Epi Dot snímač
Pravidla fóra
Epi Dot snímač
Ahoj, mam tuhle kytaru už léta a začínam si pohrávat s myšlenkou výměny kobylkovýho snímače. Většinu času hraju na telecaster a oblíbil jsem si ten syrovej, neurvalej zvuk co z něj leze přes kobylkáč. Proto se chci zeptat jestli někoho nenapadá co tam šoupnout za snímač, kterej by se tomu alespoň vzdáleně podobal. Teplej, středovej zvuk neni nic pro mě. Napadl mě Gibson P94, ale nemam s nim žádný zkušenosti. Je mi jasný že z pololubovky tele neudělam, ale budu rád za každou radu. Díky
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Re: Epi Dot snímač
No ideálně něco na způsob P90 jak píšeš. Z klasických humbuckerů něco jako např. Seymour Duncan Pearly Gates nebo SH1, to je osvědčená klasika. Jsou asi i ukřičenější humbáče, ale s něma nemám osobní zkušenost.
Re: Epi Dot snímač
Ideálně HB rozepínací na singl nebo na paralelní HB. Na to by se teoreticky dal předělat i ten původní epi snímač, jen je práce navíc s krytem.
Obecně pro ostřejší zvuk buď zase singl (P90) nebo nějaký HB s nižší impedancí (R kolem 6 kOhm).
Obecně pro ostřejší zvuk buď zase singl (P90) nebo nějaký HB s nižší impedancí (R kolem 6 kOhm).