Reprobedny na ozvučení vesnických akcí

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
RonnieCZ

Reprobedny na ozvučení vesnických akcí

Příspěvek od RonnieCZ »

Skládám takovou malou výbavičku na zvučení vesnických akcí (dětský den, čarodějnice, silvestr) - vždycky jen notebook (nebo CDčko) a jeden mikrofon.

Mám doma zesilovač QSA 400, předpokládám, že má 2x400W nevím na jakou impedanci, mix mám taky pořešen, ale co řeším jsou reprobedny. Jsem omezen rozpočten, který jde z kapsy místího sdružení, které to pořadá atd, tedy mám max. 4000Kč a řeším co koupit. Máte nějaké rady? Něco nového i třeba za vyšší peníze nebo počkat na něco na bazaru? (Kdyžtak postněte co prosím?) Nikdy to nebude sloužit na nic světoborné, prostě CDčko at lidi mají co poslouchat a na co tancovat. Mikrofon je jen na mluené slovo.

Díky za odpovědi.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 10.05.2013 9:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název vlákna. Původní vyzníval jako inzerát.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě reprobeden

Příspěvek od Letho »

Odkud jsi? Kamarád se zbavuje starého aparátu, můžu nasměrovat, ale nevím kolik za to chce. Dej vědět, něco by se možná dalo pořešit.

Jinak za čtyři litry dobře nenakoupíš nic nového, na bazaru možná, určitě počítej s tím, že půjdeš přes pět litrů.

QSA obecně nejsou dobré zesilovače, ale rozpočet je rozpočet. Na mikrofonu bych nešetřil, jednak se může stát, že se posunete o level výš a bude třeba na vesnických tancovačkách karaoke a jednak se levné modely rozsypou. Zde na fóru se zmiňuje často Soundking EH002, já nevím, osobně bych si koupil AKG D5 nebo Audix OM2. Co to je za mix?
LTH
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

Mikrofon mam Behringer jakejsi, na mluvene slovo, pochybuju, ze nekdy bude karaoke...

Jsem z Ol. kraje, ale dojel bych teoreticky kamkoli... To QSA snad staci, nebudu to honit na vykonovy spicky...

Mix je zatim Soundcraft co mame v kapele, casem nejakej mensi se koupi...
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Do okolí Brna by sis troufl? nic neslibuju, ale ty bedny nehrály špatně. Blížší info ti napíšu v soukromé zprávě.
LTH
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

Do Brna chodim do skoly, takze pohoda... Vice SZ.
kalfar

Re: Reprobedny na ozvučení vesnických akcí

Příspěvek od kalfar »

Ten zesilovač má jen 2x170W do 4 Ohmů. To je dost málo. Dej si pozor, ať ho nehoníš moc. Uzvučíš s tím tak malou klubovnu, na víc to mít nebude.
Zvukař z Podkrkonoší
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

Situace se lehce změnila.

Potřebuju novej zesilovač (bazarovej), vykon tak 2x500W na 4ohmy.

A k tomu adekvatni reprobedny. Premyslim jestli tripasmovy repro nebo k tomu uz vzit vysky + sub?

Cenove za oboji max. 25 tisic.

Jinak aparat zatim:

Mix Behringer Xenyx 1204
EQ Behringer 2*31 pasem
Eliminator zpetne vazby tez Behringer
Mic: SM58
Kabely samodoma (konektory neutrik)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

RadimCep píše:Situace se lehce změnila.
Potřebuju novej zesilovač (bazarovej), vykon tak 2x500W na 4ohmy.
A k tomu adekvatni reprobedny. Premyslim jestli tripasmovy repro nebo k tomu uz vzit vysky + sub?
Cenove za oboji max. 25 tisic.
Zesilovač http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum z aktuální nabídky bazaru,
nebo nový
http://www.pmuzik.cz/produkt-2608/
Bedny http://eshop.prodance.cz/em151-kit/d-82162/
Bude to mírně přes rozpočet, ale výsledek je skoro až legandárně známý svou kvalitou. Za tu cenu budeš lepší aparát hledat těžko. Na třípásmo zapomeň, na to 25K nestačí. Pokud se tedy bavíme o slušném zvuku.
K těm megatonům můžeš pak dokoupit subbasy a postupně skládat aparát. Základ už bude.
Nebo jít do aktivu (to bych volil já). Ale na to dotaz nepadl.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Jaris
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaris »

Ahoj,
též bych se připojil k variantě zesík QSC řady RMX. Ten se dá sehnat do 10 000,-. (Až na 4050 a 5050, ale to je stejně až moc výkonu). Existují ale i jiné zesíky, které jsou dobré a dají se sehnat. Koukni po inzerátech a pak koukni na netu (např. www.zvukarina.cz) co o tom kdo píše. Bedny bych doporučil určitě od MEGATONu. Poměr cena/kvalita je podle mě nepřekonatelná. Osobně mám momentálně 2xMT18SUB + 2x něco jako EM121, k tomu 2xQCS RMX 1850HD a i když to tak nevypada, tak to hraje fakt docela slušně. Není to na žádný nářez, ale na mraky kapel to stačí. Moje hlavní doporučení je, kup něco kvalitního, co se dá časem zas prodat. Když si koupíš za 25 000 nějaký dvě čínský aktivky, tak v době kdy je vyndáš doma z krabice, tak budou mít poloviční cenu. Když si na bazaru koupíš EM151, tak za rok to za stejný peníze zas prodáš.
Yamaha LS9, MT18SUB, QSC, Kobble + plná dodávky krámů a k tomu světla
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“