Prosba o radu KORG Kross x Kurzweil PC3LE

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Misak85

Prosba o radu KORG Kross x Kurzweil PC3LE

Příspěvek od Misak85 »

Ahoj všichni,
Prosím o radu , hraji kapele okresního formátu a nutně potřebuji nový nástroj, můj starý se navěky rozloučil.
Kross se mi líbí jednoduchostí a hlavně přehledným volením mezi předpřipravenýma bankama zvůků.
Ale Kurz je zase lepší na zvuku.Bohužel nemám osobní zkušenost a tak se ptám Má Kurzweil PC3LE6 možnost ukládat si své banky ke kterým se dá při hraní dobře dostat?ANG manuálem se prostě neprokoušu.

Děkuji
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba o radu KORG Kross x Kurzweil PC3LE

Příspěvek od pavlii »

Mrknu na to. Vlastníkem budu sice až v neděli, ale manuál již od včerejška studuju. Ukládat určitě může, nějak si matně vybavuji, že jsem přes to očima přelétl - a předpokládám, že vyplněním "kategorie" si zvuk zařadíš i do užšího výběru. Pak půjde jen o pořadí v seznamu; na to je případně dobrý trik začínat svoje zvuky v názvu znakem třeba "_" nebo "*" a ony se pak řadí hned na začátek.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Misak85

Příspěvek od Misak85 »

to : pavlii
Ahoj moc děkuji, zvukově se mi fakt líbí ale bojím se toho ovládání,abych si na tom při hraní na kševtu nevylámal ruce.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pod rukama jsem ho zatím neměl, jakékoli praktické detaily od této neděle (17.11.2013) dál 8)

P.

Misak85

Příspěvek od Misak85 »

to : Pavlii
Budu netrpělivě čekat na postřehy.

Ještě jednou moc děkuji
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ještě bych chtěl přesnější specifikaci tohoto: "...možnost ukládat si své banky ke kterým se dá při hraní dobře dostat...". Co tím máte na mysli (stačí záměr)?

P.

EDIT: Takže jak jsem předpokládal, PC3 má "User" banku, čili do ní lze uložit vlastní Programy a jejich vhodným pojmenováním je mít seřazené. Roluje se pak mezi nimi data-kolečkem (asi nejjednodušší) nebo kurzorovými klávesami, jež jsou okolo data.kolečka.

Misak85

Příspěvek od Misak85 »

to pavlii:
myslím tím že jak na yamahách které jsem měl tak i na KROSSech jsou přímo tlačítka na volbu přednastavených zvuků, které jdou přepínat během hry.
Predator

Příspěvek od Predator »

Kurzweil ... Na tú úroveň zvukov, ergonómiu ovládania a kvalitu klaviatúry sa Kross nedoťahuje ani náhodou. Mám PC3LE7 a som nadmieru spokojný, používam ho v Lucie revivale. Vystačí ako jediný keyboard na pódiu a nebude treba nič iné. Zvykni si ale na vyššiu hmotnosť nástroja, čo je dané tým, že te nie je plasťák, ale poctivá plechová konštrukcia ako zo starých čias.

Možnosti, ako to ovládať "za jazdy" sú nepreberné - je tam mód Quick Access, ktorý vie prehodiť pod nejakú číselnú pozíciu ľubovoľný zvuk alebo celý MIDI setup zahrňujúci vrstvy a splity, nastavenie efektov, transpozície atď ... potom si len trebárs na jedno "kolečko" nasetíš 10 položiek a všetko sa ti nastaví ťuknutím po jednom numerickom tlačidle 0-9.
Takisto na úrovni MIDI setupov je možné sa vyhrať do sýtosti - klávesnicu môžeš deliť na zóny podľa potreby, každá zóna má svoj vlastný zvuk a vlastné parametre, zóny sa môžu aj prekrývať medzi sebou, je ich možné aktivovať aj deaktivovať rôznym spôsobom - napríklad na slohy mať nejaký základný zvuk a do sóla alebo refrénu si zapínať ďalšie zóny napr. pomocou druhého foot pedálu, alebo nadefinovať si zapínanie a vypínanie cez dotykové pady nad klávesnicou, alebo na to vyhradiť prakticky hocijaký ovládací prvok. Je možné tiež prepínať zóny dynamikou úderu a meniť tak zvuk samotnou hrou, atď ... kreativite sa tam medze nekladú. Len sa to musíš naučiť ovládať, a potom sa dá mašina nastaviť naozaj detailne podľa chuti a potreby, pre každý song zvlášť.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Predator

Příspěvek od Predator »

Tu je taký príklad z nášho koncertu, ako sa to dá na Kurzweiloch použiť - basová linka ide zo skvenceru, klávesnica je rozdelená na lead, v prostriedku je organ, dole je string pad + DX7 rhodes. Všetko obslúži mašina sama a nie je treba byť obložený horou klaviatúr, jeden stroj úplne stačí na všetko. Nič netreba prácne prepínať a všetko potrebné je okamžite k dispozícii pod rukami ...

Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak tak, výborný příklad řekl bych (já se s Kurzem teprve seznamuju).

P.

Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“