pavlii: díky...ber to, že se zvukařinou zkušenosti fakt nemam, takže asi je čas se učit...
Jak odfiltrovat nechtěné zvuky
Pravidla fóra
Re: Jak odfiltrovat nechtěné zvuky
Ok díky, jinak nahrávam čistý signál bicích, filtry a EQ jsem si naklikal v cubase na každý buben, tak to mam uložený jako vlastní preset. Takže po nahrání bicích jen pozapínám a mám "hotovo". Nic neobvyklého...podle mě teda 
pavlii: díky...ber to, že se zvukařinou zkušenosti fakt nemam, takže asi je čas se učit...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A tu to máme! Teda ne, že by to řešilo tvůj problém, ale jedna ze základních chyb je v tom slovíčku "hotovo" ve spojení s presety. To je dost zásadní.......OMYL
to by musel bicmen hrát pokaždé stejně, mikrofony být pokaždé stejně a záměl by musel být na...pokaždé stejný zvuk...no asi takhle: vlastní presety nejsou špatné, to jako zase pohoda (a pokud si to člověk fakt sám nakroutí, tak je to plus), ale nezůstat jen u toho, pokaždé to chce obvykle +/- drobnou korekci.
OK, takže: hrubý mixdown. Je to jen tak na ukázku a na začátku musím obecně říct, že jsem tedy netrpěl tebou zmiňovaným problémem (=samostatně OK, dohromady hnus). Teď detaily:
- nevhodná místnost. Snažil jsem se to malinko eliminovat, ale moc to nešlo. Zcela zásadní je hučení kopáku!!!
- podle mě nevhodně nabraný kopák (už jsem psal). OK - věc vkusu, řekněme. Mě se takto nelíbí a nejde z toho vytáhnout tečka. Jak slyšno (tedy doufám), dá se tomu malinko pomoct, ale dost bída...kdybych byl v roli "udělej mix z tehle náběrů", tak klíčuju samplem, zcela jednoznačně.
- virbl má blbý struník - zřejmě dost povolený. Prakticky hraje pořád a ve všem, zase je to slyšet! Tohle by se už nijak řešit nedalo - leda přetočit.
- HH stopa chápu, že sem byla daná jen pro účel "hele, jak mi ten HH majk bere úplně všechno"; čili dost kontraproduktivní, neboť je to dost logické. Při zařazení do mixdownu jsem nezaznamenal žádný posun výsledného zvuku (směrem k horšímu). Stálo by za to, aby bicmen třísknukl semtam i do té hajtky, aby bylo jasné, jak ten zvuk samotné HH majk bere...no nic, zřejmě příště
Tak to by bylo asi všechno. Z mé strany by byl rezultát "ne moc dobře použitelné", maximálně tak na demo typu "hele, co hrajem ve zkušebně za pecky". Nepouštěl bych se s tímhle materiálem do víc serióznějších prezentací, hodně by to srazilo celý váš případný hudební a herní potenciál. Bicmen by se každopádně měl s tou dvojšlapkou pořádně naučit, protože pokud bude každý druhý úder v těch rychlých pasážích hlasitostně zhruba poloviční, tak to bude ve výsledku pořád stejné - asi jako když uklízečka naštvaně plácá mokrým hadrem o futro.
Tak snad vás tohle někam posune.
P.
OK, takže: hrubý mixdown. Je to jen tak na ukázku a na začátku musím obecně říct, že jsem tedy netrpěl tebou zmiňovaným problémem (=samostatně OK, dohromady hnus). Teď detaily:
- nevhodná místnost. Snažil jsem se to malinko eliminovat, ale moc to nešlo. Zcela zásadní je hučení kopáku!!!
- podle mě nevhodně nabraný kopák (už jsem psal). OK - věc vkusu, řekněme. Mě se takto nelíbí a nejde z toho vytáhnout tečka. Jak slyšno (tedy doufám), dá se tomu malinko pomoct, ale dost bída...kdybych byl v roli "udělej mix z tehle náběrů", tak klíčuju samplem, zcela jednoznačně.
- virbl má blbý struník - zřejmě dost povolený. Prakticky hraje pořád a ve všem, zase je to slyšet! Tohle by se už nijak řešit nedalo - leda přetočit.
- HH stopa chápu, že sem byla daná jen pro účel "hele, jak mi ten HH majk bere úplně všechno"; čili dost kontraproduktivní, neboť je to dost logické. Při zařazení do mixdownu jsem nezaznamenal žádný posun výsledného zvuku (směrem k horšímu). Stálo by za to, aby bicmen třísknukl semtam i do té hajtky, aby bylo jasné, jak ten zvuk samotné HH majk bere...no nic, zřejmě příště
Tak to by bylo asi všechno. Z mé strany by byl rezultát "ne moc dobře použitelné", maximálně tak na demo typu "hele, co hrajem ve zkušebně za pecky". Nepouštěl bych se s tímhle materiálem do víc serióznějších prezentací, hodně by to srazilo celý váš případný hudební a herní potenciál. Bicmen by se každopádně měl s tou dvojšlapkou pořádně naučit, protože pokud bude každý druhý úder v těch rychlých pasážích hlasitostně zhruba poloviční, tak to bude ve výsledku pořád stejné - asi jako když uklízečka naštvaně plácá mokrým hadrem o futro.
Tak snad vás tohle někam posune.
P.
Dik, kazdopadne, je mi lito, ze tuhle nahravku beres jako to cim se my (nas bubenik) prezentujeme. Pochop ze tohle mi nahral jen hned narychlo abych tam mel zvuk pro jednotlivy mikrofony, natoz abych to nekomu poslal, ale kdyz jsme to takhle resili...no budis, podal jsi to jak jsi podal. Kazdopadne nevim jak, ale ja kopak poladit tak ze tecku ma a poradnou, zkusim posbirat vsechno, co jste mi k tomu rekli a nejak se ti prohrabu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hele - já tu zmínku o prezentování se myslel hlavně ohledně té místnosti a projevu kopáku. Tečka z tohohle náběru mě fakt zajímá - pošli mi jen ten kopák, jak ho máš poladěn ty!
Jinak, pokud v téhle místnosti nahráváte, tak bych docela řekl, že je úplně irelevantní to "nahrál mi to jen narychlo", protože ten charakter podle mě nemůžete moc pořešit (leda byste před každým natáčením "naostro" stavěli okolo bicích nějaké akustické paravany, což asi neděláte - jinak by mi přišlo celé tohle vlákno kontraproduktivní...).
Dík, P.
Jinak, pokud v téhle místnosti nahráváte, tak bych docela řekl, že je úplně irelevantní to "nahrál mi to jen narychlo", protože ten charakter podle mě nemůžete moc pořešit (leda byste před každým natáčením "naostro" stavěli okolo bicích nějaké akustické paravany, což asi neděláte - jinak by mi přišlo celé tohle vlákno kontraproduktivní...).
Dík, P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Heeeej - já dost nesnáším, když mě někdo ignoruje; obzvlášť, pokud jsem se mu snažil dost hodně pomoci!!! Takže bych rád slyšel tu ukázku (viz můj požadavek výše) nebo alespoň striktní odpálkování, že "mi do toho nic nejni" - ale budu aspoň vědět, na čem jsem! 
Díky, P.
Díky, P.
To mi připomíná, že se už asi půl roku snažím se dokopat k tomu, abych Ti napsal a poděkoval za zhodnocení toho mýho mixu v květnupavlii píše:Heeeej - já dost nesnáším, když mě někdo ignoruje; obzvlášť, pokud jsem se mu snažil dost hodně pomoci!!! Takže bych rád slyšel tu ukázku (viz můj požadavek výše) nebo alespoň striktní odpálkování, že "mi do toho nic nejni" - ale budu aspoň vědět, na čem jsem!
Díky, P.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek