Aktivní monitory v domácím studiu

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
krasty

Aktivní monitory v domácím studiu

Příspěvek od krasty »

Ahojky,
vybírám aktivní monitory k domácímu studiu (ProTools M-Box2). V práci dělám na Gelelec 1032A a 1034 triamp. Jsem na jejich projev zvyklý a chtěl bych se jim doma alespoň trochu přiblížit. Samozřejmě hraje roli jak cena (cca20t.), tak výkon - nepotřebuji se nechat "zabít od souseda" :-)
Mám teď doma na vyzkoušení Genelec 8020A, ale chci se poohlédnout ještě po dalších monitorech i od jiných firem. Máte něco vyzkoušeného? Co doma používáte? Napište, prosím, Vaše zkušenosti.
Krasty
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja pouzivam zatim jen KRK RP5, tebe by spis mely zajimat ty Vckovy rady u KRKu, kazdopadne bych se podival na Adam A7 (po tech pokukuji ja). Na druhou stranu pokud se ti zvuk Genelecu libi, tak bych klidne sel do nich, jsou to slusny bedny za slusny penize.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
krasty

Příspěvek od krasty »

Na Adamy 7 jsem taky koukal, přečetl spoustu diskuzí, ale všichni o nich spoustu namluví, ale skoro nikdo je neslyšel a nemá. Hlavně mi chybí srovnání s nějakými pro mě známými monitory a možnost si je přeměřit.
Genelecy 8020A, na to jak jsou malý, hrají fakt slušně, jen by to chtělo posílit spodky subwooferem. Ale první poslech byl zděšení! Pak mi došlo, že mám úplně nový pár a tak je rozehrávám.
Ještě mám možnost srovnávat s Yamahy MS 5, Tapco S8, ale zajímají mě i postřehy ostatních. Taky bych měl napsat, že na nich neposlouchám a netočím jen muziku, ale připravuji zvuk pro film a tv, takže by měli být hodně neutrální a věrný (ve zvuku) :D
Predator

Příspěvek od Predator »

Ja mám v svojom štúdiu M-Audio BX-5. Hrajú slušne a som s nimi spokojný.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tapco S8 mi prijde jako nizsi kategorie, o te Yamaze nic nevim.
Somnus Aeternus
krasty

Příspěvek od krasty »

Ty Yamahy se už dlouho nevyráběj. Má je kolega a je s nimi hodně spokojený. Chci se mu nacpat co do bytu a pořádně je prohnat vedle Geneleců 8020A :wink:
Tapco 8 má kytarista ze spřátelený kapely, jen musíme najít společně čas na vyzkoušení, ale nejsem z toho, co jsem si přečetl na netu, zrovna odvázaný. Hlavně všechny hodnocení jsou s ohledem na muziku a ne na zvukovou postprodukci.
krasty

Příspěvek od krasty »

Podle množství odpovědí všichni dělaj doma na plasťákách za pár pětek. :wink:
To nikdo nemá zkušenosti s aktivními monitory?
Wohmovi a Predátorovi dík za názor.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jestli chces vice nazoru a urcite mnohem vic erudice, tak zkus forum electrozone ;)
Somnus Aeternus
krasty

Příspěvek od krasty »

Ahojky,
přesunul jsem můj dotaz na radu Wohmy na forum electrozone. Pokud toto téma někoho z Vás zajímá, koukněte tam.
Krasty
Durin

Zapojení monitorů do zvukovky + pomoc s výběrem

Příspěvek od Durin »

Zdravím,
jsem naprostý nováček co se recordingu týče, takže mě vyveďte kdyžtak z omylu a prosím o radu. :)

Plánuji koupit http://kytary.cz/steinberg-ur22/HN139381/ (váhal jsem mezi tímto a Scarlett od Focusrite; na tohle tu na fóru byly větší ohlasy) a k tomu nějaké aktivní monitory. Vůbec se v nich nevyznám, co je fajn a co je na nic. Poraďte mi, prosím, nějaký dobrý z nižší cenové kategorie a nějaký ze střední.

Co se týče toho zapojení. Ty monitory mají vždy 2 RCA vstupy a zvukovka dva jack výstupy. Chápu tedy správně, že když si koupím nějaký takovýhle kabel http://kytary.cz/pro-co-dkqr-10/HN141481/ , tak to bude hrát? :D

Díky za odpovědi

pavlii: Sloučeno pro zpřehlednění.
Moleek

Re: Zapojení monitorů do zvukovky + pomoc s výběrem

Příspěvek od Moleek »

Durin píše:Zdravím,
jsem naprostý nováček co se recordingu týče, takže mě vyveďte kdyžtak z omylu a prosím o radu. :)

Plánuji koupit http://kytary.cz/steinberg-ur22/HN139381/ (váhal jsem mezi tímto a Scarlett od Focusrite; na tohle tu na fóru byly větší ohlasy) a k tomu nějaké aktivní monitory. Vůbec se v nich nevyznám, co je fajn a co je na nic. Poraďte mi, prosím, nějaký dobrý z nižší cenové kategorie a nějaký ze střední.

Co se týče toho zapojení. Ty monitory mají vždy 2 RCA vstupy a zvukovka dva jack výstupy. Chápu tedy správně, že když si koupím nějaký takovýhle kabel http://kytary.cz/pro-co-dkqr-10/HN141481/ , tak to bude hrát? :D

Díky za odpovědi

pavlii: Sloučeno pro zpřehlednění.
Co se monitorů týče, tak to bohužel neporadím, nicméně zapojení samozřejmě závisí na těch monitorech. V zásadě budeš mít jednu/dvě ze 3 možností: TS->RCA, TRS->TRS, TRS->XLR
Levnější monitory budou mít asi ty RCA, takže na to jsi vybral správný kabel.
Na ty ostatní varianty připadají tyto kabely:
2x http://kytary.cz/bespeco-xcs100/HN132984/ (Ok - to nebylo složité uhodnout) nebo
2x http://kytary.cz/bespeco-xcms100/HN133039/
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Durin

Re: Aktivní monitory v domácím studiu

Příspěvek od Durin »

Tak TRS-TRS doma překvapivě mám. :D TRS-XLR tu mám taky. Když jsem ale koukal na ty levnější monitory, má to všechno RCA. Každopádně díky za potvrzení, že jsem se nemýlil.
Teď už jen vybrat nějaký dobrý. Někdo návrhy?
ade

Monitory + zvukova karta

Příspěvek od ade »

zdravim, robim hudbu cca 1 rok a chcel by som nejaky upgrade. robim elektricku hudbu(hiphop,dnb,house). rozmyslal som nad http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... 5G2-Active, cital som niekde ze na elektronicku hudbu su najlepsie KRKy ale neviem ci je to pravda.. dalej som cital ze je lepsie si zaobstarat externu zvukovu kartu namiesto internej kvoli šumu. cena tak do 100€, a chcem sa este opytat ci by som potreboval este nieco kupit? dakujem za rady
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Monitory + zvukova karta

Příspěvek od pavlii »

Mhm - je to těžké a hodně subjektivní. Nicméně se obecně lidi shodují v tom, že Rokit série od KRK nemá úplně dobře prostorové podání; když tedy uvažovat o KRK, tak spíše řadu "VXT".

Pak mi přijde, že na tenhle styl ti 5" woofer rozhodně postačovat nebude, ale koneckonců doplnit se dá kdykoli SUBem. POpřemýšlel bych o nových monitorech od Presonus (8") nebo od JBL model "305" (byť je také jen 5", podává basy údajně velice hezky).

P.

EDIT: slučuji s tématicky podobným vláknem.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
ade

Příspěvek od ade »

nemusia to byt iba KRK. mne sa len tie pozdavali tak som ich postol. a co take yamaha hs 5? alebo oplati sa vobec nejake monitory kupovat do 200€?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Oplatí - i TRUTH 2030/2031 nebo novější 30xx řada poslouží. DObrý krok je prošmejdit bazary - buď zde nebo třeba midi.cz

P.

ade

Příspěvek od ade »

btw myslel som 200€ za kus, nasiel som 2030 A TRUTH za 310€ - za dva kusy, a nasiel som aj 2030 P TRUTH za 195€ - dva kusy
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

"A" je aktivní (=se zesilovačem), "P" je pasivní (=je potřeba externí zesilovač).

P.

ade

Příspěvek od ade »

Aha no ok tak dajme tomu ze by som tieto kupil. Vedel by si mi este poradit aku zvukovu kartu? Tak do 150€
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

studio-a-recording/faq-zakladni-vybava- ... 36035.html

Podstatné jsou požadavky - cena je nicneříkající parametr 8)

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“