Repro na hudbu

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Mkopajda

Repro na hudbu

Příspěvek od Mkopajda »

Zdravím. Chtěl bych si pořídit nějaké reproduktory. Moc se v tom nevyznám, ale něco jsem o tom už přečetl. Chtěl bych je hlavně na poslech hudby. To je priorita, pak taky na filmy a na hry. Mám rád basovou muziku (docela si potrpím na basy, ale zase s rozumem) U filmů a u her mám rád, když jsou efekty věrohodné. Doted jsem používal od Samsungu domácí kino 5.1 a byl jsem spokojen. Ale nebylo moje, tak bych chtěl radu. Nevím jestli by byly lepši 5.1 nebo 2.1 nebo 2.0. Cenová hranice okolo 5 tisic. A nevím jestli bych neměl dokoupit i externí zvukovku k notebooku. Díky za rady.
Tube Guru
Odborník

Re: Repro na hudbu

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, zeptej se tady: http://www.audioweb.cz/
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Mkopajda

Příspěvek od Mkopajda »

Ok. Už jsem se zeptal. A dostanu i nějakou radu tady?
romi

Příspěvek od romi »

Nemáš zvukovku a vybíráš bedny??? Na takové lidi nemám čas !!
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 18.11.2013 6:26, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Obnoven příspěvek. Je zakázáno měnit smysl příspěvku poté, co na něj reagují další uživatelé. Je to matoucí pro všechny uživatele a diskuze tak ztrácí smysl.
Mkopajda

Příspěvek od Mkopajda »

To je super rada. Když se v tom asi tolik nevyznám. Tak mi porad zvukovku, na domácí poslech.
romi

Příspěvek od romi »

Další super rada...., nebud líny ...hledej a čti ! Chceš to na zlatém tácku ??
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 18.11.2013 6:26, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Obnoven příspěvek. Je zakázáno měnit smysl příspěvku poté, co na něj reagují další uživatelé. Je to matoucí pro všechny uživatele a diskuze tak ztrácí smysl.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Romi, poprosím tě, nepřispívej do tématu, pokud nechceš pomoci. Chovejme se k sobě slušně. Tvé vystupování působí arogantně. Dík.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Já teda můžu přidat akorát střízlivou radu že když jsi byl spokojený s tím co jsi měl půjčené tak proč si nekoupit přesně to?
Mkopajda

Příspěvek od Mkopajda »

Na internetu je spoustu zvukových externích karet v různém cenovém rozpětí. Nevím co bych v ní potřeboval a co je třeba už zbytečné. Co třeba tahle : AXAGO ADA-X5 http://www.alza.cz/axago-usb2-0-real-7- ... tm#recenze
nebo zainvestovat do dražší : Creative SOUND BLASTER X-Fi Surround 5.1 Pro http://www.alza.cz/creative-sound-blast ... tm#recenze
Jinak mi byly doporučeny reproduktory Microlab solo 7c nebo Microlab solo 6c
Hegrik píše:Já teda můžu přidat akorát střízlivou radu že když jsi byl spokojený s tím co jsi měl půjčené tak proč si nekoupit přesně to?
Protože to bylo domácí kino i DVD přehrávačem a bylo to určené na filmy. A já to chci na hudbu.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 17.11.2013 16:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Mkopajda píše: bylo to určené na filmy. A já to chci na hudbu.
A přes co budeš poslouchat hudební film nebo filmovou hudbu? :wink:
Mkopajda

Příspěvek od Mkopajda »

Přes ty reproduktory pochopitelně. Ale primárně to bude pouze k poslechu hudby. Na TV zas tak nekoukám.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Já mám 5.1 Genius 150W na domácí poslech hudby a nemůžu si je vynachválit, pořízeno za 2.100Kč, doporučuji.
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, levný 5.1 bych rozhodně nedoporučoval. Radši za ty peníze koupit kvalitnější 2.0 - stejně je na hudbu 5.1 (většinou :wink:) k ničemu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

No, já teda nechci nijak oponovat, ale fakt nevím, co tomu vytknout :D http://interlink.tsbohemia.cz/genius-sw ... 73005.html ne přímo tady ty, ale podobné, ty moje už tam neprodávají, krásné ozvučení ze všech stran pokoje.
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pohoda. Krásné ozvučení je to do té doby, než si poslechneš nějaký lepší HW (zde reproduktory). 8)

Ale spadá to do kategorie "kdo neslyšel - neuvěří", tak se tím asi moc zdržovat nemusíš.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pavlii píše: Ale spadá to do kategorie "kdo neslyšel - neuvěří", tak se tím asi moc zdržovat nemusíš.
Tak tak :)

Ono si stačí uvědomit, že asi existuje důvod, proč jeden ani-ne-profesionální slušný monitor stojí víc než celá ta 5.1 soustava dohromady.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Ahoj, taky sháním repro na hudbu.

Ale ne k PC, spíš do pokoje, nějaky repro na ktery bych si mohl napojit gramofon, mobil a pustit si něco jen tak, relax.

Vůbec nevím, jak vybírat.

Nějaky repro k PC nebo HiFi k TV je podle mě blbost.

Studiovy monitory se na poslech hudby asi moc nehodí...

Přemýšlím nad třeba nějakým full-range aktivem, ale moc nevím, jak to může znít v uzavřeném pokoji, poháněné mp3(popř. flacem) z mobilu.

Neřeším zatím moc konkrétní kusy, ale spíš, kde a jak si vybrat.

EDIT: Kdyby něco, tak raději bych šel stereo cestou než multikanály.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

V podstate by ti mohlo vyhovovat neco, co se tu resilo jako "levnejsi rozumna alternativa k monitorum". Pamatuju si jmena dvou znacek - Modecom a Microlab, ale je mozne, ze je ted na trhu neco dalsiho zajimaveho...
mi.ro
Nový uživatel

Příspěvek od mi.ro »

Radagabi píše:Ahoj, taky sháním repro na hudbu.

Ale ne k PC, spíš do pokoje, nějaky repro na ktery bych si mohl napojit gramofon, mobil a pustit si něco jen tak, relax.

Vůbec nevím, jak vybírat.

Nějaky repro k PC nebo HiFi k TV je podle mě blbost.

Studiovy monitory se na poslech hudby asi moc nehodí...

Přemýšlím nad třeba nějakým full-range aktivem, ale moc nevím, jak to může znít v uzavřeném pokoji, poháněné mp3(popř. flacem) z mobilu.

Neřeším zatím moc konkrétní kusy, ale spíš, kde a jak si vybrat.

EDIT: Kdyby něco, tak raději bych šel stereo cestou než multikanály.
Já mám tento bluetooth reproduktor. Určitě ho doporučuji. Je kvalitní, hraje super a má moc hezký design. Mají tam i jiné typy kvalitných bluetooth repro podle velikosti a ceny http://www.geret.cz/katalog/elektronika ... a-10210151
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Rada po roce jistě potěší.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“