Efektová smyčka - nefunkční? Randall Archetype V2

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Tom_Ass

Efektová smyčka - nefunkční? Randall Archetype V2

Příspěvek od Tom_Ass »

Zdravím, pánové, snad i dámy....mám problém na mém zesilovači Randall Archetype V2. Používám efektovou smyčku a v ní efekty BOSS DD3 a chromatickou ladičku. Doteď bylo vše bez problémů, ale dnes kdykoliv jsem šlápnul na footswitchi na effect loop, tak to prostě nefungovalo. Když jsem to zapojil normálně (kytara-kabel-DD3-kabel-zesilovač) tak to jelo, ale vzhledem k tomu, že mám přes footswitch nastaveno, že se mi automaticky s čistým zvukem spustí efektová smyčka,potřebuji to zapnuté právě takto. Netuším, kde by mohl být zakopán pes. Nenapadá někoho něco čím by to mohlo být?
José

Re: Efektová smyčka - nefunkční? Randall Archetype V2

Příspěvek od José »

Zlomenej kabel ať už signálovej či footswitchovej? Možná bude lepší, když popíšeš jak to nefungovalo. Nic se nestalo či nešel žádný zvuk? Kanály tlačítko přepíná? Nestáhnul sis náhodou level smyčky?
Tom_Ass

Příspěvek od Tom_Ass »

kabely jsem zkoušel prostřídat,nepomohlo. Level smyčky taky v pohodě,zkoušel jsem. Footswitchovej kabel by měl být v pohodě, vše na footswitchi funguje, kanály i ekvalizér, jen ta smyčka ne:) a to ani když ji přepnu ručně na zesilovači, tak nefunguje. A nefunguje mám na mysli, že nefunguje efekt (BOSS DD3), zvuk z toho leze, ale bez efektu tedy delaye. Od té doby, co jsem to takto zapojil, tak vše fungovalo. Dnes jsem přišel do zkušebny, zapnul, ale smyčka nefungovala. Efekt sám o sobě funguje.
José

Příspěvek od José »

Tlačítko série/parallel si zkoušel?
Tom_Ass

Příspěvek od Tom_Ass »

jojo,jistě, mám to zapojený v paralell, v serii to nehraje vubec....strávil jsem tím asi půl hodiny přehazováním kabelů atd. a fakt už si nevím rady :/
José

Příspěvek od José »

V poloze série to nehraje ani při přemostění smyčky kabelem?
Tom_Ass

Příspěvek od Tom_Ass »

to teď nevim, jak to máš na mysli...paralelně to znamená když jsou efekty zapojený za sebou,ne? a když je serie tak to znamená že bych tam měl jen jeden efekt? každopádně když mám zapojenej okruh ze SEND-ladička-DD3-return a zaplý parallel tak to hraje, ale ne efekt, když přepnu z parallel na serii, tak to nehraje vubec
José

Příspěvek od José »

paralelní smyčka -> signál se rozdělí do dvou větví, jedna z nich jde do efektů ve smyčce, druhá ne, pak se signál spojí. Můžeš upravovat poměr signálů efektovaný/neefektovaný.
sériová -> celý obsah smyčky je v přímé signálové cestě.
Přemostění je asi špatný termín, myslel jsem to tak, že jedním funkčním kabelem spojíš Send a Return pokud to nehraje (se zapnutou smyčkou) tak je asi chybička v hlavě, pokud to hraje stejně jako bez seplé smyčky je problém v efektu..
Tom_Ass

Příspěvek od Tom_Ass »

takže pokud spojím SEND a RETURN nějakým kabelem, kterej funguje přímo ze SEND do RETURN, zapnu serii popř. parallel, spustím effect loop a hraje to, tak je hlava v pohodě a je něco s efektem, pokud to nehraje, tak je něco s hlavou a efekt v pořádku, pochopil jsem to správně?

jen je mi divný, že před týdnem to fungovalo v pohodě, nikdo s ničím nic nedělal, dnes to zapnu a nejede to :/
José

Příspěvek od José »

hm, s tím ti neporadím, ani se mi nechce zjišťovat, jestli to má smyčku hnanou lampou, jestli jo, mohla odejít, ale to u těhlech aparátů nebývá zvykem, ale to nechám na fundovanějších místňácích.
Jinak odpověď je: mělo by to tak být.
A tu na fóru je v pravidlech nepsat dva příspěvky pod sebou - použij tlačítko upravit.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud funguje čisté propojení kabelem, měla by smyčka být v pohodě. Takže bych řešil, jestli není vada v efektech nebo použitých kabelech.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tom_Ass

Příspěvek od Tom_Ass »

zkusím to příští týden v úterý, jak se dostanu do zkušebny a dám vědět jak to dopadlo :)
Tom_Ass

Příspěvek od Tom_Ass »

tak jsem to všechno rozpojil, spojil znova a funguje to, nevím, kde by tedy mohla být chyba :/ uvidíme časem nejspíš
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“