Fender champ x2 - odtrhnuty USB port

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
eCorke

Fender champ x2 - odtrhnuty USB port

Příspěvek od eCorke »

Zdravím,

podarila sa mi nepekná vec. Vlastním kombo Fender Super Champ x2, ktoré podporuje prenos zvuku po USB (využíval som to na rýchle nahrávky). Dnes sa mi však podarilo zakopnúť o zapojený USB kábel a "odtrhnúť" USB port pripájajúci sa na plošný spoj v zosilovači. Naštastie to nepoškodilo iné časti aparátu.

Máte niekto skúsenosti s týmto problémom? Podarilo sa mi nájsť podobných neštastníkov, ktorí sa púšťali do domácej opravy (nie veľmi úspešne). Preto by som sa chcel skôr možno opýtať, či neviete odporúčiť servis na opravu.

ďakujem za každú radu :)

Pekný popis a thread rovnakého problému:
http://www.strat-talk.com/forum/amp-inp ... dvice.html
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Fender champ x2 - odtrhnuty USB port

Příspěvek od Nero »

Osobně bych si nechal poradit od prodejce, aby to poslal to autorizovaného servisu (nebo na něj dal kontakt).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jastud

Příspěvek od jastud »

Takovou blbost by měl zvládnout kdokoliv, kdo někdy pájel SMD součástky.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
tom15

Příspěvek od tom15 »

Nevíte, jaký je rozdíl mezi Fender Super Champ XD a Fender Super Champ X2 ?
Podle charakteristik, co čtu na internetu, by to mělo být nejspíš stejné, ale pak nevím, proč je ten druhý
o 2 000 dražší
José

Příspěvek od José »

obávám se že XD se už nedělá a v novém ho neseženeš..
tom15

Příspěvek od tom15 »

Já právě ten XD našel v hudebninách, proto se ptám, jestli má nějaký význam vzít tu novější verzi, nebo je stejná jako ta předchozí, protože je mezi nimi rozdíl v ceně, a přitom papírově se zdá, že jsou stejné.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pokud jsi někde XD našel ještě prodávat, nejspíš to budou jen neaktualizované stránky prodejce. Pokud prodejce vůbec ještě existuje, po objednání ti asi tuto skutečnost sdělí.
SCX2 oproti SCXD nabízí možnost pomocí SW Fuse měnit a editovat přednastavené modely zesilovačů a efekty, v SCXD jsou napevno. Obě verze by měly mít stejnou lampovou část, ale preamp - modeling je údajně odlišný. U SCX2 je to právě ten SW Fuse, který má řada nelampových modelingových zesilovačů Mustang. U SCXD to snad prý bylo stejné jako u starší řady G-Dec. SCXD se vyráběl pouze jako kombo, SCX2 i jako hlava a box zvlášť. Názory při srovnání obou verzí se liší, často se ale objevuje názor, že SCXD zněl "lampověji". A SCXD se vyráběl v Číně, SCX2 snad v Mexiku. Je-li to posun v kvalitě a spolehlivosti k lepšímu, těžko říci. Já s ním za 5 let provozu neměl nejmenší problém, a to jsem dosud ani neměnil lampy. Možná je to dáno tím, že prý měly SCXD z výroby nastaveny poněkud studený bias pro delší životnost lamp.
tom15

Příspěvek od tom15 »

Díky, takové srovnání jsem hledal, já na to komno SCXD narazil v kamenné prodejně a zvažuju, že ho koupím :)
Za tvoji zkušenost s pěti lety bez problémů jsem moc rád :)
Kumano
Bandzone: http://bandzone.cz/multiplayer

Příspěvek od Kumano »

Super champ XD jsem kupoval v roce 2007, pak jsem ho blbec prodal a asi před rokem ho koupil znovu. Naprostá spokojenost, vřele doporučuji. Odehrál jsem s nim opravdu spoustu koncertu bez jedine zavady, lampy jsem si před nedávnem měnil sám. Doporučuji i lehký upgrade repro a lamp. Až podezřele často ho beru na live hraní než větší kombi s pedalboardem.
Fender Stratocaster Eric Johnson signature * Ibanez RG770DX * Peavey Classic 50 * Fender Blues Junior * Klotz *
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“