Napodobenina Les Paul od GIBSONA?
Pravidla fóra
Napodobenina Les Paul od GIBSONA?
Chtěl bych začít hrát na kytaru, učit se sám. Hrozně moc se mi líbí kytary LesPaul od Gibson, ale finančně si je rozhodně nemůžu dovolit, ani ohranou z bazaru. Dozvěděl jsem se, že se vyrábí i napodobeniny z číny.
Dají se sehnat do těch 5000Kč. Poradte prosím, nebo napište své zkušenosti s činskými kopiemi lp.
Dají se sehnat do těch 5000Kč. Poradte prosím, nebo napište své zkušenosti s činskými kopiemi lp.
- Alternátor
Re: Napodobenina Les Paul od GIBSONA?
A opravdu si myslíš, že fake logo Gibson ti dodá ten zvuk a pocit, jako skutečná Gibsonka? Osobně bych se vysral na logo a pokud se ti líbí Les Paul, zkusil bych Vintage, Bach, Fokus (přesně v tomto pořádí). Za ty peníze nedělaj špatný kytary.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
O co ti jde? Sháníš čínský padělek kytary Gibson Les Paul? Kvůli tomu logu?
Je to sice zamčené vlákno, ale dozvíš se tam zajímavé názory - elektricke-kytary/china-gibson-t25650.h ... k%20gibson
Pokud chceš na kytaru teprve začít, tak bych prvoplánovitě neřešil vzhled a logo, ale pohodlnost a zvuk nástroje. Na Les Paul do 5000 se ptej třeba tady - elektricke-kytary/pomoc-s-vyberem-kytar ... 0do%205000
Budu ti vděčný, když sám uznáš, že tohle téma je taky zralé na zámek.
Je to sice zamčené vlákno, ale dozvíš se tam zajímavé názory - elektricke-kytary/china-gibson-t25650.h ... k%20gibson
Pokud chceš na kytaru teprve začít, tak bych prvoplánovitě neřešil vzhled a logo, ale pohodlnost a zvuk nástroje. Na Les Paul do 5000 se ptej třeba tady - elektricke-kytary/pomoc-s-vyberem-kytar ... 0do%205000
Budu ti vděčný, když sám uznáš, že tohle téma je taky zralé na zámek.
http://www.youtube.com/watch?v=3ZMS5QhXr_U
Přijde mi, že tato má dobrý zvuk. Skoro jak originál.
Přijde mi, že tato má dobrý zvuk. Skoro jak originál.
Bůhví přes co to hnal a co tam měl za snímače. Za další, i kdyby tahle měla opravdu dobrej zvuk, jak si jí chceš dohledat a přesně tu samou sehnat?
Na čínské kopie se vykašli a poslechni Alternátora, protože má naprostou pravdu. Vintage, Fokus, Bach, LTD a další jsou za ty prachy super kytary o několik tříd vejš než jakákoliv čínská produkce. Akorát nemají to magický logo na hlavě.
Na čínské kopie se vykašli a poslechni Alternátora, protože má naprostou pravdu. Vintage, Fokus, Bach, LTD a další jsou za ty prachy super kytary o několik tříd vejš než jakákoliv čínská produkce. Akorát nemají to magický logo na hlavě.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
Video nemá cenu řešit. Jedno video ( ani desítky) na youtubu nic neřeší. Nehledě na to, že dost udělá aparát, a asi těžko si jako první štaci koupíš AFD Marshalla. Navíc nebudeš mít po dotažení z Číny žádnou záruku, takže až se ti ta bambusová kopie rozpadne, tak budeš bez kytary. Jak bylo řečeno výše - logo nehraje, šel bych do Vintage nebo Bachu a Fokusu. A pokud se toho nebojíš, tak na bazaru za ty peníze seženeš docela slušný nástroj, který něco uhraje.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Tu bambusovou kytaru jsem našel někde na bazaru u nás. Majitel tvrdí, že hraje perfektně. Hrál na ni rok.
Ale moc tomu už nevěřím po tom co se dozvídám..
Ale moc tomu už nevěřím po tom co se dozvídám..
http://www.hudebnibazar.cz/inzerat.php? ... dohodou=on
Třeba. Na 5 bys ukecal. Mrkni na bazaru, válí se tam i nějaké Bachy a Fokusy.
Třeba. Na 5 bys ukecal. Mrkni na bazaru, válí se tam i nějaké Bachy a Fokusy.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Dobře. Končím s bambuskytarami. :DD Stejně bych asi nevydržel hrát na kytaru, která si hraje na něco co ani není.
A děkuju za vaše rady.

Jinak nemusí být špatné ani starší kousky Epiphone, pokud se nebojíš starších kousků. Jsou o něco dražší, nevím, jak máš přesně nastavený rozpočet.
Takhle je vyrobená v ČR v Hořovicích. Pokud bys něco málo ukecal, tak by cena pro tebe mohla být přijatelná.
Tady bys i po ukecání musel o něco zvýšit rozpočet, ale takhle papírově vypadá hodně dobře. Tenhle kousek je korejská výroba.
Takhle je vyrobená v ČR v Hořovicích. Pokud bys něco málo ukecal, tak by cena pro tebe mohla být přijatelná.
Tady bys i po ukecání musel o něco zvýšit rozpočet, ale takhle papírově vypadá hodně dobře. Tenhle kousek je korejská výroba.
epiphone bych se vyhnul obloukem, nehlede na zemi puvodu. Slusne kusy se daji vybrat napr u Vintage nebo Cortu.
Samozřejmě, že na shánění čínského fejku s logem Gibsom mám stejný názor, ale na druhou stranu, odpusťte si prosím tyhle na pravdě se nezakládající informace, že ty kytary jsou dělané z bambusu a rozpadnou se. To prostě není pravda. Jsou to kytary většinou produkované v týchž čínských fabrikách s dodržením téže technologie, jako se dělají Epiphony, Vintage, OEM kopie pro Thomanna atd. Pokud se uvádí, že materiál je mahagon a javor na horní desku (nemluvím o její tloušťce), tak to tak obvykle i je. Pokud by takovou kopii pořídil za 5000 a Epiphona za dejme tomu 10000, tak bych ho od takové koupě neodrazoval. Takový čínský fejk si pořídil např. Cybermuff a na svém webu ji detailně recenzuje. O nelegálnosti a neetičnosti takové pirátské produkce se samozřejmě nebavíme, to je jasná věc.Sajmon píše:Video nemá cenu řešit. Jedno video ( ani desítky) na youtubu nic neřeší. Nehledě na to, že dost udělá aparát, a asi těžko si jako první štaci koupíš AFD Marshalla. Navíc nebudeš mít po dotažení z Číny žádnou záruku, takže až se ti ta bambusová kopie rozpadne, tak budeš bez kytary. Jak bylo řečeno výše - logo nehraje, šel bych do Vintage nebo Bachu a Fokusu. A pokud se toho nebojíš, tak na bazaru za ty peníze seženeš docela slušný nástroj, který něco uhraje.
- jeleniste
Sem to vlákno pročítal a nedá mi to, abysem k tomu něco nenapsal. Dávat na nějakou kytaru gibsoní logo, to je špatně, to je jasný (řikam si, jestli by to rákosníci byli ochotný udělat buď bez loga, nebo tam udělat něco, co by si člověk navrhnul), na druhou stranu to kopírování tvaru, dizajnu i do podrobností mi přijde uplně v klidu. V akustickejch kytarách taky kdekdo vyrábí "déčko", dokonce se to i tak označuje, tj tvar podle martenovskýho modelu. Nebo, takový housle, to jako kdyby si to někdo bejval patentoval, tak by teď všichni vostatní museli dělat místo efek otvory, ve tvaru jinýho písmene, nebo co? Koneckonců dost lidí si prožilo určitý zklamání, když zjistili, že housle po pradědovi, ve kterejch je napsáno stradivari, neznamená, že je výše zmíněnej dělal, ale že je v manufaktuře v sudetech dělali jako kopii těch pravejch. Já mam např kopii tricone od recording kinga, weissenbornku, která Hermana neviděla ani z rychlíku koupenou od německýho turka, kterej to taky tahá z číny... No a co, dobrý nápady se kopírovaly a kopírovat budou. Ve vážný muzice např najdete hrozný kvantum muziky inspirovaný lidovou hudbou. Kdyby každej mohl dělat jen to, co sám vymyslí, tak by svět byl děsně chudej.Fořt píše:[O nelegálnosti a neetičnosti takové pirátské produkce se samozřejmě nebavíme, to je jasná věc.
Koneckonců, Les Paul "log" udělal tak, že na špalek přidělal krk a boky utržený ze "španěly", takže to taky neni uplně jeho originál.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
hrát se na to dá obstojně, ale počítej tak minimálně s dalšíma 4-5 klackama za upgrade. Pak z toho uděláš něco takového
Každopádně první jsem od nich koupil černý custom a byl jsem z něj celkem nadšený tak jsem si nechal udělat ještě i bílý se svým vlastním logem

Každopádně první jsem od nich koupil černý custom a byl jsem z něj celkem nadšený tak jsem si nechal udělat ještě i bílý se svým vlastním logem

Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Fořt: Bambus byla nadsázka, že jsem tam nedal uvozovky je moje blbost.
A netvrdím, že ta kytara nemůže hrát vůbec. Ale nemá absolutně žádné záruky. Můžou být továrny na realtivně dobré úrovni, ale zároveň to může být kytara Bůh ví odkud. Ano některé kousky mohou být docela povedené, ale může se mu za půl roku zkřivit krk a je bez nástroje. Takže pokud si takovou kytaru koupí někdo, kdo minimálně jednu další hrající doma má, tak přijde maximálně o nějakých 5000 až 10 000 a může se tlouct do hlavy, že přišel o peníze. Tady tazatel přijde o jedinou kytaru, kterou má k dispozici a může mu trvat třeba i pár dalších měsíců, než si zase našetří na další nástroj a mezitím nemá nic.
Riziko je samozřejmě u každé kytary, jen mi u čínských padělků přijde vyšší, nic víc.
Sám jsem tu docela nedávno psal, že bych takovému nástroji ( bez loga na hlavě) možná šanci dal, kdyby mě oslovil. Nepíšu to z principu, protože ty kytary nemůžu vystát, ale protože mi přijde, že jako první a jediná kytara to není nejvhodnější řešení.
Riziko je samozřejmě u každé kytary, jen mi u čínských padělků přijde vyšší, nic víc.
Sám jsem tu docela nedávno psal, že bych takovému nástroji ( bez loga na hlavě) možná šanci dal, kdyby mě oslovil. Nepíšu to z principu, protože ty kytary nemůžu vystát, ale protože mi přijde, že jako první a jediná kytara to není nejvhodnější řešení.
Tohle bych zase netvrdil. Brácha koupil za 7 tisíc Epi z bazaru made in USA a solidní kytara...Kinx píše:epiphone bych se vyhnul obloukem, nehlede na zemi puvodu. Slusne kusy se daji vybrat napr u Vintage nebo Cortu.
- Alternátor
Oni to dělaj s logem na přání? To je zajímavý. Nicméně po svojí zkušeností s Dealextremem, kdy mi doteď po půl roce nepřišlo zboží, bych se k tomu stejně stavěl trochu skepticky.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
epi made in usa za sedmicku? co to je zac?Tohle bych zase netvrdil. Brácha koupil za 7 tisíc Epi z bazaru made in USA a solidní kytara...
ja se bavim o tech dostupnych korejskych, cinskych a ceskych kterych tu je hodne.
Můžeš si na to naplácat skoro co chceš co se týče loga, barvy, materiálu inlaye atd... Já jsem třeba nechtěl perleť, ale abalone tak ho tam mám
a taky ebenový hmatník
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.