Hlava nebo kombo s budgetem 10 000kč

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Co si mám vybrat?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Annyj

Hlava nebo kombo s budgetem 10 000kč

Příspěvek od Annyj »

Ahoj, vím že tu už podobná témta proběhla,ale nenašla jsem v nich úplně odpověď na můj niterní problém (linky bývají zastaralé, požadavky se různí), tak snad mě neukamenujete :oops: ... Mám v kapse 10 000, z toho 2t jsou poukazy do kytar. Rozhodla jsem se vyměnit svůj tranďák za lampu. Moje hrací spektrum je asi Rocknroll, Punk, Heavy Metal... Spekuluji nad kombem a nebo hlavou a reproboxem. Na bazaru se mi líbí toto:

Kombo
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=levne

nebo

Hlava
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=levne
Repro
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on

Čemu byste dali přednost vy? Díky moc za všechny názory :mrgreen: 8)
Sajmon

Re: Hlava nebo kombo s budgetem 10 000kč

Příspěvek od Sajmon »

To LC je za docela férovou cenu. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
torchie!

Příspěvek od torchie! »

S Laney LC určitě neprohloupíš. Marshall DSL by ti taky mohl vyhovovat.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Annyj

Příspěvek od Annyj »

torchie! píše:S Laney LC určitě neprohloupíš. Marshall DSL by ti taky mohl vyhovovat.
Všude čtu samé nadávky na Marshally :shock: tak jsem se jim spíše snažila vyhýbat. Nebo to v téhle kategorii neplatí? :-)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Záleží. Nadává se spíš na Haze, MA apod.

To LC je fajn. Je to i dost univerzální aparát. Mají ho snad v prakticky každých větších hudebninách, tak si ho ideálně vyzkoušej. Kdyby ti sedlo, tak bych to z toho bazaru vzal.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
José

Příspěvek od José »

Jestli máš ráda marshalloidní zvuk na bazaru furt visí hlava od místního stavitele a nadšence mmjuze, jehož aparáty jsou velice chváleny všemi, co se s nima potkali. A zbytek peněz bych investoval do kvalitního boxu..
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Annyj píše:
torchie! píše:S Laney LC určitě neprohloupíš. Marshall DSL by ti taky mohl vyhovovat.
Všude čtu samé nadávky na Marshally :shock: tak jsem se jim spíše snažila vyhýbat. Nebo to v téhle kategorii neplatí? :-)
DSL zrovna hraje celkem fajnově, nemusíš se ho vůbec bát. :)
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Marshall je firma, která upadla v nemilost. Není moc čemu se divit. "Levný" tranzistory od nich stojej za prd a většina "levnejch" lamp je stejně předražená a navíc to taky žádnej zázrak nebývá. Co se týče jejich top aparátů, tak je cena doopravdy vražedná. Ale je to o tom, jaký zvuk ti sedne. Mně třeba ta uřvanost Marshallů sedí a trvalo mi docela dlouho najít od nich aparát použitelnej na domácí hraní s dobrým zvukem, kterej má koule i na hlasitosti, při který ti nepraskne hlava. Jinak taky bych doporučil LCčko, dá se na to zahrát prakticky všechno, má krásnej clean a ze zkreslenýho kanálu se daj vytáhnout slušný tvrďárny. Hodně variabilní.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Gibson SG Standard 2016 T, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

A nebo mě ještě napadlo IMG Stage Line. Je taky na bazaru.

Ale otázka, jestli vůbec tazatelka chce marshalloida. :)
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Na něj jsem četl hodně chvály. Měly by bejt i spolehlivý. Akorát jsem na to bohužel nikdy nehrál, ale dle referencí se jeví ok. Jinak pokud tazatelka s lampama nemá žádnou zkušenost, stejně se dá doporučit hlavně vyzkoušet. V případě Laney LC bych hlavně upozornil na veledůležitou korekci koncovýho stupně, kterou je tone. Ovlivňuje celkovou nabroušenost/tupost zvuku. Dá se tím docela zbavit tý typický nosovosti, pokud někomu nesedí. V mým případě zásadně tone na max, ale vždycky jsem měl radši ostřejší zvuk.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Gibson SG Standard 2016 T, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Annyj

Příspěvek od Annyj »

Sajmon píše:Záleží. Nadává se spíš na Haze, MA apod.

To LC je fajn. Je to i dost univerzální aparát. Mají ho snad v prakticky každých větších hudebninách, tak si ho ideálně vyzkoušej. Kdyby ti sedlo, tak bych to z toho bazaru vzal.

Počítám s tím, že se rozhodně stavím v kytarách, ale v zásadě tuším co od toho čekat :-)
José píše:Jestli máš ráda marshalloidní zvuk na bazaru furt visí hlava od místního stavitele a nadšence mmjuze, jehož aparáty jsou velice chváleny všemi, co se s nima potkali. A zbytek peněz bych investoval do kvalitního boxu..
Taky jsem na to koukala, jen mi ta cena přišla krapet podezdřele nízká... Nebo je to ok? Btw. jaký by sis k tomu třeba představoval kvalitní box?
Sajmon píše:A nebo mě ještě napadlo IMG Stage Line. Je taky na bazaru.

Ale otázka, jestli vůbec tazatelka chce marshalloida. :)
Pokud mě něčím zaujme a přesvědčí, proč ne :-)
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Ta cena je nízká protože u mmjuze neplatíš za značku. :) Fušeřiny bych se u něj rozhodně nebál.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Annyj

Příspěvek od Annyj »

torchie! píše:Ta cena je nízká protože u mmjuze neplatíš za značku. :) Fušeřiny bych se u něj rozhodně nebál.
Tak to jo :-) Mně snad ani o značku nejde (to byl byla houby punk :-)), jen jsem se chtěla tak nějak ujistit... A oproti třeba tomu Windsoru od Peaveye, je fakt lepší?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdravím muzikanti a muzikantky, přikláním se k Sajmonovi a za mě taky IMG Stage Line. Důvody vypisovat nebudu, ale je jich dost :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Annyj

Příspěvek od Annyj »

Tube Guru píše:Zdravím muzikanti a muzikantky, přikláním se k Sajmonovi a za mě taky IMG Stage Line. Důvody vypisovat nebudu, ale je jich dost :) .
...To bylo vyloženě přesvědčivé :-))
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Milá Annyj, taky jsem neměl v úmyslu Tě o něčem přesvědčovat, jen jsem uvedl svůj názor. Vyzkoušej si vše a uděláš si názor vlastní. K tomu Ti přeji mnoho štěstí :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
José

Příspěvek od José »

Srovnání mmjůze a pívího jsem nedělal, ale tady máš výrobce, máš na něj kontakt, když si pročteš jeho příspěvky zjistíš, že opravdu ví o co jde, ručně, poctivě udělaný oproti linkové montáži v číně. Navíc si mmjuz potrpí na nešizené součástky. Hold je rozdíl mezi aparátem dělaným z lásky a linkovou výrobou pro prachy..
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Jinak na bazaru jsou v tuto chvíli, myslím, i další dva mmjuzovi výtvory (komba), můžeš kdyžtak mrknout i na ně. :)
Annyj

Příspěvek od Annyj »

José píše:Srovnání mmjůze a pívího jsem nedělal, ale tady máš výrobce, máš na něj kontakt, když si pročteš jeho příspěvky zjistíš, že opravdu ví o co jde, ručně, poctivě udělaný oproti linkové montáži v číně. Navíc si mmjuz potrpí na nešizené součástky. Hold je rozdíl mezi aparátem dělaným z lásky a linkovou výrobou pro prachy..
Ok, tak já počkám, co ještě vyzvím od prodávajícího a zařazuji na seznam horkých favoritů :-)
Sajmon píše:Jinak na bazaru jsou v tuto chvíli, myslím, i další dva mmjuzovi výtvory (komba), můžeš kdyžtak mrknout i na ně. :)
Dík za tip, jukla jsem, ale asi to jde trochu mimo mě, asi bych rovnou investovala do té hlavy...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tube Guru píše:Zdravím muzikanti a muzikantky, přikláním se k Sajmonovi a za mě taky IMG Stage Line. Důvody vypisovat nebudu, ale je jich dost :) .
Souhlas i za mě :) Aby se těch "přesvědčivých argumentů" našlo více :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“