Nahrávání z mixpultů přes canony

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Czechtim

Nahrávání z mixpultů přes canony

Příspěvek od Czechtim »

Zdravím,
docela často si nahrávám na diktafon koncerty u zvukařů z mixpultů. Nahrávám na diktafon, který má vstup na 3,5mm jack. Mám klasický kablík na cinche, popř redukci na velké jacky. V klubech... postačí, ale na větších akcích občas narazím na kvalitnější mixpulty, které mají na nahrávání výstup pouze na tzv. canony. A říkám si, že je na čase si pořídit nějaký kablík s těmi canony. Potřeboval bych tedy nějaký kablík (možno i propojený přes redukce), který by měl na jedné straně ty canony a na druhé stereo jack 3,5mm samec. Díval jsem se trochu po internetu ale nikde jsem nic nenašel. Ani se v tom moc nevyznám, slyšel jsem, že jsou různé typy jako symetrické/nesymetrické... Co přesně bych prosím vás potřeboval koupit? Pokud možno jestli nevíte i, kde přesně by se to dalo sehnat?
Paris
Rádce

Re: Nahrávání z mixpultů přes canony

Příspěvek od Paris »

Czechtim píše:Potřeboval bych tedy nějaký kablík (možno i propojený přes redukce), který by měl na jedné straně ty canony a na druhé stereo jack 3,5mm samec. Díval jsem se trochu po internetu ale nikde jsem nic nenašel.
Neni to obvykly kabel, ale mel by byt k dostani, kdyz se bude trochu hledat. Jinak ano, samozrejme ze se to da udelat pres redukce - na to staci jackovy Y (ypsilon) kabel (mozna se da sehnat i s 3,5mm jackem) - ten ma TRS jacka (defacto stereo) na jedny strane, a dva TS jacky na strane druhy. K tem dvema TS jackum pak staci redukce na XRL (Cannon (se dvema n)).

edit: Mozna se da sehnat i Y kabel s TRS jackem a dvema Cannonama, pak staci redukce z TRS 6,3mm na malyho jacka 3,5mm (lepsi kabelova, velka pevna redukce ma tendenci se vylamovat).
Czechtim píše:slyšel jsem, že jsou různé typy jako symetrické/nesymetrické...
XRL konektory se ve vetsine pripadu (ne ve vsech, ale pro zjednoduseni to tak rict muzeme) pouzivaji pro symetricke zapojeni. Prechod mezi symetrickym a nesymetrickym vedenim signalu neni tezke osetrit (a vlastni kabel s libovolnyma koncema si vyrobit), kdyz vis jak na to - kdyby ses rozhodl pro vyrobu vlastniho kabelu, nemel by to byt problem (az na pajeni malyho jacka, u toho je trochu kumst vybrat dobry konektor a neznicit ho pri pajeni).
Czechtim

Příspěvek od Czechtim »

Díky za info. Zkusím se porozlídout po nějakých těch lepších obchodech. Sám si nic vyrábět nemám v plánu, na to si netroufám :)
Našel jsem například tady, snad je to ono :)

Kód: Vybrat vše

http://vseprozvuk.cz/kabel-ac40-30-jack-35-stereo-2x-xlr-samec-3-m
nebo
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani-4/kabely-a-konektory-528/die-hard-590-72363.php
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ten prvni ma samce, takze to neni on. ale mozna maji provedeni se samicema.

ten druhy, to je presne on. a uz nepotrebujes zadnou redukci.

edit: akorat bych radsi volil nelakovany konektory, s tema levnejsima lakovanejma jsou jen potize navic...
Czechtim

Příspěvek od Czechtim »

Už jsem to koupil, sned to nebudou velké potíže :) Jakože se ta barva odlupuje časem?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ne, to ne. Jen obcas brani lehkemu zastrceni konektoru... ale kdyz s tim budou potize, smirglpapir tomu snad dokaze pomoct ;)
Konipas
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/metalkonipas
Kontaktovat uživatele:

Pořizování audio nahrávek z koncertu

Příspěvek od Konipas »

Ahoj, potřeboval bych poradit. Kdysi mi někdo říkal, že si nahrává s kapelou každý koncert. Že se prý nějak domluví se zvukařem a před koncertem mu něco dá a zvukař mu to po koncertě vrátí i s nahrávkou. Ale nevím, jak to nahrát a na co, zatím vím o mixákách úplný lejno a netuším, jak to udělat. Co byste mi poradili?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pořizování audio nahrávek z koncertu

Příspěvek od Hendrek »

Jakýkoliv digitální rekordér, který umí nahrávat linkový signál. Já používám rekordér Eltrinex V4Pro, což je sice levný šunt, ale zatím mi stačí.

K tomu ještě kablík. Na jedné straně budeš potřebovat s největší pravděpodobností 3,5mm Jack TRS (rekordér). Na druhé straně záleží na tom, jaké bude mít mixpult konektory na výstupu. Většinou má 2x RCA na výstupu REC OUT (kabely např. tyto). Nebo pak 2x XLR, jak je zmíněno v předchozích příspěvcích (kabel např. tento).
Tzn., že budeš muset stejně koupit oba kablíky, protože dopředu nevíš, k jakému mixpultu se budeš připojovat.

PS: příště zkus nejdřív hledat, jestli tu už téma není, ubereš tím práci druhým, dík :). Sloučeno.
Konipas
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/metalkonipas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konipas »

Snažil jsem se něco najít, ale sám jsem nevěděl, kam to zařadit. Témata tohohle typu se obvykle věnují konkrétním případům a neobsahují takhle všeobecnou a pro mnohé až vtipně jednoduchou otázku.Bohužel jsem ale v tomhle směru zcela bez zkušeností. Dá se to píchnout i do počítače? Když mám třeba Audacity nebo Cakewalk, mohl bych to píchnout do něj do mikrofonního vstupu a zapnout nahrávání?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Může být problém s brumem. Chce to vyzkoušet. Teoreticky by to fungovat mohlo, ideálně radši s linkovým vstupem na PC. V případě brumu by se to pak dalo pořešit nějakým galvanickým oddělením.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“