kytary AXL

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
stepanb

Re: kytary AXL

Příspěvek od stepanb »

Přesně tak, seřídit. Já si svoji první el. kytaru kupoval před rokem a půl, tenkrát jsem o el. kytarách nevěděl moc, jenom takový ty základy, a tak jsem prostě šel, viděl jsem posledního Jay Tursera co měli, tak jsem si ho koupil - ano zkusil jsem si ho, ale to jen tak z povinnosti aby se neřeklo. No shrnu to, zpočátku jsem byl nadšenej, pak jsem byl naštvane cože jsem si to koupil za šmejd, a co jsem si ji komplet seřídil zase šlape jako hodinky.
hOI!!!
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Vsak jo, to je dobre, clovek se na tom nauci kytaru serizovat, vylepsovat, rozmontovat atd.. Bez toho, kdyby neco podelal, aby ho to stalo velke prachy :) Precejen oddelat si vyztuhu krku na Tensonu, Axlu, a tak neni jako si ji podelat na Fenderu. A podobne.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
José

Příspěvek od José »

Snímače mají po stranách šroubky, kterými se dá jejich výška seřídit. Zásadní chyby jsou blbě naměřená menzura a krk do vrtule..
EdwardTheGreat

Příspěvek od EdwardTheGreat »

JO, to bych bral, i to s tím ovinutím hambuckerů páskou, ale je normální, že se kýve? Ne jako že bych ji vzal do ruky a on vypadl, ale jde s ním bez problému pohnout. A ještě, ke čemu se omotává páskou? Dík
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Možná jsou blbě utažený šroubky? Jinak páskou se to omotává aby to líp drželo pohromadě.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
José

Příspěvek od José »

Na mé první fokusce se taky kýval, funkci ani pocitu to nijak nevadí.. Hot je to číňan za necelý, dva tak nemůžeš čekat mercedes. Spíš to jen pořádně seřiď jak sweetpot snímačů (hloubka, ale tam záleží přes co hraješ, na kamarádovu Cortu jsem to srovnával, když byl píchlej do počítače a tam nebyla slyšet změna. To chce zesík, co zvládá dynamiku.), hlavně srovnat, promáznout tremolo, nulák, srovnat oktávy, to je to důležitý a hlavně správně namotat struny!!
EdwardTheGreat

Příspěvek od EdwardTheGreat »

Dík, já vim, jenom sem byl asi trochu naivní :D , a na co se používá to oblepení humbuckerů?

Sakra, zjistil sem že už sem odpověď dostal :D
José

Příspěvek od José »

torchie! píše:Jinak páskou se to omotává aby to líp drželo pohromadě.
To snad ne :?: :!:
jen to vypadá líp a často se na něj nedává kryt, tak aby sis omylem nerozpletl vinutí :)
torchie!

Příspěvek od torchie! »

No vždyť jo, prostě za účelem ochrany. :)
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
MilanT

Příspěvek od MilanT »

EdwardTheGreat píše:JO, to bych bral, i to s tím ovinutím hambuckerů páskou, ale je normální, že se kýve? Ne jako že bych ji vzal do ruky a on vypadl, ale jde s ním bez problému pohnout.
Dneska se tu roztrhl pytel s kývajícími se a hýbajícími se snímači - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... ml#p639389 :D

Chlapi, zkuste tenhle hardware a víceméně základy řešit někde jinde a ne v sekci elektrických kytar.
Třeba tady - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... ilit=sklon
Díky.
José

Příspěvek od José »

torchie! píše:No vždyť jo, prostě za účelem ochrany. :)
Promiň, nějak jsem za tvou odpovědí viděl představu, že když sundáš pásku tak se ti oddělí cívky, moje sugesce.. Pardon, a konec s OT.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“