Novinky a připomínky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Novinky a připomínky
Díky, jsem rád, že to našlo alespoň nějaký pozitivní ohlas 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Bylo zrušeno pravidlo omezující editaci příspěvků starších dvou dní.
Toto omezení bylo zavedeno s souvislosti s "destruktivním" chováním některých uživatelů, nicméně nyní se vůči těmto userům dá díky funkcím typu Karanténa nebo Nedůvěryhodný žvanil zakročit i způsobem, který neomezuje ostatní.
Toto omezení bylo zavedeno s souvislosti s "destruktivním" chováním některých uživatelů, nicméně nyní se vůči těmto userům dá díky funkcím typu Karanténa nebo Nedůvěryhodný žvanil zakročit i způsobem, který neomezuje ostatní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj,
napadlo mě, jestli by nebolo možné zavést něco jako like a dislike... Neříkejte prosím, že tu z toho hned chci udělat FB, ale podle mého by to pomohlo ke zpřehlední topiců, kde se např. radí s výběrem kytary, se stavbou nástroje, atd...
Uživatelé by poté místo citování a psaní, že to je i jejich názor, že by to udělali také takhle atp... pouze stiskli toto tlačítko.
Možná by nebylo špatné dát k tomu i možnost napsat krátkou větu, kde by bylo možné nějakým způsobem dále stručně specifikovat jejich názor, přičemž seznam těchto názorů by se objevil až po rozkliknutí daného příspěvku (za normálního stavu by byl vidět jen počet pozitiv a negativ).
Sice nejsem programátor a vím, jak by to bylo pracné udělat a předělávat celé fórum, šlo mi spíše o to, podělit se o svůj nápad. Pokud to tu již bylo zmíněno, tak se omlouvám, ale zřejmě jsem to přehlédnul
napadlo mě, jestli by nebolo možné zavést něco jako like a dislike... Neříkejte prosím, že tu z toho hned chci udělat FB, ale podle mého by to pomohlo ke zpřehlední topiců, kde se např. radí s výběrem kytary, se stavbou nástroje, atd...
Uživatelé by poté místo citování a psaní, že to je i jejich názor, že by to udělali také takhle atp... pouze stiskli toto tlačítko.
Možná by nebylo špatné dát k tomu i možnost napsat krátkou větu, kde by bylo možné nějakým způsobem dále stručně specifikovat jejich názor, přičemž seznam těchto názorů by se objevil až po rozkliknutí daného příspěvku (za normálního stavu by byl vidět jen počet pozitiv a negativ).
Sice nejsem programátor a vím, jak by to bylo pracné udělat a předělávat celé fórum, šlo mi spíše o to, podělit se o svůj nápad. Pokud to tu již bylo zmíněno, tak se omlouvám, ale zřejmě jsem to přehlédnul
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To už tady párkrát bylo (dokonce i ve spojení s implementací "karmy" uživatelům), ale shodli jsme se na tom, že by zřejmě nebyl přínos takový, aby to stálo za implementaci - pokud si dobře pamatuji.
P.
P.
Můj názor je takový, že by to bylo prakticky nevyužíváno.Pikus píše:Uživatelé by poté místo citování a psaní, že to je i jejich názor, že by to udělali také takhle atp... pouze stiskli toto tlačítko.
Nechci znevažovat sociální sítě typu FB, ale tady jsme asi na trošku vyšší úrovni. Těch příspěvků, kdy někdo bezvýhradně ne/souhlasí s názorem a nemá k tomu co víc dodat, není zase tolik. Jsme hudební fórum a to by mělo být především o diskuzi. Když zmiňuješ třeba stavbu nebo výběr nástroje, tak si všimni, kolik příspěvků začíná: "Pěkná práce, ale...Dobrá volba, ale..." A nikdo asi nechce, aby jeho názor byl někde skryt a objevil se až po nějakém rozkliku. A to víš určitě sám, kolik osobních sporů a praní špinavého prádla se tu řeší veřejně a ne po SZ.
Jsme opravdu diskuzní fórum a nějaké klikání na tlačítko by mě osobně neuspokojilo. Musím své rozumy vytrubovat do světa.
A jak píše pavlii, už se to tady několikrát řešilo a takové anonymní klikání by nebylo přínosem. A mohlo by vést i k anonymnímu vyřizování si osobních sporů a účtú. Prostě by nebylo objektivní a nikomu by nepomohlo.
Takže ať si na FB dál klikají na
- Nero
- Rádce
Na toto téma se již několik stránek popsalo zde: hudebniforum-cz/karma-thank-you-mod-t23009.html
Když shrnu to, co se tam léta řeší a co léta tvrdím, tak na diskuzním fóru není přidaná hodnota takové funkce tak velká v porovnání s tím, jak by to mohlo být zneužíváno různými vykuky, zejména nenašel-li by se opravdu optimalizovaný mod.
Když shrnu to, co se tam léta řeší a co léta tvrdím, tak na diskuzním fóru není přidaná hodnota takové funkce tak velká v porovnání s tím, jak by to mohlo být zneužíváno různými vykuky, zejména nenašel-li by se opravdu optimalizovaný mod.
PetrPeter 1975 - 2008
Pokud můžu, tak bych chtěl říct, že naprosto souhlasím s Milanem, ale radši si dám tu práci a napíšu to ručně, než abych jen klikal na nějaké tlačitko a pomalu, ale jistě zakrňoval
.
Nevidím v přidání takových tlačítek nebo "karma" modu takovou výhodu, aby se ti vyplatilo a nějaké rozklikávání apod. by podle mě fórum hodně znepřehlednilo. Pevně doufám, že jsme na vyšší úrovni než je FB a přál bych si, aby to tak ještě co nejdéle zůstalo.
Nevidím v přidání takových tlačítek nebo "karma" modu takovou výhodu, aby se ti vyplatilo a nějaké rozklikávání apod. by podle mě fórum hodně znepřehlednilo. Pevně doufám, že jsme na vyšší úrovni než je FB a přál bych si, aby to tak ještě co nejdéle zůstalo.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Holt je nasnadě, že dnešní uspěchaná doba se snaží/má tlak věci maximálně zkracovat/zjednodušovat....... Ale pak to taky podle toho dopadá....
Ale souhlasím s Bejkem a potažmo se všemi, co mají tento názor (=žádné "Like/Dislike").
P.
P.
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Lajkování je FCB hovadina
Je to mor dnešní doby
Mám dotaz,podle čeho může běžný uživatel povýšit?
A ještě k organizaci,bicí jsou hodně široký pojem,chybí mi podkategorie,jako je to na jiných fórech.
Mám dotaz,podle čeho může běžný uživatel povýšit?
A ještě k organizaci,bicí jsou hodně široký pojem,chybí mi podkategorie,jako je to na jiných fórech.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
- Nero
- Rádce
Co myslíš tím povyšováním?
Bicí jsou jako jedna kategorie z toho důvodu, že provoz v nich není tak velký, aby mělo smysl dělat hlubší dělení. Je tam méně threadů než v kategorii Klávesových nástrojů a třeba 4x méně threadů ve škatulce Elektrické kytary.
Bicí jsou jako jedna kategorie z toho důvodu, že provoz v nich není tak velký, aby mělo smysl dělat hlubší dělení. Je tam méně threadů než v kategorii Klávesových nástrojů a třeba 4x méně threadů ve škatulce Elektrické kytary.
PetrPeter 1975 - 2008
- necibici
- Moderátor
Podle ceho se stal nekdo radce,odbornik?
- Nero
- Rádce
A stejně tak je v oznámení thread pro Rádce
oznameni/radci-t13574.html
oznameni/radci-t13574.html
PetrPeter 1975 - 2008
- necibici
- Moderátor
No,to jsem se toho dozvěděl,měl jsem na mysli,podle čeho se to vybírá? Podle osobních sympatií,nebo známosti,nebo počtu příspěvků.. A vy dva máte něco společného s obchodem Kytary.cz? Zajímalo by mne,jestli je tu někdo přímo z obchodu..?
Tady nad tím vším operuje početná skupina moderátorů, která v čele s Nerem jakožto správcem fóra pověřeným Kytarami individuálně posuzuje, kdo je jaké hodnosti hoden. Rozhodně se té cti nedostane každému. Ti, co ty hodnosti mají, prokázali dostatečné množství znalostí z nějakého oboru (třeba stavba zesilovačů a příbuzné elektroniky) a ochoty pomoci.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Tak teď nevím, kdo z nás dvou je mimo. Rozkliknul jsi ten odkaz, co jsem ti sem dával? Přečetl a pochopil jsi, co je v něm psáno?necibici píše:No,to jsem se toho dozvěděl,měl jsem na mysli,podle čeho se to vybírá?
Tak tedy ještě jednou:
Takže ne podle známostí, kamarádů, korupce, tajností, počtu příspěvků sympatií...ale můžeš poslat administrátorovi návrh a ten bude projednán, odhlasován.Tato skupina je uzavřená, její členy volí moderátoři hlasováním po konzultaci s Rádci. Pokud budete mít návrh, kdo by měl být členem této skupiny, pošlete mi SZ a jeho jménem a důvody, proč zrovna on/ona.
Co se chceš dozvědět ještě víc?
Tvojí otázce "podle čeho se to vybírá" asi nějak nerozumím. Zkus to pro mě nechápavého více rozvést.
Předpokládám, že ta otázka je mířena na Nera a na mě.necibici píše:A vy dva máte něco společného s obchodem Kytary.cz?
Já osobně s kytary.cz mám společného pouze to, že jsem jejich zákazníkem. Osobně tam nikoho neznám.
- Nero
- Rádce
No, psal jsem to tu už asi tisíckrát, ale když je třeba znovu, tak to sepíšu.
Já jsem adminem, protože tu kdysi dávno žádný aktivní admin nebyl, já se sešel s majiteli kytar.cz, zpracoval nějakou koncepci vedení fóra (dnešní optikou velmi veselou
), prošel pohovorem a získal tu pozici.
Původní skupinu moderátorů jsem si vybral dle toho, jak v té době byli aktivní a jak plnili mé představy o kvalitní práci modů (byl zde předtím jiný systém a několik desítek moderátorů). Skupina modů se za těch cca 6 let dost měnila, někteří ji opustili, jiní přišli, vždy vybráni mnou se schváleni ostatními moderátory.
Skupina Odborníků je tvořena lidmi, kteří všeobecně vzato přináší na fóru nadstandardní znalosti. Navrhnout uživatele na odborníka může kdokoli, schválení musí odsouhlasit moderátoři, Rádci mají poradní slovo, definitivní rozhodnutí je na mě. Nejde o počty příspěvků ani osobní sympatie, pouze o objektivní znalosti, nicméně samozřejmě je třeba, aby dotyčný byl alespoň nějak pravidelně aktivním členem fóra. Pokud fórum opustí, hodnost mu zůstává, protože jeho příspěvky pořád mají vysoký přínos.
Skupina Rádců v dnešní době nefunguje tak aktivně, jako byla původně zamýšlena. Tvoří ji lidé, kteří jsou často aktivnější než Odborníci a může být svým způsobem vnímána jako předstupeň Odborníků, případně oceňuje jiné znalé uživatele, kteří jinak pomáhají s chodem fóra, například bývalé moderátory, kteří jsou stále aktivní. Navrhnout Rádce může kdokoli, návrh schvalují moderátoři a Rádci, definitivní rozhodnutí je na mně. Nejde o počty příspěvků, nejde o osobní sympatie, ale o aktivitu na fóru, znalosti a podíl na chodu fóra.
Všichni moderátoři jsou nezávislí, nikdo z nich nemá s kytarami.cz cokoli společného a všichni svou práci dělají jako dobrovolníci bez jakékoli finanční odměny. Já pro kytary.cz pracuju jako externista, který má kromě fóra dost jiné agendy. VladaM, druhý admin, je jedním z majitelů kytary.cz.
Mezi běžnými uživateli se čas od času objevil někdo, kdo je zaměstnancem kytary.cz. Nicméně nemyslím si, že by bylo vhodné to tu nějak více odhalovat - kdo fórum a jeho patřičné sekce pročítá, ví o koho jde.
Já jsem adminem, protože tu kdysi dávno žádný aktivní admin nebyl, já se sešel s majiteli kytar.cz, zpracoval nějakou koncepci vedení fóra (dnešní optikou velmi veselou
Původní skupinu moderátorů jsem si vybral dle toho, jak v té době byli aktivní a jak plnili mé představy o kvalitní práci modů (byl zde předtím jiný systém a několik desítek moderátorů). Skupina modů se za těch cca 6 let dost měnila, někteří ji opustili, jiní přišli, vždy vybráni mnou se schváleni ostatními moderátory.
Skupina Odborníků je tvořena lidmi, kteří všeobecně vzato přináší na fóru nadstandardní znalosti. Navrhnout uživatele na odborníka může kdokoli, schválení musí odsouhlasit moderátoři, Rádci mají poradní slovo, definitivní rozhodnutí je na mě. Nejde o počty příspěvků ani osobní sympatie, pouze o objektivní znalosti, nicméně samozřejmě je třeba, aby dotyčný byl alespoň nějak pravidelně aktivním členem fóra. Pokud fórum opustí, hodnost mu zůstává, protože jeho příspěvky pořád mají vysoký přínos.
Skupina Rádců v dnešní době nefunguje tak aktivně, jako byla původně zamýšlena. Tvoří ji lidé, kteří jsou často aktivnější než Odborníci a může být svým způsobem vnímána jako předstupeň Odborníků, případně oceňuje jiné znalé uživatele, kteří jinak pomáhají s chodem fóra, například bývalé moderátory, kteří jsou stále aktivní. Navrhnout Rádce může kdokoli, návrh schvalují moderátoři a Rádci, definitivní rozhodnutí je na mně. Nejde o počty příspěvků, nejde o osobní sympatie, ale o aktivitu na fóru, znalosti a podíl na chodu fóra.
Všichni moderátoři jsou nezávislí, nikdo z nich nemá s kytarami.cz cokoli společného a všichni svou práci dělají jako dobrovolníci bez jakékoli finanční odměny. Já pro kytary.cz pracuju jako externista, který má kromě fóra dost jiné agendy. VladaM, druhý admin, je jedním z majitelů kytary.cz.
Mezi běžnými uživateli se čas od času objevil někdo, kdo je zaměstnancem kytary.cz. Nicméně nemyslím si, že by bylo vhodné to tu nějak více odhalovat - kdo fórum a jeho patřičné sekce pročítá, ví o koho jde.
PetrPeter 1975 - 2008
- necibici
- Moderátor
Díky moc,za osvětlení hierarchie fóra,přesně to jsem potřeboval.Já myslel,že fórum víc souvisí s obchodem,ale je logické,že není vhodné odkazovat na jiné obchody a jejich konkurenční nabídky(o to mi ale primárně nešlo).Chtěl jsem se dozvědět,jakým způsobem byli vybráni rádci a to jsem se jakš-takš dozvěděl,přesto mi chybí u bicích nějaký odborník,nebo alespoň prodejce bicích,prostě někdo objektivní(narážím na nedávnou roztržku v Bicích do začátku).Jinak žádné problémy nevidím,je to prostě fórum a každý má svůj názor.Díky za odpověď.S pozdravem Martin nečibicí Nečekal. 
No, odbornost ještě neznamená objektivitu. 
U bicích operují tuším minimálně dva rádci.
U bicích operují tuším minimálně dva rádci.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Čtyři. Kajda, Monika, zzbar a pehve (pořád ho jako rádce beru). Spíš mi přijde, že bicmen je synonymem pro rádce, žádného jiného bicmena než rádce totiž neznám.Bummer píše: U bicích operují tuším minimálně dva rádci.