Zdravím veškeré osazenstvo,
nedávno jsem brouzdal po vodách internetu a narazil jsem na tuto kytaru http://kytary.cz/epiphone-les-paul-trib ... /HN116334/ nejvíc mě na ní zaujalo že použitý snímače jsou stejný jako na gibsonech http://kytary.cz/gibson-les-paul-signat ... /HN136218/ za trojnásobnou cenu což nějak nechápu. Dále jestli někdo má nějakou osobní zkušenost s tímto modelem?
EPIPHONE Les Paul Tribute Plus VS
Pravidla fóra
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Re: EPIPHONE Les Paul Tribute Plus VS
A proč by kytara za 14k nemohla mít gibson snímače? A pokud dobře vidím, v té epině nejsou přesně ty samé jako v gibsonovi.
Já neřikám že nemůže ale proč ten gibson se stejnejma snímačema je o tolik dražší... No vypadá to že jedny maj niklovej kryt a druhý nemaj ale podle technických parametrů píšou že jsou stejné
O to mi tak nejde,Rád bych se dozvěděl praktickou stránku jaká ta kytara je když jsou v ní tyto snímače.
O to mi tak nejde,Rád bych se dozvěděl praktickou stránku jaká ta kytara je když jsou v ní tyto snímače.
Tak u kytary přece nejde jenom o snímače. Do té Epiny prostě dali nějaké drahší snímače, které jsou i v tom Gibsonu. Ale Gibsonu platíš za značku, za lepší provedení, za vyšší kvalitu materiálu (mělo by to tak být), za výrobu v USA (nejspíš), atd...
Taky bych si do mého SX Strata za 5 tisíc mohl dát ty samé snímače, které jsou ve Fender USA Deluxe Stratovi (to by vyšlo na nějakých 5 000 cca)...takže bych měl kejtru za 10 000,- , zatímco ten USA Deluxe Strat stojí nějakých 30 000,- ... Myslíš, že by to hrálo stejně?
Taky bych si do mého SX Strata za 5 tisíc mohl dát ty samé snímače, které jsou ve Fender USA Deluxe Stratovi (to by vyšlo na nějakých 5 000 cca)...takže bych měl kejtru za 10 000,- , zatímco ten USA Deluxe Strat stojí nějakých 30 000,- ... Myslíš, že by to hrálo stejně?
jasně že ne ale určitě posun k lepšímu by tam byl
- Alternátor
Hm, jaká ta kytara je, když jsou v ní lepší snímače? Co si to dojít vyzkoušet? To, že jsou v kytaře lepší snímače ještě nutně neznamená, že nemá třeba nějakou výrobní vadu, či že prostě nehraje blbě. Ano, snímač ti zvuk vylepší, ale pokud je na tom kytara jako celek špatně, tak ti moc nepomůže. Gibsony používaj nitro lak, Epiny zase nějakej polyurethan, či co. To se ti na zvuku taky projeví. Nehledě na to, že ty kytary taky nejsou totožný modely a i kdyby byly, moc by to neřešilo. Kouknul bych se radši po Vintage a snímače si tam dal dle libosti. I nová s novýma snímačema tě vyjde levněj, než ta Epina.
Edit: Rocky, myslím, že to bude jen chybnej popisek. Divil bych se, kdyby dělali samostatně 57 USA a 57 Classic.
Edit: Rocky, myslím, že to bude jen chybnej popisek. Divil bych se, kdyby dělali samostatně 57 USA a 57 Classic.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Navíc bych řekl, že dobré snímače ti na špatné kytaře ještě více zvýrazní to, že hraje špatně (není to podmínkou, ale...)