jak zapojit kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
brainiac
Kontaktovat uživatele:

jak zapojit kytaru

Příspěvek od brainiac »

no kde bych asi zacal, no tkze, jako vanocni darek jsem nasel pod smrkem elektrickou kytaru(zn.Cort), drive jsem jiz hral na kytaru, ale akustickou, jelikož jsem mirne zběhly v elektronice tak mi nedalo a pokusil jsem se kytaru zapojit do starsi hifiveze, ale nema vstup na jack, ma tam jen jakesi, nevim ja kto nazvat ale celkem se to podoba koncovkam u koaxialu co se cpe do televize a radia, tak jsem nekde vyhrabal stare draty s timto koncem a nejak to zdratoval, jednoduse a zapojil, na vezi jsem zapnul AUX, ale mohl sem jak chtel drat do kytary ze vsech sil ale nevydala z repraku ani pískot, ten den jsem to skusil spojit pomoci zase nejakeho toho dratovani s mensim jackem jakym je u pc, ale efekt by stejny, zas nic, potreboval bych poradit, diki.
jestli uz to tu bylo tak sry, hledal jsem, ale nenasel.

(omluwte pr0sym pravopysne chibi :twisted: )
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Konektory, o kterym mluvis, budou pravedpodobne cinche. Problem je asi v tom, ze vstup je linkovej, takze potrebujes neco, co signal z kytary zesili. Muzes nam napsat, jaky jsou popisky na te vezi, at vime, jestli to vubec zapojujes dobre?
BTW, hrat na vez je na prd, to uz je lepsi pres pocitac ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
brainiac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brainiac »

na vezi je napsane AUX, a je tam cervena a bila samice na ty cinche, mam jeste v pokoji malou vez a tam je to same, -bila(left,asi ten reprak:))cervena, a pak zelena u ktere je napsane Y, a pak uz je tam jen Cb/Pb a Cr/Pb kteremu uz vubec nerozumim.
zitra rano se kouknu do navodu, je anglicky ale snad neco vylustim
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

brainiac píše:na vezi je napsane AUX, a je tam cervena a bila samice na ty cinche, mam jeste v pokoji malou vez a tam je to same, -bila(left,asi ten reprak:))cervena, a pak zelena u ktere je napsane Y, a pak uz je tam jen Cb/Pb a Cr/Pb kteremu uz vubec nerozumim.
zitra rano se kouknu do navodu, je anglicky ale snad neco vylustim
mikrofonovej vstup nemáš??? ten aux in obhání preamp, hrálo by ti to potiše...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Já to mám takhle Kytara-6.3mm jack do vidlice (takový váleček do kterýho z obou stran strčíš 6.3ku) na druhý straně vidlice přechodka z 6.3 na cinche a do ampu :)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
brainiac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brainiac »

problem je ten ze at ty cinche strcim kam chci tak ani na jedne vezi to nehraje, zkusil bych to pres ten pocitac, ale nemam zadny software abych slysel hnedka co hraji, a vstup pro microfon na vezi tez nemam,
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Problém je v tom, že výstup z kytary je nula nula nic, takže není dost silný na to, aby si ho nahnal do věže a ta se rozehrála... Pokud kytaru chytneš do externího vstupu v počítači, tak by se ti mělo podařit to zprovoznit....
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

rada: kup si nějaky multiefekt, v dnešní době to umí kazdy multiefekt, ze signal zesili tak aby ho sebrala jakakoli hifina, a bude to hrat v ramci moznosti dobře, pokud to neni jedna z tech malinkatejch hifin.....

nebo hraj pres pocitac, kvalita nic moc, ale nepotřebuješ multak
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
brainiac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brainiac »

este bych potreboval poradit co mam v pc udelat aby mi zvuk co de z kytary do pc, hral rovnou z repracku
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

v ovladani hlasitosti ve windows, si zesilis mikrofon, popripade Line in (vstup vnejsiho zdroje)
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“