Washburn X Má cenu vrážet do opravy téhle kytary?
Pravidla fóra
Washburn X Má cenu vrážet do opravy téhle kytary?
Zdravím, dostal sem takovej nápad, že bych investoval peníze do staré kejtry Washburn x-series ( http://2.bp.blogspot.com/_x5f2tiAdStg/T ... s_blue.jpg ). Kytara ladí, krk není prohlí do vrtule. Nyní už mám novou ale chtěl bych tuhle jako záložní
lepší než aby nefunkční ležela doma. Uvažoval sem že bych koupil nový snímač ( z původních snímačů zůstal jenom hambucker, singly sem z tama odmontoval) takže bych se chtěl zeptat jestli to má cenu, protože ta kytara v tomhle stavu má fakt hrozný zvuk
popřípadě co ještě bych podle Vás měl koupit. Ještě bych se chtěl zeptat jaký by byl vhodný snímač? Hraju punk rock, pop punk.. takže asi něco ve stylu seymour duncan, ty jsou ale dost drahý tak jestli nevíte o nějaké "náhražce"
Děkuji moc.
"Dělám hudbu pro sebe a pro ty, co ji chtějí poslouchat a líbí se jim. Komu se nelíbí, nemusí ji poslouchat." Thomas Matthew DeLonge.
Re: Má cenu vrážet do opravy téhle kytary?
pokud máš ke kytaře nějaký citový vztah, tak se to určitě vyplatí. Dobrou a často doporučovanou volbou na levnější ale, vcelku kvalitní snímače jsou RM pickups (http://www.rmpickups.cz/) o těchto snímačích je tady toho dost napsané. Další možností je výměna mechanik a případně i nultého pražce aby kytara lépe ladila. Já osobně bych do takovéto kytary ale nainvestoval, protože výměnou snímačů se zvuk zlepší, ale vzhledem k použitému dřevu a ostatního HW to nebude žádná hitparáda. Zkusil bych kytaru spíše prodat nějakému, začátečníkovi, který se chce naučit hrat na kytaru a nechce do toho moc investovat. Pokud kytara ladí jak říkaš, tak by to pro něj byl výhodný kup. Nevím jakou máš teď tu novou kytaru, ale ty peníze bych radši investoval do nových snímačů u té nové kytary
Re: Má cenu vrážet do opravy téhle kytary?
Tady bude nejvíc záležet na tom, jak moc velký k ní máš vztah.
Pokud k ní máš velký, tak ti o peníze ve výsledku zas až tolik nepůjde. RM by byla fajn volba. A zkus po nich mrkat na bazaru, docela často se tam točí. Dost tím ušetříš.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Re: Washburn X Má cenu vrážet do opravy téhle kytary?
Chceš-li investovat pouze do snímačů, tak to není ani oprava - spíš upgrade. Pokud má ta kytara šroubovaný krk (což předpokladám, že má), tak ho odmontuj a zjisti, v jakém stavu je jeho lože. V případě, že bude hrbolaté a zaliskané lakem (pár lidí tam našlo i kus šmirglu
), tak ho zabruš. V sekci nástroje je o tom rozsáhlé vlákno. Jde v podstatě o to, že si musíš vzít kus naprosto rovného dřeva, něčím, např. chemoprenem na něj přilepit šmirgl o vhodné zrnitosti (to posuď sám podle stavu lože, případně na jeden konec toho hranolku, palubky apod. přilep hrubší šmirgl na prvotní začištění a na druhou stranu jemnější na dokončení) a až to zaschne, tak to brousíš, dokud lože nebude rovné a hladké. Zas si ale dej pozor, abys neubrousil půl centimetru
Rozdíl ve zvuku bude značný - kytara bude mít podstatně delší sustain. Výměna snímačů a zabroušení lože krku jsou nejjednodušší a nejlevnější možnosti, jak kytaru posunout na mnohem vyšší úroveň. Já to udělal se svým prvním stratem - zabrousil jsem lože a osadil singly z Fender Std Strata - a byla z toho úplně jiná kytara. Bohužel vůbec nedržela ladění, ať jsem seřizoval, jak jsem seřizoval, tak mi hnije pod postelí. Teď mám Fokus-H Strata, nějaký starší kousek. Přestože sustain má perfektní (váží 4,2kg, to je už kus hmoty), krk jsem odmontoval a chtěl lože prozkoumat, ale bylo krásně začištěné. Jestli to udělal předchozí majitel anebo už je tak z výroby, netuším.
Ty snímače rozhodně nové kup, pokud ta kytara je po stránce hardwaru a zpracování v pořádku. Pokud chceš jen ten jeden humbucker, vyjde tě na pár stovek (v případě RM) a prakticky nic na tom netratíš - nebude-li ti vyhovovat charakter zvuku, můžeš ho za stejné peníze prodat dál (a se štěstím i dráž).
Ty snímače rozhodně nové kup, pokud ta kytara je po stránce hardwaru a zpracování v pořádku. Pokud chceš jen ten jeden humbucker, vyjde tě na pár stovek (v případě RM) a prakticky nic na tom netratíš - nebude-li ti vyhovovat charakter zvuku, můžeš ho za stejné peníze prodat dál (a se štěstím i dráž).
Jeden hb u kobylky je pro vetsinu muziky to jedine, co potrebujes. Dej nove struny a serid ji. Jestli ma dobry zvuk, stoji to za to bez ohledu na to, kolik stala nova a jaka je to znacka. Lepsi skvele hrajici za 2 nez blbe hrajici za 20.hradstar píše:Zdravím, dostal sem takovej nápad, že bych investoval peníze do staré kejtry Washburn x-series ( http://2.bp.blogspot.com/_x5f2tiAdStg/T ... s_blue.jpg ). Kytara ladí, krk není prohlí do vrtule. Nyní už mám novou ale chtěl bych tuhle jako záložnílepší než aby nefunkční ležela doma. Uvažoval sem že bych koupil nový snímač ( z původních snímačů zůstal jenom hambucker, singly sem z tama odmontoval) takže bych se chtěl zeptat jestli to má cenu, protože ta kytara v tomhle stavu má fakt hrozný zvuk
popřípadě co ještě bych podle Vás měl koupit. Ještě bych se chtěl zeptat jaký by byl vhodný snímač? Hraju punk rock, pop punk.. takže asi něco ve stylu seymour duncan, ty jsou ale dost drahý tak jestli nevíte o nějaké "náhražce"
Děkuji moc.
Díky za rady
no je to moje první kytara na kterou sem si sám poctivě vydělal, "poupravoval" sem si ju vzhledově tak aby mě vyhovovala a abych z ní měl dobrý pocit, takže citový vztah v tom roli hraje taky. Pořídil sem Vintage VS6VW SG v bílé barvě se zlatým HW a hraje nádherně. Má snímače Wilkinson a můžu jen doporučit, kytara ladí, hraje, všechno v pořádku a za ty peníze je určitě lepší než ňákej "epifoun"
. Jo taky mě napadli ty RMka, doporučili by jste mi nějaký konkrétní typ ?
http://www.jedlickamusic.cz/dr-parts-hpun-bi-cr a jaký je váš názor na tyhle? To bych si asi ani moc nepomohl podle mě, ale za radu nic nedám
. Děkuji za názory!
"Dělám hudbu pro sebe a pro ty, co ji chtějí poslouchat a líbí se jim. Komu se nelíbí, nemusí ji poslouchat." Thomas Matthew DeLonge.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Ten hb za 235,- bude zřejmě stát za vyližp***l - bude to jak z bláta do louže. Pokud budeš nesmyslně moc šetřit na tak stěžejní části kytary, moc jí nepomůžeš. Bral bych třeba tohle. Jinak jsou samozřejmě i jiné možnosti - Seymour Duncan, DiMarzio...
Nechápu. HB tam máš, tak ho tam nech. Za dvě kila vážně nekoupíš nic lepšího, než tam už je. Na bazaru občas něco je za 300-500, nové DrParts ale určitě neber (neskutečný nápad). Leda na nějaký experiment. Chceš tam dodělat ty singly nebo hledáš jiný (opravdu skvělý!) HB?
"něco ve stylu seymour duncan" mě zvedá ze židle. Co to je? Podívej se na sortiment SD a zjištíš, že mají tak široký záběr, že zasahuje téměř všechny možné "styly" snímačů - zvukově, žánrově, provedením, konstrukcí. Tak se spíš zamysli, jakého stylu by to mělo být z pohledu zvukového (taky protimluv, že).
Chtěl bych něco ve stylu Bosh, ale ještě nevím, jestli to bude mixér nebo vrtací kladivo. Na stylu holt záleží nejvíc.
"něco ve stylu seymour duncan" mě zvedá ze židle. Co to je? Podívej se na sortiment SD a zjištíš, že mají tak široký záběr, že zasahuje téměř všechny možné "styly" snímačů - zvukově, žánrově, provedením, konstrukcí. Tak se spíš zamysli, jakého stylu by to mělo být z pohledu zvukového (taky protimluv, že).
Chtěl bych něco ve stylu Bosh, ale ještě nevím, jestli to bude mixér nebo vrtací kladivo. Na stylu holt záleží nejvíc.
Na ten dr. Parts sem se chtel spis jen zeptat
myslel sem si to .. singly tam nechcu .. nepouzil bych je
jo taky mi potom doslo ze "neco ve stylu SD" je celkem blbej dotaz
:/ po pravde bych hledal zvuk DeLongova strata ( ten tam ma bily SD ale nevim presne typ tak jesrli by jste vedeli ten typ, tak jestli by to slo nahradit treba tim od RM?? Ale jaky typ ? Diky za rady 
To už zní jako normální dotaz.
Delonge používá SD SH-8 a Gibson Dirty Fingers. Oba mají 3 keramické magnety a jsou extrémně silné.
Od RM je nejbližší toto F10:
http://www.rmpickups.cz/f10-naked-lynch ... 2.html#brd
Mohl by na zakázku namontovat i velké imbus šrouby jako má SH-8.
Delonge používá SD SH-8 a Gibson Dirty Fingers. Oba mají 3 keramické magnety a jsou extrémně silné.
Od RM je nejbližší toto F10:
http://www.rmpickups.cz/f10-naked-lynch ... 2.html#brd
Mohl by na zakázku namontovat i velké imbus šrouby jako má SH-8.
Ok ok, díky za rady
asi půjdu do toho RMka. Na bazaru ho asi mít nebudou, tam je to samej color nebo custom :/ . Uvažoval sem o té bílé verzi s černýma imbusama, to by mohlo vypadat zajímavě
každopádně moc děkuju za všechny rady