Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
Pravidla fóra
Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
Zoom teď na bazaru není, tak snad se tam časem objeví a mě se povede si ho do tý doby někde ozkoušet
. Díky
Tonelab jsem nějakou dobu měl, moc nenadchl.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli jste se někdo někdy setkal se sluchátkovým zesilovačem, který jde napájet adaptérem. Nemůžu nic takového najít. Potřeboval bych něco velikosti jako amplug, nebo headphone amp od ehx. Hlavní problém je, že všechno běží na baterky. Byl bych za to schopnej dát přibližně jako za ten amplug, tedy do 1000. Nemáte někdo nějaký tip?
Díky
chtěl bych se zeptat, jestli jste se někdo někdy setkal se sluchátkovým zesilovačem, který jde napájet adaptérem. Nemůžu nic takového najít. Potřeboval bych něco velikosti jako amplug, nebo headphone amp od ehx. Hlavní problém je, že všechno běží na baterky. Byl bych za to schopnej dát přibližně jako za ten amplug, tedy do 1000. Nemáte někdo nějaký tip?
Díky
Z malých mě napadá http://www.nuxefx.com/product_detail.ph ... 1=40&id2=0
pak Pandora mini a Line6 Pocket Pod Express. Všechno to jsou ale mulťáky a větší než amPlug. Co chceš aby to umělo?
pak Pandora mini a Line6 Pocket Pod Express. Všechno to jsou ale mulťáky a větší než amPlug. Co chceš aby to umělo?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Jenom základní ovládání. Po týhle stránce by mi úplně stačil ten headphone amp od ehx. Kdyby to mělo i usb výstup, tak by to nebylo špatný, ale bral bych to jako něco navíc. A jinak díky za ten odkaz, mrknu na to.
Pokud chceš tedy popřít mobilitu těchto zařízení a chceš být upoután napájecím kabelem (napájení přes USB) a chceš cenu do tisíce, tak by ti mohl vyhovovat tento - http://www.czc.cz/fiio-g01-sluchatkovy- ... 20/produkt
Kdybys nechtěl žádné ovládání, pošli SZ, válí se mi v šuplíku volný HeadPlug, ten má taky lithiovku a napájení přes mini USBJiramikes píše:Jenom základní ovládání.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nebo si kup 9V adaptér s připájej si na něj koncovku, která odpovídá kontaktům baterie (některé adaptéry se s takovou nasazovací koncovkou i prodávají).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
V tom případě ale nesmí volit třeba VOX Amplug, který je na dvě mikrotužky.Nero píše:Nebo si kup 9V adaptér
Jinak Lukáš měl na mysli asi něco podobného:

Nebo prostě koupit ten EHX a místo baterky tam šikovně strčit konektor na 9V a napájet to adaptérem? Nenašel jsem slušnou fotku vnitřku, ale někdo se základní zkušeností by to měl za pár minut hotový
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
http://www.hudebnibazar.cz/inzerat.php? ... rder=datum
Rocktile GP - 10
Má někdo z Vás osobní zkušenosti? Kašlu na preamp, multiefekt atd., šlo by mi jen a pouze o použití do sluchátek ve večerních/nočních hodinách. Nikde jsem nic moc nenašel a nemůžu si pomoct, ale působí to na mě jaksi děsně lacině. A na vyzkoušení taky strašně daleko. Kdyžtak díky za nějaké postřehy!
Rocktile GP - 10
Má někdo z Vás osobní zkušenosti? Kašlu na preamp, multiefekt atd., šlo by mi jen a pouze o použití do sluchátek ve večerních/nočních hodinách. Nikde jsem nic moc nenašel a nemůžu si pomoct, ale působí to na mě jaksi děsně lacině. A na vyzkoušení taky strašně daleko. Kdyžtak díky za nějaké postřehy!
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
http://ulozto.cz/xq2Zo8Td/ballads-e1-ou ... master-mp3 Fendr Mustang I 
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
1. vlákno se jmenuje Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře) a ty sem vrazíš kombo
2. pokud už chceš postovat ukázku, tak by bylo lepší použít box.com nebo soundcloud.com, protože ochota něco stahovat z uložto je u místních uživatelů mizivá.
K samotné nahrávce - jestli je to tvůj počin, tak to prosím přesuň sem
hrani-na-kytaru-tabulatury/zhodnotte-na ... t4019.html
a dej k tomu nějaký bližší popis.. Za mě osobně dost dobrý.
2. pokud už chceš postovat ukázku, tak by bylo lepší použít box.com nebo soundcloud.com, protože ochota něco stahovat z uložto je u místních uživatelů mizivá.
K samotné nahrávce - jestli je to tvůj počin, tak to prosím přesuň sem
hrani-na-kytaru-tabulatury/zhodnotte-na ... t4019.html
a dej k tomu nějaký bližší popis.. Za mě osobně dost dobrý.
Zvuk kytary + hudba?
Dobrý den,
bydlím v paneláku a moje možnosti jak si pořádně zahrát jsou tím pádem docela omezené. Nejčastěji hraju se sluchátky abych kytaru pořádně slyšel a více si ji vychutnal. V poslední době mi to však moc nestačí, slyším totiž jen zvuk kytary a když si pustím do reproduktoru hudbu, tu už logicky slyším o dost méně.
Přemýšlím tedy hodně o tom, jestli existuje nějaká možnost jak spojit oba zvuky dohromady. Nic o tom právě nevím, proto se chci zeptat, jestli tu někdo má zkušenosti s tímto "problémem". Existují nějaké "spojovače" pro sluchátka a kombo, že si svedu zvuk do jednoho konektoru? S tím by mohl souviset můj další nápad, jestli existuje program který nějak rozumně ztiší kytaru, ale nezmění o tolik ostatní nástroje, zpěv, atd.?
Jestli je to dotaz blbý, tak se omlouvám, ale opravdu o tom nic nevím a budu rád za každou radu nebo připomínku. Díky moc, Martin
bydlím v paneláku a moje možnosti jak si pořádně zahrát jsou tím pádem docela omezené. Nejčastěji hraju se sluchátky abych kytaru pořádně slyšel a více si ji vychutnal. V poslední době mi to však moc nestačí, slyším totiž jen zvuk kytary a když si pustím do reproduktoru hudbu, tu už logicky slyším o dost méně.
Přemýšlím tedy hodně o tom, jestli existuje nějaká možnost jak spojit oba zvuky dohromady. Nic o tom právě nevím, proto se chci zeptat, jestli tu někdo má zkušenosti s tímto "problémem". Existují nějaké "spojovače" pro sluchátka a kombo, že si svedu zvuk do jednoho konektoru? S tím by mohl souviset můj další nápad, jestli existuje program který nějak rozumně ztiší kytaru, ale nezmění o tolik ostatní nástroje, zpěv, atd.?
Jestli je to dotaz blbý, tak se omlouvám, ale opravdu o tom nic nevím a budu rád za každou radu nebo připomínku. Díky moc, Martin
Re: Zvuk kytary + hudba?
Určitě je plno možností. Já nejsem v tomhle žádný guru a tak používám jen dva způsoby - bezdrátová sluchátka s dvěma vstupy na vysílací stanici nebo Vox Amplug. Taky jsem dřív používal Guitar Rig Mobile a honil to přes notebook.mchicony píše:jestli existuje nějaká možnost jak spojit oba zvuky dohromady.
Určitě ti někdo poradí něco sofistikovanějšího.
Teď jenom přemýšlím, kam to tvoje vlákno přemístit. Do "hraní na kytaru a tabulatury" asi nepatří. A vyloženě něco duplicitního jsem honem nenašel.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvuk kytary + hudba?
Obecně: jakékoliv zařízení, do kterého připojíš kytaru, sluchátka a které disponuje AUX vstupem pro připojení hudebního doprovodu (např. z empétrojky nebo mobilu).
To splňují multiefekty (namátkou např. Zoom G1on), hebla typu Vox amPlug a různé další. Kombo bych do toho vůbec netahal, stejně hraješ přes sluchátka.
To splňují multiefekty (namátkou např. Zoom G1on), hebla typu Vox amPlug a různé další. Kombo bych do toho vůbec netahal, stejně hraješ přes sluchátka.
Přesně tak, kombo bych vyloučil. A proto tomu bude nejlépe tady, v alternativách k aparatuře.
Hendreku díky za nakopnutí a slučuji.
Hendreku díky za nakopnutí a slučuji.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych doplnil, že hlasitost hudebního doprovodu se pak nastavuje na zdroji, ze kterého přehráváš (mp3, mobil,...) a hlasitost kytary na multiefektu nebo amPlugu.
Co máš teď mezi kytarou a sluchátky? Ono to nemá aux in?
Ahoj všem, teď právě řeším podobný problém - tedy přes co zkoušet / nahrávat / hrát.
Nemám zatím všechno vyřešený, ale koupil jsem MESA BOOGIE V-TWIN, který má mimo jiné sluchátkový výstup / linku se simulací reproboxu. Od toho se chci odpíchnout a teď to zkouším zkombinovat s notebookem. Ten chci pro přehrání podkladů atd. Teď zatím řeším proč mám docela velký brum (nejspíš je to tím, že ani MESA ani NTb není uzeměný a tím pádem je nedostatečné odstínění) a hlavně to, že v nahrávce neslyším ten samý zvuk jaký slyším při nahrávání. Určitě je spoustu toho způsobeno intergovanou a né příliš kvalitní zvukovou kartou, ale aspoň se člověk nenudí
Nemám zatím všechno vyřešený, ale koupil jsem MESA BOOGIE V-TWIN, který má mimo jiné sluchátkový výstup / linku se simulací reproboxu. Od toho se chci odpíchnout a teď to zkouším zkombinovat s notebookem. Ten chci pro přehrání podkladů atd. Teď zatím řeším proč mám docela velký brum (nejspíš je to tím, že ani MESA ani NTb není uzeměný a tím pádem je nedostatečné odstínění) a hlavně to, že v nahrávce neslyším ten samý zvuk jaký slyším při nahrávání. Určitě je spoustu toho způsobeno intergovanou a né příliš kvalitní zvukovou kartou, ale aspoň se člověk nenudí
trsátko musí přežít i atomovej výbuch