Engl E606 Ironball
Pravidla fóra
Re: Engl E606 Ironball
Podle mě to je úplně normální, Screamer je celkem podobně vybaven. Možná má díky 6L6kám o chlup lepší zvuk na zkreslení, ale zas není tak přenosný.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mě celkem překvapilo, že to je cenově pod Screamerem. Pominu-li rozdílný koncák, tak mi Ironball příjde zajímavěji vybaven
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Aha, já myslel, že DL naráží na to, že Ironball je moc drahej
V tom případě ano.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
Tak nevím, na co DL narážel, já to vidím takhle 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hm, dobré, vyplnili díru v portfoliu... zaujala mě identičnost se Screamerem, ale je tam nejspíš drobná změna k lepšímu, kterou ovšem zase trochu pokonili, jak jinak.
(pokud jsem to správně pochopil). Mám na mysli M.V.B. (master volume boost), kterýmžto nahradili Screamerovské nepoužitelné V.L.S. (řešilo se vedle komba-zesilovace-reproboxy/engl-screame ... 33189.html). Budoucí uživatel může doufat, že to je skutečně zvýšení hlasitosti a ne snížení
, ovšem pro změnu je fixní, haha.
Marketing je prostě nepřítel každé dobré věci.
Co kdyby pak lidi nepotřebovali kupovat ty velké drahé zesiky s 2x master volume...
| Cruel YT | Cruel sptf
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Mně fakt přijde drahej na to, jak mi zní. Na screamer jsem ale hrál, takže to těžko můžu srovnat s YT.Nero píše:Tak nevím, na co DL narážel, já to vidím takhle
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Nero
- Rádce
Jsem fak zvědavý, jak to bude znít naživo. Papírově mi ta cena přijde odpovídající - vzhledem k výbavě. Chtít za něco takového méně než 20 by u Englů bylo skoro až podezřelé.
PetrPeter 1975 - 2008
- ZackyV
- Bandzone: http://bandzone.cz/countdowntomadness
Na 20W mě ten zvuk z ukázek celkem mile překvapil.
Ale při porovnání ukázek se Screamerem, mi přijde o něco horší.
Každopádně to bude zajímavý, když tam budou vedle sebe tyhle 2 kousky
Ale při porovnání ukázek se Screamerem, mi přijde o něco horší.
Každopádně to bude zajímavý, když tam budou vedle sebe tyhle 2 kousky
Zacky Vengeance-ZV Mirror custom; Epiphone Les Paul CUSTOM PRO AW
Peavey Valveking 100H
Harley Benton G212 Vintage 30
---------------------------------------------------------------
http://bandzone.cz/countdowntomadness
Peavey Valveking 100H
Harley Benton G212 Vintage 30
---------------------------------------------------------------
http://bandzone.cz/countdowntomadness
Zdar,
měl jsem ho doma na vyzkoušení a vánoce už nám zřejmě vyřešený. Jen se chci zeptat, jel jsem ho se svým 112V30. Nabídka je s 212V30. Není to moc? 20W hlava na 120W box?
Díky
měl jsem ho doma na vyzkoušení a vánoce už nám zřejmě vyřešený. Jen se chci zeptat, jel jsem ho se svým 112V30. Nabídka je s 212V30. Není to moc? 20W hlava na 120W box?
Díky
Zdar všichni, ne není to moc, je to OK
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Jsem vemeno
, není nad to se přesně vyjádřit. Myšleno, tak velkej bafr na boxu.
-
Lacodekany
Tak má ho už někdo doma? Přemýšlím, že ho koupím, ideální malý skladný aparát se skvělým zvukem.
Jěště teď mám slzu v oku. Měl být k vánocům, ale není.
Nakonec jsem musel koupit novou myčku. Měl jsem ho půjčenej. Není to tak ostrý jako E635, který ale doma hrál ztlumený podstaně hůř. Na doma super. Možná za ty prachy může být i něco "lepšího", ale já to tak mám. Stějně tady jednou bude.
-
Lacodekany
Já bych ho měl jak na doma, tak na hraní venku, ale motá mi hlavu ten fireball co leží na bazaru za dvacku. Nevim, do čeho jít 
Když i doma tak už něnak užiješ 100W, tak tam leží i Powerball za dvacku. 
EDIT: trochu měníme téma.
EDIT: trochu měníme téma.
-
Lacodekany
Nevim do jaké míry to jde z videí poznat, ale ironball pro mě zvukově jasně vede, ten fireball mi přijde jako kdyby měl napojenou nějakou fuzzovou krabičku, takovej agresivní je, powerball mi přijde snad ještě horší jak fireball, nedokážu si to vysvětlit, resp. tu cenovou propast mezi nimi. Ironball je z nich nejkulatější a nejpříjemnější, furt si zachovává konkrétnost přitom má tak hutnej zvuk. Zatim se mi z englů líbí jednoznačně nejvíc společne se signaturou Ritchieho.
Záleží, co od něj čekáš. Ironball je na pomazlení doma, kde nečekáš vazbení na dva metry, nehodláš vyvolat sousedský boje a nebo zkoušet to, co nehraješ venku. I když na 20W to není problém. Zvukově není tak nasr..ej. Pokud to máš hlavně na ven, nechceš to mít přehulený (je slyšet každý blbý šáhnutí) nebo to chceš pořádně seřezat a není vata na VH4, tak Powerball (milovníci 6505 a jiných prominou).
Videa jsou dobrý, ale málokterý je zvukově srovnatelný. Je třeba to vyzkoušet live. Tak to suběktivně vidím já.
Videa jsou dobrý, ale málokterý je zvukově srovnatelný. Je třeba to vyzkoušet live. Tak to suběktivně vidím já.
-
Lacodekany
Peníze na dva aparáty nemám, takže jedna věc musí být jak na ven, tak na doma. V tom případě to bude asi ironball.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
co jsem nějaký čas hrál na Randalla MTS, tak těch 18W nebyl problém ani na větší podia. Zase nadruhou stranu na doma je jedno, jestli máš 20W nebo 100W. Pokud bych se měl rozhodovat mezi powerballem a iroballem, vzal bych blackmore 
-
Lacodekany
Ironball má ale výkonovou brzdu až na 1W a ten už sousedí přetrpí. Problém je, že blackmore není na bazaru