Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Zdar, synedo bude tam chybka. Když vytočíš gain 2 vlevo, musí být ticho (max. nějaký šum nebo brum z následujících stupňů V3, V2), bude buď studeňák na uzemněném konci VR5 nebo vadný potenciometr (zas špatný kontakt odporové dráhy s vývodem). Záměna lamp ECC83/6N2P nezpůsobí žádnou výraznou změnu ve zvuku. Máš jistotu, že ta přidaná lampa je OK? Zkontroluj si taky přidané pasivní součástky mají-li správné hodnoty. Ať se daří! 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
jistotu že je lampa ok nemám, šlohnul jsem jí ve škole, byla zabalená v papíru, na kterém bylo napsáno 6N2P - dobrá, tak počítám s tim že je dobrá a ty pasivní součástky by měli být ok až na R15 nesehnal jsem 820R tak jsem tam šoupnul 1k2 tak je možný že to bude tim.
-
Lukáš Kostka
Ještě se vás chci zeptat. Jak se to v té P1 usměrňuje. Viděl jsem tam jen 2 diody. Neusměrňuje se to elektronkou?
Díky.
P.S. Asi to tady někde bude, ale nenašel jsem to.
Díky.
usměrňují to ty 2 diody
-
Lukáš Kostka
Díky. To jsem ještě neviděl.
dyť to jsou základy elektrotechniky
Naposledy upravil(a) syneda dne 15.11.2013 18:12, celkem upraveno 1 x.
záleží jaký máš trafo . jestli má vyvedenej střed tak dvěma diodama a když je bez středu tak to budeš muset usměrnit můstkemLukáš Kostka píše:Ještě se vás chci zeptat. Jak se to v té P1 usměrňuje. Viděl jsem tam jen 2 diody. Neusměrňuje se to elektronkou?
Díky.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

-
Lukáš Kostka
Díky. Ještě se chci zeptat jaký parametry má mít to trafo pro "český" napětí? Všude čtu jiné informace. Trafo si nechám navinout v Silveratechu.
Díky.
Díky.
já tam mám primár normálně na našich 230V a sekundár mám 180-0-180V 65mA, 6.3V 2.5A plus ještě 5V na ledku a relé pro přepínání P1/Hi-octane
Zdar, tím odporem R15 to jistě nebude (hodnoty 820Ω až 2k2) jsou v pohodě pro získání použitelného předpětí triody při daném anodovém napětí.
Nejdřív bych se opravdu ujistil, že je elektronka v pořádku (hlavně má-li dostatečnou emisi) a pak bych změřil kapacity vazebních kondů C15, C11 a blokovacích kondů C16, C12 a C10. Něco z uvedeného musí být příčinou toho plechového a tichého zvuku. Přeji úspěch!
Nejdřív bych se opravdu ujistil, že je elektronka v pořádku (hlavně má-li dostatečnou emisi) a pak bych změřil kapacity vazebních kondů C15, C11 a blokovacích kondů C16, C12 a C10. Něco z uvedeného musí být příčinou toho plechového a tichého zvuku. Přeji úspěch!
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
no mělo by bejt na 230V a dimenzovaný na příslušnej výkon . a sekundár/y pak podle tvých potřeb.Lukáš Kostka píše:Díky. Ještě se chci zeptat jaký parametry má mít to trafo pro "český" napětí? Všude čtu jiné informace. Trafo si nechám navinout v Silveratechu.
Díky.

a jak se prosimtě dá proměřit elektronka? Na to asi potřebuju přímo ten tesláckej přístroj s těla různýma šablonama co?Tube Guru píše:Zdar, tím odporem R15 to jistě nebude (hodnoty 820Ω až 2k2) jsou v pohodě pro získání použitelného předpětí triody při daném anodovém napětí.
dalsi vec, co ti muze pomoci je promerit si napeti na katode a anode triod a porovnat to s tim, co mas ve schematu .... nemelo by se to prilis lisit
-
Lukáš Kostka
syneda píše:diť to jsou základy elektrotechniky
No a tohle jsou základy češtiny
ty toho nasereš
píšu rychle a nepřemýšlím o tom
Opraveno
-
Lukáš Kostka
-
Lukáš Kostka
Synedo:
Šasí jsi si vyráběl sám a nebo jsi to nechával u někoho dělat? Ještě nevím jak to s tou šasí vymyslím...
Šasí jsi si vyráběl sám a nebo jsi to nechával u někoho dělat? Ještě nevím jak to s tou šasí vymyslím...
šasy neni žádná veklá věda . vyměř si jak ho budeš potřebovat velký pak si zajdi do nějakýho klempířstvý a nech si tam ohnout takovýdle Učko http://core88.rajce.idnes.cz/Soldano_Sl ... G_2065.jpg . pak jen vyvrtáš díry osadíš a je vymalováno

synedo lampu ověříš tak, že jí strčíš místo té první (P1) a zkusíš jestli hraje stejně.
-
Lukáš Kostka
To Core88: díky, změřím a zajdu
Jakou ještě používáš tloušťku toho hliníku?