Jak na kvalitní zvuk z PC ?

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
MaxVS

Jak na kvalitní zvuk z PC ?

Příspěvek od MaxVS »

Současný stav: Tiché PC, z integrované zvukovky Realtek analogově do Repro Genius SW-HF5.1 5000 (původní cena cca 3000 Kč).

Místnost: pokoj 3,5x4x2,5m, mírně zvukově upravená-zatlumená

Poslouchané styly: 80% - MP3 192-320kbit, převážně rock, metal. 10% - filmy a koncerty, převážně vícekanálové. 10% - hry, vícekanálové.

Cíl: Upgrade zvukového retězce s důrazem na zvýšení kvality poslechu, rozpočet cca 10000 Kč

Omezení&doplnění: Repro musí být regálové, není pod nimi místo. Současné repro je na poličkách v rozích místnosti. Subwoofer je na stole, ale stejně není používán, nemám rád moc basů a sousedi taky ne. Spíš ocením čisté vokály a výšky. Navíc - to, co se z něj line, je stejně neposlouchatelné.

Návrh realizace: Integrovaná zvukovka je jedna z kvalitnějších (Realtek ACL 892) a má optický S/PDIF, který bych chtěl využít. Jak dál, v tom nemám moc jasno, možná nějaký zesilovač s optickým vstupem, stereo repro zřejmě pasivní, rozestup mezi nimi je cca 3m. Další problém je, že bych chtěl zachovat možnost vícekanálu kvůli filmům a koncertům. Je mi jasné, že s daným rozpočtem nedosáhnu na kvalitní 5.0 reprosoustavu, proto bych se spokojil s centrem a surroundem z repra Genius. Priorita je (zatím) kvalitnější stereo. Další bedny můžu časem dokoupit.

Otázka na zkušenější je tedy taková, zda-li je tato moje představa realizovatelná ? Pokud ano, jaké komponenty navrhujete ? Existuje zesilovač s optickým vstupem, DACem a přepínatelným (nebo se umí přepínat sám na základě toho, co mu tím optickým vstupem leze ?) výstupem 2.0(1) / 5.0(1) ? Impedance repra Genius jsou 4 Ohmy.
Vzhledem k rozpočtu bych upřednostňoval starší komponenty.
Díky za návrhy.
Jaris
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na kvalitní zvuk z PC ?

Příspěvek od Jaris »

Já být tebou, tak se poohlédnu po nějakých jetých TAPCO S5 nebo S8 a myslím, že budeš spokojený. Zvukovka jistě taky bude mít vliv, ale myslím si, že ne až tak velký. Je pravda, že když jsem měl externí zvukovku za 300,- a pak si koupil zvukovku za 4500,-, tak tam rozdíl byl, ale jestli bude zvukovka za 2000,- nebo za 4000,-, tak nevěřím tomu, že poznáš zásadní rozdíl. Tyhle "studiový monitory" jsou asi tak to nejlepší, co se dá za rozumný peníze sehnat. Pak už to vždy bude jen o trošku lepší, ale min 2x dražší. Nějakou optikou bych to nekomplikoval. Kabel mezi zvukovkou a zesíkem, není ten nejslabší článek.
Yamaha LS9, MT18SUB, QSC, Kobble + plná dodávky krámů a k tomu světla
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

Jaka je alternativa tech Tapco S5/S8? Nemuzu je nikde najit a chtel bych koupit neco podobneho, dejme tomu i cenove. Treba dva kusy tohoto? http://www.audiotek.cz/product-56734-fo ... 0-4d-black

Nebo vyplati se to vic nez nakup tohodle? http://www.alza.cz/genius-sp-hf2-0-2020 ... 430874.htm

Nejsem asi tak narocnej jako kolega vyse, chci to na normalni poslech hudby + obcas serial... Na filmy mam kino a telku :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

asi nevyplati, to te vyjde na 5.600,- a ma to jen 4" woofer ... ale ani ty 2020 nejsou podle me idealni ... za tu cenu uz se tu zminovaly asi vhodnejsi bedny ... podivam se, jestli si nevzpomenu co to bylo, a jestli neco z toho neni na trhu...

edit: tak u velkych prodejcu jsem ted nic zajimaveho (za mensi penize) asi nenasel (nebo prehledl), zkus se sam podivat (napriklad na heureka.cz) ... a zacni treba znackama Microlab a Modecom.

napr. na prvni zbezny pohled se mi docela libi tohle:
http://www.modecom.eu/mc-shf_80u/2.0/sp ... o/product/
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

Ty se mi take libi, kdyz myslis, ze to bude lepsi jak ty Geniusy, tak je vezmu... :) Navic i pekne vypadaji a zapadnou na stul :)
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“