Jsem dříve basák, dnes spíše milovník akustické kytary. Necítím se sic příliš hudebně zdatným, tedy co se týče různých etud a podobně, avšak mám moc rád spojení textů "o něčem" se zvukem akustické kytary.
Hraji na kytaru Furch Millenium 22 CM, ke které jsem nepřišel tak úplně plánovaně, avšak zvukově i zpracováním mi moc vyhovuje. Vzhledem k tomu že mám trochu agresivnější styl hry a stejně tak více než málo kdákám do mikrofonu, potřeboval bych poradit s ozvučením samotného instrumentu na pódiu. Myslím, že nejlepší by pro mě byl snímač, abych se mohl na pódiu trochu více pohybovat, avšak ještě lepší mi připadá mixovat snímač se zvukem z mikrofonu před kytarou. V budoucnu bych si rád pořídil i nějakou elektroakustickou kytaru z nižší cenové kategorie. Můj strop, co se týče ceny, celého ozvučovacího "setu" činí 10 tisíc korun.
Existuje snímač který dokáže podchytit zvuk tak, že bude znít stejně, nebo lépe než zvuk snímače spolu s mikrofonem? Nebo mikrofon s možností připevnění na tělo kytary (jde mi i o pohyb)? Teď však - jaký vybrat mikrofon, jaký snímač? A je potřeba kombo v případě užití snímače? Nebo si poradí zvukař rovnou s tím co leze z kytary? Jde mi pořád o dodržení cenového limitu.
Díky předem všem