BOSS GX - 700

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Janekzz

BOSS GX - 700

Příspěvek od Janekzz »

Ahoj.
Máte někdo zkušenosti s tímto procesorem, nedávno jsem ho koupil. Na netu toho moc není... Byl bych rád za nějaké tipy, případně zkušenosti. Nějak se tím prokousávám, sice nepatří k nejsložitějším procesorům, ale přecijen má poměrně široké možnosti, tak by mě zajímalo, jak to houžíváte, jak ho máte zapojený atd. Nechci samozřejmě znát konkrétní nastavení (to respektuji jako muzikantské "tajemství" - know how), spíš tak obecně. :-)
krasty

Re: BOSS GX - 700

Příspěvek od krasty »

mám ho, klidně se ptej 8)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

meli by ho udajne pouzivat bolt thrower na zkresleni.. zvuk maji peknej.
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

To je parada :-) Já se s ním učím a jsem pořád spokojenější a spokojenější... Zatím sestavuji rack, takže ho používám (možná trochu barbarsky) jako preamp - na to zkoušení to stačí, ale o to mi nejde. Přemýšlel jsem nad tím jak k tomu zapojit normal pre. Jedna možnost je hodit to do smyčky preampu, další možnost je hodit preamp do smyčky Bosse (loop) a pak nastavit pořadí efektu uvnitř jak je potřeba a nebo ho zapojit za preamp. Vzhledem k tomu, že některé efekty používám před zkreslením, nezbývá mi asi jiná možnost než dát preamp do smyčky Bosse. Máš s tím nějakou zkušenost? :-)
krasty

Příspěvek od krasty »

Používal jsem ho s upraveným kombem Fender Blues Deluxe. Kytaru jsem dal do vstupu GX700, do smyčky mu zapojil preamp Fenderu, pak byli modulace, delaye a reverby a pak do konce komba. Přepínání kanálů jsem ovládal externím midi switcherem, co mi postavil kamarád. Tohle zapojení sice ovlivňuje zvuk aparátu, ale není to zas tak hrozný. Několikrát jsem ho použil i do nahrávky se speaker simulátorem, trochu se s tím musí pohrát, ale výsledek nebyl až tak špatný.
Ber to tak, že máš efekt plný Bossáckých krabic za pár šupů :D
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

A jak ho používáš teď? Asi to tak taky zapojím, protože jinak se mi nepodaří dát třeba phaser před zkreslení...
krasty

Příspěvek od krasty »

Teď ho popravdě moc nepoužívám, protože si vystačím se simulacemi nebo s krabicemi a aparáty. Měl jsem ho ještě ve spojení s Piranhou a s MB 20/20 stejně zapojený. Pokud chceš dát phaser před preamp, stačí si v tom daným presetu přehodit jeho pozici.
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

Jasně, to vím... Takže preamp normálně do smyčky a pořadí si nastavim... Myslel jsem to tak, jen mi šlo o to, jestli to tak vpohodě maká a nějak to nemění zvuk...
Ještě jsem zkoumal jednu věc. U některých efektů nejde nastavit level (třeba chorus, phaser,...) pokud použiji jen ten efekt, tak jestli se nemýlím, nastavím výstupní master na úroveň kterou potřebuji, jenže pokud k tomu chci použít třeba i OD nebo dist, už to nejde, protože s tím zvedám nebo ubírám hlasitost i tomu drivu... Nevím jestli jsem to vysvětlil jasně, ale vemykoumal jsem jak jinak to udělat, popřípadě kde se nastavuje úroveň třeba jen toho chorusu. Nehejbe se s tím třeba nějak jinak a jinde?
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

Sorry, ten chorus jde... Přehlédl jsem to... Takže jen u phaseru a nejsem si jistý jestli u flangeru...
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

krasty píše:Používal jsem ho s upraveným kombem Fender Blues Deluxe. Kytaru jsem dal do vstupu GX700, do smyčky mu zapojil preamp Fenderu, pak byli modulace, delaye a reverby a pak do konce komba. Přepínání kanálů jsem ovládal externím midi switcherem, co mi postavil kamarád. Tohle zapojení sice ovlivňuje zvuk aparátu, ale není to zas tak hrozný.
takže jestli jsem to dobře pochopil tak jsi používal tohle pořadí:

Kytara->GX700->(výstup smyčkou z GX700)->vstup do zesilovače(normálně pro kytaru)->(výstup pomocí smyčky zesilovače "FXsend")->zpět do GX700(pomocí FXreturn)-> output GX700->FXreturn (Zesilovače).

Jen pro pořádek jsem se chtěl zeptat, jestli to funguje dobře a jestli se nemýlím.
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
krasty

Příspěvek od krasty »

Funguje a nemýlíš :D
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Funguje, ale co se kvality týče, tak je prostě znát, že to je 18 bitů na převodnících (22 bit je jenom na prvním AD). Mám z roku 1996 pořád jeho velkého bratra (GP-100, vlajkovou loď) a i když jsem to mockrát zkoušel, ta degradace signálu byla znát. A byla znát už jen při zapojení do efektové smyčky lampáče, při zapojení lampového preampu do smyčky se to akorát prohloubilo. Čili jde to, funguje to, ale třeba kvalita GSP-1101 v tomto čtyřdrátovém zapojení je už někde jinde (bodejť, je tam rozdíl 13 let...)
Obrázek
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

Tak jsem to zapojení vyzkoušel a mám jeden problém se kterým si nevím rady. Mám zesilovač Peavey Valveking VK100 a když použiji tohle zapojení tak mi nejde přepínat kanály na hlavě. Mohu hrát jen přes čistý a nelze ovládat hlasitost, pouze ovládáním hlasitosti na GX700. Jde nějak zapojit tento efekt tak, abych mohl používat i zkreslení zesilovače? nebo GX700 musím zapojit jen do efektové smyčky a používat jen některé efekty?
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
milhauscorpse

Pár otázek na BOSS GX-700

Příspěvek od milhauscorpse »

Ahoj.Mám týden Boss GX-700 a potřeboval bych poradit.
1.Kytaru mám podlazenou do B a při ladění mi "hrubé béčko" tuner v efektu vůbec neukáže.Měl by se tuner v efektu nějak seřídit?
2.I při stáhnutém Input level na minimum,mi při hraní signalizuje clip vstupu.Není to znát na čistém zvuku,ale při použití Boss HM-2 v efektové smyčce se mi zdá zvuk přebuřený.
3.Po pár zkouškách mi odešel na půl roku starém Peavey Valveking kondenzátor v předzesilovači,takže bych rád věděl,jak silný výstup by měl být z efektu,jestli jsem zesilovač naodvařil právě jím,nebo to byla náhoda.

Díky za rady.
M
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 14.11.2013 11:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledej, zda tu téma již není. Díky.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zkontroluj si v návodu, jaký rozsah ladění to zařízení má. Je možné, i když se mi to nezdá, že by B bylo už moc hluboko.

Ta porucha aparátu je náhoda. Z toho efektu nepoleze silnější signál nž linkový a s tím si aparát musí poradit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
krasty

Příspěvek od krasty »

Už GX700 dlouho nemám, ale snad to dám dohromady. V nastavení jednotlivých efektů je na poslední pozici Level metr. Podle něj nastav sílu jednotlivých efektů od začátku ke konci řetězce. Pamatuji si, že mi cliping občas problikával, ale ve zvuku to nebylo slyšet.
O ladičce Ti toho moc neřeknu, to už si nepamatuji, protože jsem to nastavoval jen jednou a pak léta na to nesáhl. Ale měl jsem kdysi sedmu a neměl jsem s jejím naladěním problém, takže nějak by to nastavit jít mělo.
Jak psal Nero, vadný kondenzátor bych s efektem nespojoval.
milhauscorpse

Takže jsem vyřešil ten přebuzený signál nastavením levelu smyčky (díky Krasty). Ta závada na zesilovači opravdu nebyla efektem,opravář si s tím zatím neví rady,nějaké součástky vyměnil a zesilovač mi stále "hučí".Akorát tomu nastavení ladičky moc nerozumím,rozsah má 435-455Hz.A nechci se pouštět do nastavování,dokud nebudu vědět co dělám.Můžete mi někdo vysvětlit jak se tedy má rozsah ve vztahu k ladění?
Díky
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Je to frekvence tónu A. Standardně se nastavuje na 440Hz. Pokud se potřebuješ podladit třeba k dechům, pak nastavíš dle potřeby nižší frekvenci tónu A. Filharmonici v USA používají tuším A=443Hz, atd., atd.
milhauscorpse

Pochopil jsem :-).Kolik má tedy frekvenci podlazené B,že mi nejde naladit? Teda ta ladička v Bossu.Je už mimo těch 435-455Hz?

Ou,teď jsem dočetl článek na Instrumento,a je to asi jinak,než jsem myslel:-(
Mám ladičku nastavenou na těch standartních 440,což je tedy v pohodě.Ale stále nechápu,proč mi nejde ta podlazená struna naladit.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 20.11.2013 8:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky. Používej funkci upravit.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zkus tu strunu ladit flažoletem nad 12. pražcem. Je možné, že tu nízkou frekvenci už ladička nepobere.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“