Orange TH30H přestal hrát
Pravidla fóra
Orange TH30H přestal hrát
Ahoj, dnes jsem zapnul zesilovač, nechal nažhavit lampy a když jsem ze stadby přepnul na plnej výkon tak se kytara ozvala slabě a pak pomalu uctichla a to je všechno. Netuší někdo, čím by to mohlo být? Zesilovač je starý cca 4 měsíce.
Re: Orange TH30H přestal hrát
Zkus poprehazovat preampove lampy na pozicich, jestli neni nejaka odpalena.
Nejspise to bude nejaka lampa v <|>
Nejspise to bude nejaka lampa v <|>
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
takze je mam zkusit prehazet jak v preampu tak v powerampu? nefunguje totiz ani 30, 15, 15 a 7.5W
Ja jsem tim myslel preampovky pomenit na pozicich. Preampovky necpat do powerampu samozrejme
Poweramp nevim, o tom jsem zatim neslysel, ze by se takto daly diagnostikovat lampy, kdyz je jedna vadna. Mozna ano. Necht to nekdo odbornejsi okomentuje kdyztak.
Jinak na ty lampy muzes zkusit poklepat pri zapnutem zesaku, jestli se nebude poklep ozyvat ve zvuku - mikrofonicka lampa = spatna lampa.
Vic neporadim. Zas tak kovany v tom nejsem.
Jinak na ty lampy muzes zkusit poklepat pri zapnutem zesaku, jestli se nebude poklep ozyvat ve zvuku - mikrofonicka lampa = spatna lampa.
Vic neporadim. Zas tak kovany v tom nejsem.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Predpokladam ze todle by ta lampa delat nemela... Mimochodem kdyz budu kupovat jiny musim koupit vsechny 4 do powerampu nebo staci vymenit dve vedle sebe? Vim ze musi byt sparovane ale nevim jak presne...
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Tohle se u lamp stává, dělalo mi to při zapnutí žhavění několik ECC82 a přitom hrály normálně
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
No ale problém je, že mě to nehraje vůbec.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
a když sundáš ten plechový kryt tak svítí? (žhaví?)
St.Anley Tube Amps
Zdar, dle Tvého popisu to vypadá na spálenou pojistku anodového napětí. Je na zadní straně, budeš potřebovat šroubovák. Jestli bude opravdu přerušená a jen ji vyměníš, riskuješ, protože si neodešla jen tak, ale něco tomu předcházelo. Určitě ji nenahrazuj silnější.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Našel jsem dvě pojistky jednu na 6.3A a druhou na 4A a ani jedna nebyla prasklá.
Jo a omlouvám se, ale ta lampa která takhle svítí je ECC83 v preampu.
Jo a omlouvám se, ale ta lampa která takhle svítí je ECC83 v preampu.
Podle manuálu tam mají být pojistky úplně jiné: síťová umístěná pod přívodkou 230V má být T1A (pomalá jednoampérová) a anodová T 500 mA (pomalá půlampérová) viz. manuál. Tvou závadu by mohla způsobovat ta "HT FUSE 500mA".
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Aha tak praskla ta HT FUSE 500mA
Jo a dočetl jsem se, že praskání této pojistky může způsobovat vadná výkonová lampa.
Jo a dočetl jsem se, že praskání této pojistky může způsobovat vadná výkonová lampa.