Dord - p. Zeman Kontakt

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Red Bull píše:Dost někdo srovnává že nekoupí ten a ten handmade páč může mít Mesu rectifer,ale musim vám říct že jsem teď hrál na Single rectifier a musim říct že bych ty peníze do toho nikdy nevrazil po tom co jsem tu hlavu vyzkoušel tak jsem si uvědomil že se moc rád vrátím domů k HOCKE - je to subjektivní názor rectifer není nic pro mě :wink:

kolikrát jsem tu psal, že single nemá s recto zvukem nic společnýho? :roll: , to už je lepší i ten Fireball...
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já vim že si to bral, lae věřim že jistej základ bude podobnej a už jen ten základ se mi za mák nelíbí, ale to je tim že jsem prostě ujetej na jiný aparáty.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

každej je na něco ujetej :)
Terror Incognita

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No právě v tom je to nejlepší věřim že kde kdo se v rectiferech najde, ale najdou se i tací co na tom nejsou tak.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

vždyt jo , kdyby všichni měli stejný aparáty a stejný korekce a stejný kytary a já nvm co stejný, tak by to bylo celkem nudné :)
Terror Incognita

Obrázek
DirX

Příspěvek od DirX »

To demilich:a co který je ten tvůj vysněný aparát?Je to 5150 ne?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

DirX píše:To demilich:a co který je ten tvůj vysněný aparát?Je to 5150 ne?

Vedle, Demilichův vysněnej aparát je ENGL Powerball (nebo fireball, teď si nejsem jistej). Chce na tom točit moderní úchylnosti (někde to tady takle nějak psal) :D

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
Belzeeboss

Re: Dord - p. Zeman Kontakt

Příspěvek od Belzeeboss »

nechápu jak může někdo kritizovat něco na co v životě nehral. měl jsem od Dodosa 50w dvoukanalovou hlavu a to byl nářez uz jsem si vyrval všechny vlasy za to ze jsem to ve finanční tísni prodal. Dušan prostě umí pujdu k němu znovu i kdyz jak tady všichni píšou ze valvekinga mam za pár korun, ale nezlobte se to ze tam svítí pár lamp pro me neznamená celolampa. celolampa znamená lampy na všechno a ne jak používají k usměrneni diody.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Belzeeboss píše:nechápu jak může někdo kritizovat něco na co v životě nehral. měl jsem od Dodosa 50w dvoukanalovou hlavu a to byl nářez uz jsem si vyrval všechny vlasy za to ze jsem to ve finanční tísni prodal. Dušan prostě umí pujdu k němu znovu i kdyz jak tady všichni píšou ze valvekinga mam za pár korun, ale nezlobte se to ze tam svítí pár lamp pro me neznamená celolampa. celolampa znamená lampy na všechno a ne jak používají k usměrneni diody.
Obrázek
Dalsi zarez :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
kos99

Re:

Příspěvek od kos99 »

Demilich píše:Lol, nevím proč by si někdo měl kupovat takhle drahé bastly od nějakého kutila, když do 20 000 seženeš NOVÝ Valveking (i s boxem vlastně), nebo Crate celolampu hlavu 100Watt, Peavey Windsor, nebo za 20 Peavey 6505...
:lol:

nijak tím ale nechci říct, že staví nějaké shity nebo tak, ale prostě za tu cenu mám ORIGO a to tedy pro mě znamená víc !!!!! (navíc už sakra kvalitní)

ty jsi snad spadnul z višně na znak to předci nedá srovnávat Rocwell HOT ESH DORD Freml ...jsou srovnatelný apráty se světem jen záleží jak kdo si moc priplatí za součástky ale třeba u ESH se o součástkách nesmlouvá tak zaplátíš za špičku vždy a myslím že u všech je spokojenost a snesou srovnání se světovou špičkou
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
José

Příspěvek od José »

Ty jsi snad spadnul z višně, ne? Reagovat takhle na víc než pět let starý příspěvek..
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Příjde mi to jako další zombie od pana Necromancera :D
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ano, karta z magicu s necromantem hovori za vse. Je pitomost komentovat 5 let stary post kde se nekdo o neco prehadoval. Nazory se meni, tak jako zkusenosti.

A mimochodem jsem na znak z visne nespadnul :) Nazor ktery jsem psal pred 5 lety mohu rici u mne stale vcelku plati. Jiz ne tak dogmaticky jako tehda, ale za ty roky jsem mel celkem dost zkusenosti od bastlu vyse jmenovanyvh panu, a za sebe (neb je to subjektivni, kazdy mame radi jiny zvuk) mohu rict, ze jejich kopie se originalum nikdy zvukove nerovnaji a jsou citelne horsi - brano z pohledu metaloveho zvuku. Maji ale jinou vyhodu. Zatimco original proste hraje nejak jak clovek ceka a zna, tak jej nelze upravit. U zesilovace na miru si clovek muze svuj zvuk proste upravit ke sve libosti. Tady asi fungujou nasi cesti vyrobci dobre. Ale clovek musi vedet co chce, coz vetsina hracu nevi, a pri konstrukci vlastniho zesiku aktivne spolupracovat s vyrobcem. Vetsinou to ale byvalo tak, ze si lidi tyhle bastly kupovali, protoze nemeli tolik penez, aby si koupili origo, a jeste si nalhavali, ze to hraje lepe nez original. Proto ty prehady. Dneska, kdyz se tady objevily tuny levnych lampovych zesiku, ktere hrajou za ty penize uplne v pohode, jiz podle me opada duvod do techto veci jit. Taky si myslim, ze i pokud bych byl profik, porad bych si koupil nejaky zesik svetove znacky, nez si ho nechal stavet od lokalniho mistra, uz jen proto, ze lidi, kteri tomu nerozumi, poslouchaji ocima a proste si vice cvrnknou do kalhot, kdyz za tebou uvidi naslapanou mesu, ci krank, nez aby tam bylo napsane Dord na cernem plechu - to bohuzel pro nas kytaristy gearofily...
Jinak co se tyce dobrych ceskych stavitelu, tak myslim ze HOT zesiky treba jsou super. Ale to nejsou prvoplanove metalove aparaty a jejich silu bych videl mozna hlavne jinde. Nicmene Dord, ESH a Rockwell jsou proste jen kopie (co se tyce takove te klasicke produkce, kterou clovek vidava v 90% pripadu), co hraly vzdy znatelne hure nez to, z ceho vychazely - tot ma zkusenost s primym srovnanim vedle sebe + mnoho koncertnich zkusenosti :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

dord a rockwell budiž, ty snad kopírují, ale ESH myslím jede svojí vlastní cestou. skoro bych řekl, že ten zvuk je velmi specifický, a rozeznatelný i při pouhém poslechu. takový středovýškáč se zajímavým zabarvením právě v oné oblasti :) nicméně, prodejnost je zase jiná. rockwell se prodává na bazaru dobře, dord a esh bych řekl dost špatně.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

5 let je docela dlouhá doba, aby se stihlo u každého z výrobců něco změnit (narozdíl od názorů některých lidí) a každý má možnost posoudit, kam a kdo se z nich posunul. Ono je třeba i rozdělit to, že např. Dord a Rockwell sází primárně na kopie známých aparátů a ESH a HOT vychází z vlastních návrhů.

O tom, že se originál nedá upravita nebo nemusí upravovat, bychom se mohli taky dohadovat. Stejně tak o tom, že jsou kopie ''citelně horší''. Navíc jsem už slyšel víckrát zmrvený zvuk na ''světovém'' aparátu, než na těch, jak ty říkáš, bastlech. Ona už i ta doba, když si někdo cvrkne z Mesa halfstacku, dávno přešla.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ESH jde vlastni cestou a tvrdit o Zemanovych aparatech, ze to jsou bastly hrajici znatelne hur...no rekneme, ze to je hodne odvazne tvrzeni ;) jses si jisty, ze jsi opravdu hral na aparaty tohoto pana ? ani ten rockwell neni zadna ostuda a ta esence recto zvuku tam je.

"original aparaty se upravit nedaji" - to je dalsi nesmysl. dela se to naprosto bezne.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nedá mi to nereagovat. Pak Zeman je totiž troufám si tvrdit u nás jeden z mála lidí, kteří tomu OPRAVDU rozumí, má naprostý přehled ve starých zesících Marshall, Fender (x jich má totiž hned "za bukem"), zná spoustu maličkých výrobců, je to totální netopýr a navíc asi ani nedělá rozdíly mezi žánry - prostě pro něj nejsou cizí ani zesáky na blues, ani na metlu, prostě se rejpe ve všem. Byl jsem párkrát i u Horkého, ale ze Zemana mám pocit větší "nabouchanosti" vědomostma (nic proti Horkému). Mezi Horkým a Zemanem je imho ten rozdíl, že Horký dělá zesíky svoje + servis a chce se tím více živit než Zeman, který to tak nějak seká imho víc kvůli zábavě a nesnaží se ani o nějakou propagaci svého jména. Taky postaví i zesík (narozdíl od Horkého) za pár korun, což jsou imho ve většině případů právě ty zesíky pro začínající metaláky, kteří ještě nenašetřili na jetou 6550 (nebo jak se ta metalová bestie jmenuje). Cháúpu, že takový zesík pak asi není žádna extra třída. Zemana určitě alespoň na servis vřele doporučuju. Pokud bych si u něj nechal stavět zesík, tak bych musel vzít pod svá křídla hlavně design, který mi u Zemana nevyhovuje, vše ostatní bych nechal s klidem na něm.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Ubastlit (zkopčit) dobry aparat umí i u nás už dost lidi. Firma, značka to už je něco jiného, to zdaleka není jenom o pájení. Jinak ve světě začíná být cítit vývoj podobný jako v autech... perfektní moderní vychytané nabouchané pohodlne stroje.... ktere už tolik nevydrží jako staré dobré kvalitní držáky :) (samozřejmě díky extrémnímu až hysterickému tlaku NÁS, spotřebitelů na cenu, a tím pádem na náklady)

A teda proč češi až na výjimky bastlí (levné) kopie?
Protože nic jiného od nich místní "trh" nechce a při placení skutečně kvalitních věcí o tom vznikají rozhořčené thready na fórech jako ho ten který "šmejd chtěl odrbat". Myslím si že ta situace už se docela vyprofilovala a kdo sáhne po Hot, ESH, Rockwell nebo Dord tak neudělá chybu. To že vzápětí začne špekulovat proč, co a jak... to uz je obvykle jeho osobni GAS problem.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Demilich píše:Nazor ktery jsem psal pred 5 lety mohu rici u mne stale vcelku plati.
Hm, většinou se na tvé příspěvky lze spolehnout, ale tentokrát věř kolegům výše, že - když už jsme u té višně - v tomto svém světonázoru jsi vedle jak ta jedle. :wink: 8)
Ale jak vidno, jsi naštěstí jeden z mála takových případů. :)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

bubucci píše:Ona už i ta doba, když si někdo cvrkne z Mesa halfstacku, dávno přešla.
A ted mi rekni jeste tu o cervene karkulce, kdyz uz jsme u tech pohadek, prosim prosim :P

S tou upravou znamych aparatu jsem to myslel tak, ze si to vetsinou lide nenechavaji upravit. Alespon ne v zacatku. Porad se tady dohadujem v mezich tohoto fora, kde vetsina lidi (vcetne me), nejsou takovi profici co vystridali X aparatu tehle kategorie a nechavaji si je bezne modifikovat. Vetsinou se nasetri na to, co se mi libi, a s tim pak operuju. Jak dlouhou dobu, tot kazdeho osobni vec. Ale diky ze jste me chytli za slovicko, nic jineho jsem necekal, protoze jsem svuj nazor neslucitelny v vetsinou svetaznalych neformuloval dostatecne obsazne (X stranek) :)

Pojednaval jsem o tech lidech, kteri namyslene rikaji, jak jejich Dord nebo Rockwell hraje perfektne, prijdou na podiu, a zvuk reze hlavy jak je prevyskovany, nebo je to blato, protoze borecek poprve vytavil svuj ampec a zjistil jaka je nenastavitelna kvalita te jeho recto esence - vse osobni zkusenost.
Takze se na me klidne vozte. Vy mate takove zkusenosti, ja makove. A kazdy to vidi ze sveho uhlu. :P
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“