15W-20W kombo na snímanie mikrofónom do kapely

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Ivan

15W-20W kombo na snímanie mikrofónom do kapely

Příspěvek od Ivan »

Ahojte,
potrebujem kúpiť menšie kombo do skúšobne (max 20W), ktoré by išlo cez mikrofón do mixu. Mám pedále, takže žiadne modelingové, ale aby malo aspoň reverb a aux vstup. Tieto požiadavky zatiaľ spĺňajú:

Marshall MG15 CFR
Laney LG20R
Mega Lynx GX15R

ktoré z týchto dvoch by ste doporučili? Ja by som sa ani možno nepýtal, keby ich mali niekde do tých 150km odo mňa v predajniach a mohol ich odskúšať, ale nemajú. čiže vyzerá to na e-shop...
Ak viete o nejakej lepšej alternatíve, sem s ňou.
Vďaka
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
klobasnik

Re: 15W-20W kombo na snímanie mikrofónom do kapely

Příspěvek od klobasnik »

Jaký máš rozpočet? Čím to budeš snímat? Kolik kanálů potřebuješ? Proč potřebuješ aux in?
Pokud bych trval na malém chcípákovi, bral bych lampu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nebral bych ani jedno, pokud hledáš aparát a ne prznítko. Lampa mi přijde taky jako vcelku rozumné řešení, zejména pokud používáš hodne pedálů.

A nebo jít úplne opačnou cestou a strčit na konec řetězce nějaký multiefekt a ten zapojit do PA.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Pokud ti stačí takovej malej chrchláček, šel bych třeba do Blackstaru HT1R.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Nero píše:A nebo jít úplne opačnou cestou a strčit na konec řetězce nějaký multiefekt a ten zapojit do PA.
To jsem chtěl navrhnout, jen jsem čekal na odpověď od Ivana.
Případně by to šlo takto:
http://www.audiotek.cz/product-40417-am ... end-amp-f1
Záleží na tom kolik kanálů s jakým zvukem člověk potřebuje.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Samozřejmě - pokud aparát není nutností, tak mezi krabičkama a krabicema se dá vymyslet vcelku dost zajímavých možností.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ivan

Příspěvek od Ivan »

No možnosť ísť cez PA som zamietol ešte pred tým akoby som to vyskúšal... :? kedysi ma od toho na fóre odradzovalo niekoľko ľudí, že vraj je to krajné riešenie... neviem, či tam budú tie správne gitarové frekvencie, hutnosť ako z komba. no ale máme nový mix aj repro tak na najbližšej skúške odskúšam (z Boss ME-20 priamo do mixu...) a v prípade ako takého výsledku beriem kombo zo skúšobne domov... :D
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jestli očekáváš nějakou reakci, tak já z tvého příspěvku nejsem schopný odhadnout, jakou :-D

PetrPeter 1975 - 2008
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Nero píše:Jestli očekáváš nějakou reakci, tak já z tvého příspěvku nejsem schopný odhadnout, jakou :-D
Priamo do PA z multiefektu? Hráva sa tak bežne? Nebudem sa musieť za to hanbiť? :?
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Bězné to není protože tomu lidi nevěří. Největší problém je v tom že použiješ třeba zmíněný Boss ME 20, bude to na prd (třeba proto že se s tím musí více laborovat), a potom to celé odsoudíš, aniž bys třeba vyzkoušel lepší multiefekty. Tipuji že třeba toto bude hrát dost dobře:
http://kytary.cz/zoom-zoom-multi-stomp-ms-50g/HN134111/
Ivan

Příspěvek od Ivan »

no musim povedat, ze som to skusal na starej aparature - mix Souncraft Notepad 124 a to bolo na zaplakanie, takze mas pravdu - hned som to odsudil... Pokial neplanujem investovat do Axe fx a pod. :) tak asi ine vychodisko ako kombo nevidim. do krabiciek vrazat nechcem, lebo ohladom vselijakych "udělátek" na vylepseniu zvuku som totalne mimo prehlad.

ale mam prozaicku otazku - bude mi hrat kombo 50W znatelne lepsie ako 15W prditko (s multiefektom) pri tej istej hlasitosti? asi hej, ci? :oops:
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar muzikanti, že Ti bude hrát 50W kombo líp než 15 nebo 20W je jisté, ale záleží na tom, co chápeš pod pojmem "líp" :? . Získáš větší "headroom", t.j. bude Tě dobře slyšet i s čistým zvukem a můžeš hrát i v celkem velkých sálech.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

OK, takto polozim otazku - z hladiska vataze ake kombo doporucujete na ozvucenie skusobne? beriem dynamickym mikrofonom.. teraz mam rolanda cube30x, ale uz pri cca 15% ide z komba vacsi objem ako z boxov a pri nizsej hlasitosti komba zvuk uz straca na tlaku, preto neviem ci hlasnejsie kombo ako 30W vobec ma zmysel pri snimami mikom
vdaka
José

Příspěvek od José »

Můžu se zeptat, proč toto šílené řešení místo normálního aparátu?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Když to budeš tahat mikrofonem, bude ti stačit i tohle http://kytary.cz/zvex-nano-head-amplifier/HN123557/

ALe nějak mi přijde, že řešíš ptákoviny. Buď si kup mulťák a hraj do PA nebo si pořiď normální aparát.

PetrPeter 1975 - 2008
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Nero píše:Když to budeš tahat mikrofonem, bude ti stačit i tohle http://kytary.cz/zvex-nano-head-amplifier/HN123557/

ALe nějak mi přijde, že řešíš ptákoviny. Buď si kup mulťák a hraj do PA nebo si pořiď normální aparát.
José píše:Můžu se zeptat, proč toto šílené řešení místo normálního aparátu?
Chlapi ja viem, ze vam pripadam mozno ako analfabet, ale ja som doteraz v kapele skor riesil muziku ako aparaty a nastavenia... Co je to ten "normalny aparat" podla vas? Do kapely mam na mysli...
José

Příspěvek od José »

Lampová hlava+box či kombo podle vkusu, co nějak hraje. Značky a typy dle vkusu a peněz.. (výkon i když to není vůbec relevantní 15w+) Prostě něco s čím se slyšíš i vedle bubeníka..
Ivan

Příspěvek od Ivan »

V tom pripade mi ten Roland 30x musi bohate stacit, skor ale by som siel cestou cez mikrofon alebo PA, proste nech to ide von z oboch boxov... Iba jeden zdroj zvuku mi pride diskriminujuce oproti ostatnym nastrojom v kapele :) - klavesy aj akustika idu priamo cez mix
Vyskusam ten priamy vstup do mixu
Vdaka za reakcie
José

Příspěvek od José »

Ono je něco podstatně hlasitostně jiného lampa a trand. On by se do toho ten výkon neměl vůbec míchat, ale u aparátů většinou akustický tlak neuvádějí. Ale jinak platí velmi zhruba 15W lampových podobná hlasitost co 40-50W tranzistorových.
+ k tvému nápadu, ono to má na linkovém výstupu simulaci repra? Jestli ne, vůbec to tam necpi, jedno kytarové repro lepší než deset nekytarových..
A můžu se zeptat proč tyto nápady, samotinký Roland není slyšet?
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Simulaciu repra to urcite nema. Preto som ostal trochu prekvapeny odporucanim ist cez PA...
Roland pocut dost, ale ako hovorim - je to iba jednosmerny zdroj zvuku - teda iba z miesta kde je kombo umiestnene. A ked ostatni idu cez mix, tak mi to pride dost take nekonzistentne. Neviem, mozno vykonnejsie kombo by dalo tomu vacsi rozmer a priestorovost...

Preto mam dilemu:
- ci ist cez slabsie kombo a mikrofon do PA
- alebo ist iba z vykonejsieho komba (bez micu a PA)

Ak by mala byt druha moznost lepsia, nemam problem zacat rozmyslat o novom kombe (cca 40-50W? pripadne viac?, btw. mrkol som sa uz na nejake moznosti: Fender Champion 40 - veeeeelmi pekna koncepcia za dobre peniaze...).

Preto sa obraciam na skusenych "kapelnikov", ako by to riesili oni

Kazdopadne potrebujem nieco na doma, takze nejake kombicko si zadovazit musim, otazka je teraz ci uz teda nejaku poriadnu kravu a Rolanda zoberem domov, alebo Rolanda necham cez PA v skusobni a kupim nejake 5W na doma
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“