo dostal. Je neprotlačíš krz plech tou tyčkou na jemný laďení viď?

sry za wall of text
Obrázek
987

Příspěvek od 987 »

Igimas píše:Kdysi jsem si koupil na promazání Floyd rose takové speciální mazadlo přímo na kytary v injekční stříkačce, ale je dosti drahé. Co kdybych to promazal wd40, podle popisu na obalu a zkušenostech např. na kole by to mělo fungovat, ale nerad bych si zničil kytaru :-D
J.J. píše:
Např. vazelínu, ještě lépe grafitovou.
grafitovou určitě ne, ta ti všechno zašvihá. Stačí něco co zaschne a přitom maže.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“