Hlava nebo kombo s budgetem 10 000kč

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Co si mám vybrat?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Annyj

Hlava nebo kombo s budgetem 10 000kč

Příspěvek od Annyj »

Ahoj, vím že tu už podobná témta proběhla,ale nenašla jsem v nich úplně odpověď na můj niterní problém (linky bývají zastaralé, požadavky se různí), tak snad mě neukamenujete :oops: ... Mám v kapse 10 000, z toho 2t jsou poukazy do kytar. Rozhodla jsem se vyměnit svůj tranďák za lampu. Moje hrací spektrum je asi Rocknroll, Punk, Heavy Metal... Spekuluji nad kombem a nebo hlavou a reproboxem. Na bazaru se mi líbí toto:

Kombo
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=levne

nebo

Hlava
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=levne
Repro
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on

Čemu byste dali přednost vy? Díky moc za všechny názory :mrgreen: 8)
Sajmon

Re: Hlava nebo kombo s budgetem 10 000kč

Příspěvek od Sajmon »

To LC je za docela férovou cenu. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
torchie!

Příspěvek od torchie! »

S Laney LC určitě neprohloupíš. Marshall DSL by ti taky mohl vyhovovat.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Annyj

Příspěvek od Annyj »

torchie! píše:S Laney LC určitě neprohloupíš. Marshall DSL by ti taky mohl vyhovovat.
Všude čtu samé nadávky na Marshally :shock: tak jsem se jim spíše snažila vyhýbat. Nebo to v téhle kategorii neplatí? :-)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Záleží. Nadává se spíš na Haze, MA apod.

To LC je fajn. Je to i dost univerzální aparát. Mají ho snad v prakticky každých větších hudebninách, tak si ho ideálně vyzkoušej. Kdyby ti sedlo, tak bych to z toho bazaru vzal.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
José

Příspěvek od José »

Jestli máš ráda marshalloidní zvuk na bazaru furt visí hlava od místního stavitele a nadšence mmjuze, jehož aparáty jsou velice chváleny všemi, co se s nima potkali. A zbytek peněz bych investoval do kvalitního boxu..
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Annyj píše:
torchie! píše:S Laney LC určitě neprohloupíš. Marshall DSL by ti taky mohl vyhovovat.
Všude čtu samé nadávky na Marshally :shock: tak jsem se jim spíše snažila vyhýbat. Nebo to v téhle kategorii neplatí? :-)
DSL zrovna hraje celkem fajnově, nemusíš se ho vůbec bát. :)
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Marshall je firma, která upadla v nemilost. Není moc čemu se divit. "Levný" tranzistory od nich stojej za prd a většina "levnejch" lamp je stejně předražená a navíc to taky žádnej zázrak nebývá. Co se týče jejich top aparátů, tak je cena doopravdy vražedná. Ale je to o tom, jaký zvuk ti sedne. Mně třeba ta uřvanost Marshallů sedí a trvalo mi docela dlouho najít od nich aparát použitelnej na domácí hraní s dobrým zvukem, kterej má koule i na hlasitosti, při který ti nepraskne hlava. Jinak taky bych doporučil LCčko, dá se na to zahrát prakticky všechno, má krásnej clean a ze zkreslenýho kanálu se daj vytáhnout slušný tvrďárny. Hodně variabilní.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

A nebo mě ještě napadlo IMG Stage Line. Je taky na bazaru.

Ale otázka, jestli vůbec tazatelka chce marshalloida. :)
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Na něj jsem četl hodně chvály. Měly by bejt i spolehlivý. Akorát jsem na to bohužel nikdy nehrál, ale dle referencí se jeví ok. Jinak pokud tazatelka s lampama nemá žádnou zkušenost, stejně se dá doporučit hlavně vyzkoušet. V případě Laney LC bych hlavně upozornil na veledůležitou korekci koncovýho stupně, kterou je tone. Ovlivňuje celkovou nabroušenost/tupost zvuku. Dá se tím docela zbavit tý typický nosovosti, pokud někomu nesedí. V mým případě zásadně tone na max, ale vždycky jsem měl radši ostřejší zvuk.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Annyj

Příspěvek od Annyj »

Sajmon píše:Záleží. Nadává se spíš na Haze, MA apod.

To LC je fajn. Je to i dost univerzální aparát. Mají ho snad v prakticky každých větších hudebninách, tak si ho ideálně vyzkoušej. Kdyby ti sedlo, tak bych to z toho bazaru vzal.

Počítám s tím, že se rozhodně stavím v kytarách, ale v zásadě tuším co od toho čekat :-)
José píše:Jestli máš ráda marshalloidní zvuk na bazaru furt visí hlava od místního stavitele a nadšence mmjuze, jehož aparáty jsou velice chváleny všemi, co se s nima potkali. A zbytek peněz bych investoval do kvalitního boxu..
Taky jsem na to koukala, jen mi ta cena přišla krapet podezdřele nízká... Nebo je to ok? Btw. jaký by sis k tomu třeba představoval kvalitní box?
Sajmon píše:A nebo mě ještě napadlo IMG Stage Line. Je taky na bazaru.

Ale otázka, jestli vůbec tazatelka chce marshalloida. :)
Pokud mě něčím zaujme a přesvědčí, proč ne :-)
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Ta cena je nízká protože u mmjuze neplatíš za značku. :) Fušeřiny bych se u něj rozhodně nebál.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Annyj

Příspěvek od Annyj »

torchie! píše:Ta cena je nízká protože u mmjuze neplatíš za značku. :) Fušeřiny bych se u něj rozhodně nebál.
Tak to jo :-) Mně snad ani o značku nejde (to byl byla houby punk :-)), jen jsem se chtěla tak nějak ujistit... A oproti třeba tomu Windsoru od Peaveye, je fakt lepší?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdravím muzikanti a muzikantky, přikláním se k Sajmonovi a za mě taky IMG Stage Line. Důvody vypisovat nebudu, ale je jich dost :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Annyj

Příspěvek od Annyj »

Tube Guru píše:Zdravím muzikanti a muzikantky, přikláním se k Sajmonovi a za mě taky IMG Stage Line. Důvody vypisovat nebudu, ale je jich dost :) .
...To bylo vyloženě přesvědčivé :-))
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Milá Annyj, taky jsem neměl v úmyslu Tě o něčem přesvědčovat, jen jsem uvedl svůj názor. Vyzkoušej si vše a uděláš si názor vlastní. K tomu Ti přeji mnoho štěstí :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
José

Příspěvek od José »

Srovnání mmjůze a pívího jsem nedělal, ale tady máš výrobce, máš na něj kontakt, když si pročteš jeho příspěvky zjistíš, že opravdu ví o co jde, ručně, poctivě udělaný oproti linkové montáži v číně. Navíc si mmjuz potrpí na nešizené součástky. Hold je rozdíl mezi aparátem dělaným z lásky a linkovou výrobou pro prachy..
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Jinak na bazaru jsou v tuto chvíli, myslím, i další dva mmjuzovi výtvory (komba), můžeš kdyžtak mrknout i na ně. :)
Annyj

Příspěvek od Annyj »

José píše:Srovnání mmjůze a pívího jsem nedělal, ale tady máš výrobce, máš na něj kontakt, když si pročteš jeho příspěvky zjistíš, že opravdu ví o co jde, ručně, poctivě udělaný oproti linkové montáži v číně. Navíc si mmjuz potrpí na nešizené součástky. Hold je rozdíl mezi aparátem dělaným z lásky a linkovou výrobou pro prachy..
Ok, tak já počkám, co ještě vyzvím od prodávajícího a zařazuji na seznam horkých favoritů :-)
Sajmon píše:Jinak na bazaru jsou v tuto chvíli, myslím, i další dva mmjuzovi výtvory (komba), můžeš kdyžtak mrknout i na ně. :)
Dík za tip, jukla jsem, ale asi to jde trochu mimo mě, asi bych rovnou investovala do té hlavy...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tube Guru píše:Zdravím muzikanti a muzikantky, přikláním se k Sajmonovi a za mě taky IMG Stage Line. Důvody vypisovat nebudu, ale je jich dost :) .
Souhlas i za mě :) Aby se těch "přesvědčivých argumentů" našlo více :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“