Les Paul Junior

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
tom.patrman

Les Paul Junior

Příspěvek od tom.patrman »

Čau lidi, chtěl bych se zeptat jestli nemáte někdo nějaký zkušenosti s Les Paulem Jr... Na ofic. stránkach mají tyto kytary celkem dobrý recenze a celkem mě udivilo že signatura Billie Joe Armstronga je levnější (1000 a něco dollarů) než obyč (3000 a něco dollarů) :D no a jestli se zvuk nějak zásadně liší od standarda...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Les Paul Junior

Příspěvek od Nero »

Podívej se, jaké jsou specifickace Juniora a Standardu - už z nich je papírově jasné, že zvuk bude dost jiný. Praxe to potvrzuje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pap

Příspěvek od pap »

Na tuhle signaturu dc jsem si dost dlouho brousil zuby a nez jsem nasetril tak ji u thomanna stahli :/.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
tom.patrman

Příspěvek od tom.patrman »

pap píše:Na tuhle signaturu dc jsem si dost dlouho brousil zuby a nez jsem nasetril tak ji u thomanna stahli :/.
Taky sem si všim, teď už si to asi jen objednat z gibsona :D
krade

Příspěvek od krade »

nevíte náhodou někdo, jak je to teď s juniorama? přijde mi, že se jen doprodávaj zbytky ze skladů...ani na thomann.de už nic nemaj...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
recmi

Příspěvek od recmi »

Zdravím ve spolek. Vidím zde zrovna můj model Junior tak dovolte abych se přidal i když jsem pouze v začátcích. :)

Bylo mi řečeno že na začátky mi bohatě stačí a taky ze jo. Nějaké.riffy jsem se na tom naučil a většinu akordu také :) Hraje pěkně a čistě ale jelikož má pevnou kobylku a nelze na ní vyladit oktavy do detailu jako na jiných modelech tak bych se rád.zeptal jestli už by nebylo na čase koupit jiné dřevo samozřejmě od Les Paula například ten standard nebo special. Nad temahle jsem premyslel ale pokud by to byla zbytečná investice a Juniorka mi vydrží ještě pár let tak si ji nechám, nevím jak moc jsou ty oktavy důležité :) Dalebjde o to že letos bude pod stromečkem nové kombo a nerad bych aby mi pak teoreticky bylo "nanic" kdybych náhodou doopravdy vyměnil toho Juniora. Jelikož bych si s sebou do prodejny bral svoji co mám abychnnakonec nemusel měnit o kombo. :) ?

Rozhodně bych si jí zatím.nechal mě stačí a na moje domácí vyvadeni stačí :) ale mám strach abych časem az ji vyměním nemusel měnit i to kombo co letos koupím. Bohužel porovnat ji sennapř Standard se mi nepodařilo. Měl jsem možnost si to zkusit jen na strat.

Za chyby se omlouvám píšu z telefonu a trochu se mi to na něm seka. Děkuji za rady předem.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Oktávy důležité jsou - ale pokud ti na té kytaře ladí, tak přece není důvod cokoli řešit, ne? A proč bys prosím tě musel měnit kombo? To je úplná blbost...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
recmi

Příspěvek od recmi »

No pravda, to mě nenapadlo, že když ladí tak proč něco řešit. :) A k tomu kombu, to jsme se bavili v práci že pokud si odzkouším kombo na tuhle kytaru a následně koupím, a pak vyměním kytaru tak bude lepší vyměnit i kombo....jinak to prý nebude hrát jako "teď". Celkově jsem hrál jen na 2 elektriky jedna moje a druhá nějaký strat. Né že bych si naivně myslel že je to pravda, ale kluci z práce maují více zkušeností než já a tak jsem to taky úplně neignoroval :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, já bych to teda úplně ignoroval.

Jako "ted" to hrát nebude, protože vyměníš kytaru, ale ani s jiným kombem ti to pak nebude hrát jako "teď", protože budeš mít jinou kytaru i jiné kombo. Je to řešení nesmyslů nesmysly.

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Kdyby každej začínal na opravdovém LP Junioru, to bysme se měli jako u kapitalistů.
Ty 2 šroubky na nastavení oktáv stačí, přestože je strun 6.
Jaké kombo to bude to nové?

Jo a rozhodně bych se nekoukal na Juniora jako na ořezanou trialverzi opravdového velkého LP. Tak to není, je to jiná kytara, s trochu jiným zvukem, vůbec nemusí být horší. Kdo potřebuje lemování, klenutí a 2 tónovky?
recmi

Příspěvek od recmi »

To ještě nevím, chtěl jsem jen něco na doma do 4000. Zatím mě nejvíc zaujal Line 6 Spider IV. Vleze se do cenové relace a disponuje i 4 presety a vícero efekty. Asi je nevyužiju tak často jak bych chtěl, hraju něco ve stylu Kabát, AC/DC atd. Ale člověk nikdy neví ani mě nebaví dělat jedno a to samé dokola a raději mít něco navíc než pak litovat a na doma se aspoň vyblbnu :) JInak vybírám ještě mezi Laney serie LX20 a Peavey Transtube Rage 158. To je tak výběr který jsem zúžil.
Upřímně moc se v tom nevyznám většinu času jsem měl kytaru v PC, dřív jsem se v tom orientoval tak jsem si koupil i zvukovku na filmy, hry atd.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Neblázni, tyto malinké cvičítka nestojí za to, za stejné peníze koupíš na bazaru o 2 třídy lepší aparát. Já bych vybíral podle 12" repro. I ten Line6 když už tak 30W s dvanáctkou. Na domácí tiché hraní je ještě důležitější mít větší repro, jinak to malé je to jedovatý chrchláč.
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Na 12" bych osobně netrval, při hodně tichém hraní mi to občas připadalo zahuhlané a nekonkrétní, ale souhlasím že 8" je většinou málo.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Jste dost mimo téma. Komba, velikost reproduktorů a výkon řešte, prosím, v příslušné sekci.
Díky.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“