15W-20W kombo na snímanie mikrofónom do kapely
Pravidla fóra
Re: 15W-20W kombo na snímanie mikrofónom do kapely
a este nejake alternativy k tomu zoomu na zvazenie?
Diiik
edit: pozrel som si manual k tomu Zoomu MS 50 G. Neviem ci som kapitolu o ukladani presetov pochopil spravne, ale krabicka ma len jeden "MEMORY" (bank) s tromi "patchmi"... jeden "bank" je dost neprakticky by som povedal...
Diiik
edit: pozrel som si manual k tomu Zoomu MS 50 G. Neviem ci som kapitolu o ukladani presetov pochopil spravne, ale krabicka ma len jeden "MEMORY" (bank) s tromi "patchmi"... jeden "bank" je dost neprakticky by som povedal...
Manuál nic jasného neříká, poptej se místních uživatelů.
Alternativou je třeba Zoom G3, který by měl snad vše co potřebuješ, případně verze X (nečekaně expression pedál).
Mysli i na to že tím můžeš prohnat třeba elektroakustiku.
Třeba filo01 měl či má oba.
Hlavně tady prosím znova nezačínej s tím tvým 40-60 W kombem, z toho by mi vypadaly vlasy.
Alternativou je třeba Zoom G3, který by měl snad vše co potřebuješ, případně verze X (nečekaně expression pedál).
Mysli i na to že tím můžeš prohnat třeba elektroakustiku.
Třeba filo01 měl či má oba.
Hlavně tady prosím znova nezačínej s tím tvým 40-60 W kombem, z toho by mi vypadaly vlasy.
Ja nechapem jednu vec - preco ozvucenie skusobne mensim kombom cez mikrofon zatracujete?! Vsak koncerty sa v drvivej vacsine ozvucuju tak, len analogicky s vacsim kombom! A co viem, tak dost vela gitaristov sa ozvucuje aj v skusobni takto... OK, 100+ W kombo je do skusobne mozno dobre riesenie, ale co s tym ked chcete/potrebujete viacsmerny zvuk (z boxov)? Napriklad nas druhy gitarista ide cez 100W Voxa, zvuk sice pekny, ale holt chyba mu priestorovost podla mna, proste vali sa iba z jednej strany...
Ako som spominal - ja teraz idem cez rolanda 30W a mikrofon a je to ok, mam zvuk proporcne v celej skusobni...
Navyse, tie krabicky su vacsinou cez e-shop, nedaju sa ani odskusat, ich kupa je riziko... Ktory predavac vam postavi komplet PAcko v predajni len preto, aby ste si ju mohli vyskusat cez priamy link?
Pokial viem, komba a hlavy este stale drzia prim v ozvucovani gitar...
Nechcem degradovat niekoho nazory, len viest konstruktivny dialog.
Ako som spominal - ja teraz idem cez rolanda 30W a mikrofon a je to ok, mam zvuk proporcne v celej skusobni...
Navyse, tie krabicky su vacsinou cez e-shop, nedaju sa ani odskusat, ich kupa je riziko... Ktory predavac vam postavi komplet PAcko v predajni len preto, aby ste si ju mohli vyskusat cez priamy link?
Pokial viem, komba a hlavy este stale drzia prim v ozvucovani gitar...
Nechcem degradovat niekoho nazory, len viest konstruktivny dialog.
Spíš monolog, já už na to seru.Ivan píše:Nechcem degradovat niekoho nazory, len viest konstruktivny dialog.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ivane, ten Zoom MS-50G ti tu klobasnik uvedl jako příklad multiefektu, který umí i simulaci reproboxu a tudíž je možné jej zapojit přímo do PA. Navíc je stereo, když už ti tak jde o tu prostorovost. Takových multiefektů existuje samozřelmě více a od různých výrobců. Vybrat si může každý dle svých potřeb. Jelikož jsi neuvedl, jak svůj multiefekt využíváš a co potřebuješ, aby mulťák uměl, je těžko ti radit a doporučovat konkrétní produkt.
Manuál jsi si asi přečetl špatně, protože ten Zoom má 50 patchů a v každém můžeš zkombinovat až 6 efektů z nabídky 55 různých efektů.
Manuál jsi si asi přečetl špatně, protože ten Zoom má 50 patchů a v každém můžeš zkombinovat až 6 efektů z nabídky 55 různých efektů.
Klobasnik, nebud tak vztahovacny a prchky... Ja som sem neprisiel dokazovat, ze moje riesenie je lepsie, ale prisiel som sa fakt poradit. Tvoj navrh (Zoom MS50 G) som prelustroval, pozrel som si videorecenziu, stiahol manual a nastudoval si o co ide, takze tvoja rada neostala bez odozvy, dokonca som bol nim az nadseny, az pokial som zistil (ak spravne), ze sa na nom daju rotovat iba 3 patche iba v jednom MEMORY "banku". Zatial ma nic nepresvedcilo, ze je to inak... Mozno sa da tych memory bankov viac, ale z navodu ani z videorecenzii to vobec nie je zrejmeklobasnik píše:Spíš monolog, já už na to seru.
Hladam teraz teda moznost ako pouzit do set-upu ten moj BOSS ME-20, v ktorom mam uz X svojich oblubenych nastaveni a nerad by so sa s nimi lucil, lebo ten BOSS je koncepcia, ktorej nic podla mna nechyba (mozno jedine len o malicko lepsi zvuk tvrdsich skresleni). Ja vyuzivam cca 6-7 "baniek" po 3 "patche" v kazdej banke a prakticky na kazdy song minimalne 3 patche potrebujem, na cely nas repertoar minimalne 5 baniek.
Takze teraz je pre mna zaujimavy mozno ten AMT legend amp F1, ktory sa mi velmi pozdava, ale neviem, ci dokaze dostatocne vybudit ten moj BOSS bez nejakych pridanych "native" skresleni...
Hendrek, nehovorim o "vrstveni" efektov v rámci jedného "patchu", to je OK, ale o viacerych "bankach", ktore sa daju ulozit
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V návodu to je uvedeno jako příklad. Rotovat se dá tolik banků, kolik je písmen v abecedě. IMHO MS-50G je svým zaměřením spíše pro ty, kteří nepotřebují během živého hraní moc přepínat efekty, i když i přes svůj handicap jediného přepínacího nožního spínače se s ním dá i tak docela obstojně pracovat.Ivan píše:...ze sa na nom daju rotovat iba 3 patche iba v jednom MEMORY "banku". Zatial ma nic nepresvedcilo, ze je to inak... Mozno sa da tych memory bankov viac, ale z navodu ani z videorecenzii to vobec nie je zrejme.
Já bych si na živé hraní vybral spíše tu G3.
Prosím, další debatu o MS-50G řeš v jeho vlákně, dík.
kytarove-efekty/zoom-ms-50g-a-zoom-ms-100bt-t37370.html
V tvém případě bych šel cestou toho DI boxu s emulací reproboxu. Legend AMP simuluje zesilovač, nevím, zda i repro.
I repro ale... no zní to jako každá simulace nezaložená na IR. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
kytarove-efekty/behringer-gi-100-di-box-t29393.html
Ivane, jsi ůplně mimo.
Pořád jsi mi neodpověděl na mou otázku. Řešíš simulaci reproboxu k multiefektu, který nesimuluje aparát.
Řešíš tady snímání MODELINGOVÉHO komba s 10" reprákem. Jedná se o několik vykuchnutých modelů procesorů Boss řady GT.
Možná bys měl raději tančit zumbu.
Ivane, jsi ůplně mimo.
Pořád jsi mi neodpověděl na mou otázku. Řešíš simulaci reproboxu k multiefektu, který nesimuluje aparát.
Řešíš tady snímání MODELINGOVÉHO komba s 10" reprákem. Jedná se o několik vykuchnutých modelů procesorů Boss řady GT.
Možná bys měl raději tančit zumbu.
Potvrzuju... niekolko krat som to v mojich prispevkoch uz spomenulklobasnik píše:Ivane, jsi ůplně mimo.
P.S. Behringer GI100 je uz objednany
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když hraješ přes PA, je ti malé modelingové kombo k ničemu - stačí ti přece mulťák.Ivan píše:Ja nechapem jednu vec - preco ozvucenie skusobne mensim kombom cez mikrofon zatracujete?!
Když hraješ přes solidní aparát, nepotřebuješ PA a z toho plynoucí možné komplikace.
Nicmén mi přijde, že v tomto threadu se nikam neposouváme a moc mě nebaví sem cokoli psát.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Taky, tak. Ivane nejdřív, než tady budeš pokračovat, něco o tom přičti, jak co zhruba funguje a co je co, i na fóru je toho dost. A myslím, že pavlii tu z pozice zvukařů říkal, že simulace ještě pořád nejsou ono. Zkrátka nerozmýšlej tu kraviny a hraj na cuba, pokud ti nestačí, pořiď lampové, tak min dvacetiwattové, slušné kombo či stack.
Uz nebudem. Podobne ako Nera aj mna to akosi prestalo bavit... Len by som zhrnul fakty, aby nemal niekto pocit, ze diskusia nepadla na urodnu podu:José píše:než tady budeš pokračovat, něco o tom přičti, jak co zhruba funguje a co je co, i na fóru je toho dost.
- chcel som poradit 15W-20W kombo - rada: blbost, ist radsej cez poriadny aparat alebo PA
- moj multiefekt nema simulaciu boxu ani ampu, OK, poradili ste mi ako ist cez PA-cko s multiefektom, prezrel som si navrhovane riesenia - rezultat: objednal som Behringera GI100, kedze nemam na investiciu do poriadneho aparatu
- otestujem Behringera GI100, ked nebude vysledok uspokojivy, mozem zacat rozmyslat o multaku so vsetkym co potrebujem na priamy link do PA-cka alebo novom aparate
tymto by som povazol moj problem za uzavrety a dakujem za rady,
pekny zybytok vikendu prajem
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dej pak vědět, jaké budeš mít s tím Behringerem zkušenosti, zajímá mě to. Dík.