Výběr modelingového komba do 3500

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Váš názor, prosím?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

dadanek1999

Re: Výběr modelingového komba do 3500

Příspěvek od dadanek1999 »

Ok, díky. Zkusím se ještě tenhle týden dostat do kytar a vyzkoušet :)
Cort X-2 BM, D'addario EXP110 (010-046), Tortex Sharp
Zoom G3x, Genius SW-HF6000
Recording King RD-10
pol

Příspěvek od pol »

Dobrý večer, můžete mi poradit jaké modelingové kombo v této cenové relaci? Podotýkám uvažuji pouze o bazaru. Toto vlákno jsem pročetl, a podle videí mě zaujal Fender Mustang, ale nijak na něm nelpím a nechám si poradit. Metal a podobné vůbec nehraju, líbí se mi zvuk od Johna Mayera, Johna Fruscianteho, po dejme tomu Nirvanu, Guns and Roses. Teď mám Line 6 Spider III a z těch 4 kanálů používám jen crunch. Použil bych i ten metal, ale jak už tu někdo psal, je prostě strašně chemický...Jo a hraju v bytě, pokud možno potichu. Myslíte, že bych si tím Mustangem pomohl? Diskuze o něm jsem tu četl, ale většinou se tu právě řeší hodně zkreslený zvuk...
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Mustangem by sis zas tak moc nepomohl, na čistej a nějakej lehčí rokec to jde, ale s větším gainem už taky zní dost uměle.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Myslím, že bys sis pomohl z bláta do louže. A proč už neuvažuješ o nějaké malé bazarové lampě? Když už modelingové kombo tak bych doporučil Rolanda, zvuky se tam dají nakroutit dobré, ale časem stejně zjistíš, že to lampu nenahradí...Teď jsou zrovna na bazaru dvě 20W kostky, ale spíše bych být tebou hledal malou lampu, člověk se s ní zabaví více.

Třeba tady tahle vypadá hodně zajímavě a do bytu je myslím ideální: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
pol

Příspěvek od pol »

Já bych se lampě vůbec nebránil, ale četl jsem, že na hraní potichu se moc nehodí. Právě uvažuji jenom o bazaru, abych mohl jít trochu výš...O modelingovém kombu jsem psal proto, že mě baví "výmýšlet" zvuk, a kombo dost převážím, tak je to jednodušší, než s sebou tahat i pedály...
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Tak pedály tě zase posunou o něco dále:) Svého času mi, ale bohatě stačil cube 40XL s footswitchem. Hodně povedený aparát je taky micro cube, ten je právě na tiché hraní ideální sám na něj hraji do teď. Jediná nevýhoda je malé repro, ale i to se dá kreativně řešit, kolegové tady by ti mohli povídat:)))
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Lampy rozhodně nezavrhuj, ale zrovna Champ pro někoho kdo uvažuje o modelingu opravdu není dobrý nápad. :)
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
José

Příspěvek od José »

Proč? S krabkama si rozumí..
pol

Příspěvek od pol »

Určitě někde toho Rolanda vyzkouším, ještě je na bazaru několik Voxů vt, tak jestli to třeba? Stejně budu asi ten cenový strop šroubovat nahoru :-)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Než Champa tak možná spíš AC4TV. Champ bude s 6´repro a jen volume docela specifický, nemusel by vyhovovat. Ale to samozřejmě záleží na tazateli. A Vox má navíc brzdu.

A jedna prakticky nová AC4TV se tady válí za požadovanou cenu na tržišti. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Vox VT je často love/hate záležitost, za vyzkoušení stojí, bohužel ta lampa v tom moc znát není.
AC4TV je o pár tříd výš než Champ, nezbývá než souhlasit. Nevím ale jak funguje s krabkama.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

AC4TV jsem zkoušel zatím s delay, kvákem a kreslítkama a bere to vpohodě:)
reason

Příspěvek od reason »

do bytu je i 3w v lampě moc. mluvím z vlastní zkušenosti po debatě se soudy :mrgreen: otázka je, jak si na tom stojí tvůj byt v odhlučnění. u nás je to fakt děs. pokud bych ještě někdy kupoval lampičku na doma, tak bych hledal pouze 0,1 - 1w nastavitelný výkon. možná se to někomu zdá směšné, ale 3w lampa šla z domu velmi rychle. samozřejmě že ne mou "vinou"...
filo01

Příspěvek od filo01 »

V souvislosti s tou McKoziasovou AC4TV, která má brzdu na 0,25W, jsem projel pár YT videí, kde ukazují právě možnosti sjet 4W-1W-0,25W a musím říct, že se mi ten skok 1W-0,25W zdál naprosto minimální. Hrál jsem nedávno na Blackstar HT1, který má 1W a u sebe v paneláku bych s tím měl večer dost problém. Teda ne s ním, ale se sousedy ;)
Pol: jestli tě baví "vymýšlet" zvuk, tak ti největší variabilitu poskytne mulťák, pak modelingové kombo. Samotné lampové kombo ti bude v tomhle směru na nic.
Můžeš nějak víc specifikovat to "vymýšlet"?
Chceš mít volnost v řazení efektů?
Zařadit do cesty více efektů stejného typu? (viz v modulacích třeba chorus a flanger současně)
Možnost uložit nakroucený zvuk a přepínat se mezi uloženými nohou?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Z videí je to divné, ale na živo je ten skok dost výrazný
torchie!

Příspěvek od torchie! »

No nějakou roli v tom bude hrát asi i to že AC4TV je class A, kdežto HT1 je A/B, čili by mělo být při stejném nastavení volume maličko tišší. (za předpokladu že AC4 poběží na 1W) U HT1 máš navíc overdrive kanál a kopec gainu, takže zkreslení by ani při nejmenším volume nemělo být problém, byť to bude mít trochu jiný charakter.
Ale to už je mimo téma. :)
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

McKozias píše:Z videí je to divné, ale na živo je ten skok dost výrazný
To potvrzuju. Ten přepínač tam má smysl a mezi všemi polohami jsou značné rozdíly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Sice se tu rozjela zajímavá debata, ale úplně OT.
Jinak, pokud chce člověk laborovat s miliónem zvuků, tak mu je samotná lampa, jak již bylo výše řečeno, na prd. Lampu si pořídí člověk, který jde po podstatě pěkného čistého/zkresleného tónu, který mu ta lampa poskytne.
Co se výkonu AC4TV týče, 1/4W do bytu je na hraně. Pokud chce mít člověk jistotu, že nebude rušit sousedy, musí použít OD krabku. Ten přepínač (attenuator) má význam nejen kvůli hlasitosti, ale i headroomu. I když ono to spolu vlastně u lamp class A souvisí.
jastud

Příspěvek od jastud »

Je to sice blbý, ale lampáč do bytu asi neexistuje. Buď je moc hlasitý nebo hraje blbě. Mám doma tři různý kousky, ale v paneláku to prostě nešlo (naštěstí už bydlím jinde). Kopie Blackheart BH-5 vůbec - jen na čistý zvuk, jak se to osolí (a pak to hraje slušně) tak sousedi buší do topení. Kopie mmjuzova Mrňůse s přepínačem na 1W a 6" reprákem - stejná story (ale když to můžu oroštovat tak to hraje skvěle). Fender Greta s výkonem 2 W na interní repro by do paneláku šla, ale ten zvuk je zas jak z plechovky od sardinek (s externím bednou se to chová jako předešlé případy). Chca nechca do bytu jedině modelingové kombo (proto mám MicroCube a teď i Fender G-Dec), případně slušný mulťák do sluchátek (Pod XT), nebo něco v PC (Amplitube, Guitar Rig), ale s tím nemám zkušenost.

Tazateli bych za sebe doporučil něco z řady Cube od Rolanda, nebo i ten G-Dec (viz. recenze)pokud by měl štěstí a za rozumnou cenu ho pořídil na bazaru. Dokonce je taď jeden k mání za 3500, což je IMHO slušná cena.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Cube 20X od Rolanda +1
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“