Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukulele

Příspěvek od Hendrek »

Já osobně mám dobrou zkušenost s Lanikai LU11. Samozřejmostí je natažení nových strun (Aquila Nylgut, pokud tam už nejsou od výroby). Zlepší se tím o hodně zvuk i hratelnost.
S levnějšími nástroji hrozí riziko, že nebudou tak dobře hratelné. Chce to samozřejmě vyzkoušet v obchodě konkrétní nástroj, ale pokud o tom nic nevíte, radši jděte do mnou zmíněné jistoty.
Existují i další vhodné nástroje, ale o těch třeba poreferují jiní.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Jak píše Hendrek,rozhodně vyzkoušet! Pro začátek bych taky doporučil toho Lanikaie. Já mám soprán Baton Rouge U2S. Zvuk slušný,zpracování navenek fajn uvnitř už tak ne a bohužel horší ladění(s tím si ještě pohraji).
Mimochodem dle vzhledu mi připadá,že jsou všechna tři tady zmíněná ukulele vyrobená na stejné lince... Ta podoba je nepřehlédnutelná.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Lanikai je součástí Hohner company. Takže asi proto :).
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Tengli píše: Mimochodem dle vzhledu mi připadá,že jsou všechna tři tady zmíněná ukulele vyrobená na stejné lince... Ta podoba je nepřehlédnutelná.
Made in China. :D
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Tengli

Příspěvek od Tengli »

kiki2 píše: Made in China. :D
A co není,že?
Asi má Hohner slušnou výstupní kontrolu. Takže ani ta Kohala by nemusela být marná když je to taky "Hohnerovic" značka.
Prostě zkoušet a zkoušet... A pokud je limit 1.000,- tak raději nezkoušet nic z vyšší třídy,protože když to člověk uslyší velmi snadno "onemocní"... :lol:
bosch

Příspěvek od bosch »

Jo jo. Hohnerovice Brod. Zřejmě slušnej voddíl. :shock:

...................sse ještě zeptám.
Máte někdo zkušenost stímhle nebo váš názor : http://www.elektroakustika.cz/snimac.html
Naposledy upravil(a) MilanT dne 5.11.2013 20:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
paka

Příspěvek od paka »

Zdravím vespolek,
pro všechny postižené UAS syndromem: od čtvrtka 28.11. bude v Lídlu v prodeji Ukulule Clifton za 399 peněz, podle obrázku v letáku to vypadá na sopránové skoro stejné jako toto:
http://www.thomann.de/cz/clifton_sopran ... andard.htm
http://theukuleleblog.blogspot.cz/2012/ ... ulele.html
P.
Naposledy upravil(a) paka dne 26.11.2013 12:32, celkem upraveno 1 x.
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

paka píše:Zravím vespolek,
pro všechny postižené UAS syndromem: od čtvrtka 28.11. bude v Lídlu v prodeji Ukulule Clifton za 399 peněz,
P.
:?
No nevím.
Před dvěma lety byly slušné i když jsem je nejdřív prubnul. To jsem koupil dva kusy pro známé, kteří začínali.
Ale loni to už za moc nestálo. Jak vzhledově, tak funkčně.
Třeba je to kus od kusu.
A ty to loňské vypadaly úplně jinak.
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

To sem loni koupil dcerce. Hrát se na to dá, ale řekl bych, že je to teda spíš hračka.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Charlie530

Příspěvek od Charlie530 »

Čágo všem
Dnes mi dorazili ukulele, ale můžu říct první pocity teda nic moc. Prostě tam jaksi nemůžu jaksi nacpat ty prsty. Jakmile zmáčknu strunu zároveň mačkám k tomu i tu co nemám pod ní a tím pádem to nehraje. :-(
No bude to zajímavé.
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

To jde o zvyk. Když by to opravdu nešlo, tak tu nejsou jen soprány, ale i stejně laděné koncertky a tenory s větší menzurou a tudiž s většími mezerami pražců.
Já jsem měl naopak po roce hraní na ukulele nutkání hrát na kytaře akord D v jednom poli. :D
Charlie530

Já když se na to tak dívám tak bych potřeboval krk od kytary a na něm jen čtyři struny :-)
Jak říkám uvidíme mám to teprve chvilku doma.
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Tak baryton. Ale ladění je jako 4 struny kytary.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Baryton je dobré mít občas po ruce, kvůli kytaristům. Se ženou jsme měli v neděli takové malé vystoupení (hudební vsuvky během cestopisné přednášky) a u jedné písně jsem vymyslel, že to budeme hrát na baryton+tenor ukulele. Jelikož žena umí na kytaru, stačila jen cca hodinka zkoušení a pak už neměla s hraním na baryton problém. Písnička měla velký úspěch :).
Byla to cover verze tohoto: http://www.youtube.com/watch?v=0UPQHiHIzZs
Ondrej

Příspěvek od Ondrej »

Zdravím.
Jeden francouzsky ukulele kolega nahrál mé aranžmá pro ukulele od klasických skladatelů. Ať se vám to hezky poslouchá.

http://www.youtube.com/watch?v=RK-gR8pbZhY
http://www.youtube.com/watch?v=sCfbqF8h ... e_received
http://www.youtube.com/watch?v=4WvT2M119pI
http://www.youtube.com/watch?v=eFD3hWsTcP0
Charlie530

Čágo lidi
Nemůžu si pomoci,ale nehty sem ostříhal na max až už to aj bolí. A né a né pořádně zmáčknout akord.
Jasně jeden v pohodě, ale jak jsou tam tři prsty tak je tam prostě nemůžu poskládat. Na kolmo pořád narážím na nehet a když je nakloním chytám o vedlejší strunu. Asi mám jaksi špičaté prsty... :-(
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Chceš to móóóc rychle. Ustřihnout si kus prstu asi nepomůže... :(
Tlak na nylonky je třeba mnohem menší a chce to prostě si zvyknout. Snaž se být precizní a hlavně to nedrť. Pochybuji,že by jsi měl nějak extrémně úzký hmatník. Nenapsal jsi jaké to ukulele vlastně máš. Nejspíš asi soprán. Já mám ruce docela lopaty a jde to i na sopránu. Jasně,že ne během dvou dnů.
A taky si uvědom,že hmaty při kterých máš tři prsty v jednom "poli" hmatníku nemusíš držet třemi prsty ale třeba jen dvěma nebo dokonce jedním (malé barré).
Vydrž a ty prsty si fakt neustřihni :!: :mrgreen:
Charlie530

Takže žádný tlačení ale jen s citem? já myslel že to musím domáčknout až na dřevo?! A v tom je ten problém a ty nehty. Je mi jasný že ze mě nebude virtuoz za dva dny ale celkem mě to štve. Těšil jsem se na hraní a brnkání a ono ouvej. Njn Budu zkoušet snad to půjde. ty tři prsty měl jsem na mysli Géčko to přeci nejde jináč nebo jo než třemi prsty.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Na dřevo to domáčknout opravdu nemusíš. Ještě tím zhoršuješ ladění. A pokud hraješ v ladění "c" tak přece "géčko" můžeš chytnout ukazovákem tři struny v druhém poli a tu jednu v třetím poli prstem kterým chceš. Ale i na tři prsty to jde chytnout v pohodě. Prostě cvičit.
Myslel jsem že máš problém spíše s Ddur...

edit: Co to tedy máš za nástroj?
Charlie530

No vida tak to je pro mě celkem důležitá zpráva stím mačkáním já se to snažil domáčknout až na dřevo aproto ty nehty. Dneska už asi ne ale zítra to zas hned zkusím a uvidíme jestli nastane změna.No jinak je to soprán v C ladění. Njn to jsou moje úplné začátky tak se chytám všeho co vidím a slyším.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“