Nářadí všeho druhu

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Tengli

Re: Ruční el. nářadí

Příspěvek od Tengli »

Tak "rab t13x" je doma. :D
O víkendu jsem pryč tak nestíhám složit a otestovat. Taky na ni budu muset udělat místo v kutilně. Jen jsem to rozbalil a zběžně prohlédl. Vypadá to masivně a vzbuzuje docela důvěru. Na profi mašinu nemám a asi bych ji ani nevyužil. Tak snad to bude mít přiměřené vůle.
Díky za tip J.J. :!:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Můj "rab t13x" taky doma. Vypadá to víc než bytelně. Popravdě jsem tak úplně nečekal, že to bude tak brutálně velké a těžké. Je to fakt dost masivní, ale na první pohled absolutní spokojenost :-) . Ve čtvrtek složím a otestuju. Jen doufám, že to ten stůl, na kterém to budu mít upnuté zvládne. Je to neuvěřitelně masivní a těžké.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

30 kilo je 30 kilo. :D
Gratulace k novým strojům a jsem zvědavý na vaše zkušenosti a názory na přesnost, praktičnost...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Oproti ručnímu vrtání postů na TOM akučkou to bude sakra posun... a ušetří mi to spoustu nervů
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Tak já to nemám primárně na hudební nástroje. Nicméně mě potěšil kamarád,že ji "nutně" potřeboval do firmy a pak už ji zase nepotřeboval... ...tož jsem pošetřil DPH :oops:
Ale je úterý a vrtačka furt v bedně. :cry: . Holt i chleba je třeba...
Já teď před Vánoci honím v rachotě co se dá. Tož dvanáctky se střídají s dvanáctkami,tak první raport podá asi Mastr.
Už vidím "nadšení" sousedů,až to mezi svátky zase rozjedu ve sklepě. :wink:

Pro Mastr: Anglinou nevládnu,tak mě docela rozladila absence českého návodu. Našel jsem návod k t16x což vypadá v podstatě stejně ale pokud by jsi měl odkaz na českou verzi t13x byl bych Ti vděčen. Díky
Tož tak...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Já anglinou vládnu takže asi ani návod hledat nebudu, ale kdyby náhodou pošlu ;-)
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Tak díky...
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Sice to sem úplně nepatří ale od zítřka opět v Lidlu japonské pilky za 299,- http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-A61F281A ... il&id=2351
Čau
Mastr

Příspěvek od Mastr »

díky moc tengli!!! zrovna zítra kolem lidlu pojedu tk hned kupuju :)

edit: rab t13x zkompletováná! a je to parádička, moc se mi líbí možnost nastavení výkonu pomocí průměrů koleček na motoru a vrtáku, je to jak přehazovačka na kole ani jsem nevěděl, že to tak funguje :-)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tengli píše:Sice to sem úplně nepatří ale od zítřka opět v Lidlu japonské pilky za 299,- http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-A61F281A ... il&id=2351
Čau
Dík za info. Dneska jsem byl v HK, tak jsem se stavil v Lidlu. Neočekával jsem za ty prachy nic moc, ale musím říct, že mě ta pilka velmi mile překvapila. Otestoval jsem ji na odřezku ebenu a krásně řeže s šířkou řezu přesně na nožku pražce. Teď už jen přidělat nějakou dorazovou lištu na hloubku řezu, aby šla použít s tím mým odměřovacím a vodícím přípravkem a bude to paráda. List je ještě o 3,5 cm delší než na mojí stávající zářezce http://www.drevorezba.cz/detail.aspx?kategorie=1983, takže by to mohlo být ještě pohodlnější. Teď ještě jestli to něco vydrží a ostří nepůjde po pár drážkách do kytek, ale to se uvidí časem. Za 3 kila i s náhradním listem se to zatím jeví jako dobrej kup.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Taky jsem ji dnes koupil, ale ještě nevybalil, každopádně moc rád slyším, že se ti zamlouvá :)
Cremster

Příspěvek od Cremster »

Jo v Lídlu se objevjej občas pěkný věci, teď sem projížděl tu dřevořezbu, takový kvalitnější nářadí leze pěkně do peněz. A co sem koukal tak většinu věcí objednává u Dicka. Nějaká větší objednávka by se určitě vyplatila přímo od něj http://www.mehr-als-werkzeug.de/page/homepage.htm
nebo od schmidta ten bývá o něco levnější http://www.fine-tools.com/index.html
lathur

Příspěvek od lathur »

Tak pilka z Lídlu je doma, není sice na elektriku, ale nevadí, třema tahama jsem v bukový liště udělal 4mm drážku, až mě to překvapilo, jak to bylo snadný. Vyzkoušel jsem pražcový drát a nožička tam zajela až po ty zoubky skoro sama. A listy jsou jeden jemnější a druhý o málo hrubší. Za tři kila paráda. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Lídl je zvláštní. Minulý týden tam měli úžasné nabídky. Já koupil malou vypalovačku dřeva s 14 frézovanými nástavci různých tvarů i vzorků - obrázečků. Již se těším, jak si vysoustružím a vygravíruji další nástavce, svoje, nějaké logo na zdobení či podpis svého díla. Myslím, že to užije i kytarář (namátkou - podpis mistra, loga a nápisy na hlavě, ozdobné značky na světlém hmatníku) či autor čehokoliv.
A cena? Neskutečných 229,-.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Tu jsem chtěl taky. Jenomže jsem neměl štěstí. :evil:
A to už jsem po té vypalovačce šel podruhé...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Díky za tip, pilka je doma. Cvičně jsem uřízl 1,5mm plátek sapeli a udělal z něj kryt na výztuhu krku ze stejného dřeva, jako je tělo.
P1350733.jpg
Mastr

Příspěvek od Mastr »

chlapi dejte mi nějaký lehký tutorial jak zacházet s tou ruční pilou z lidlu, jelikož jsem jí konečně prubnul a moc mě tedy nenadchla. Ostří je hrozně měkké a ohebné, takže je téměř nemožné řezat rovně + nemožnost řezání na obě strany (která měla být spíš výhodou) tenhle fakt ještě zhoršuje. Jelikož po každém zářezu se musí znova srovnávat a prostě celé je to hrozně zdlouhavé a neefektivní.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Zesílení listu jako u čepovek? Použít vodící přípravek (pokosnici)?

Jste tu dost OT, k pohonu pilky jistě není potřeba el. proud. :wink:
Co kdybych to přejmenoval na "Ruční el. a mech. nářadí"? Hlavně sem pak nechoďte s pneumatickým nářadím. :)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Když netlačíš, jde to dobře. Řezal jsem plátek dřeva ze špalíku sapeli cca 4,5/6cm, trvalo to asi 3 minuty. Zezačátku jsem si přiložil další špalík, abych měl vedení pěkně kolmo. Nechat to zabírat spíš vlastní vahou, táhnout a zpátky moc netlačit, jinak se list může zvlnit.
Drážku na pražec jsem zkusil na odřezku taky a sedl tam přesně a drží bez lepení.
http://kmensik.rajce.idnes.cz/DIY_S#P1350728.jpg

Pneumatické nářadí sem určitě patří, mám na vzduch minibrusku (něco jako Dremel) a tu u kytar využívám.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

MilanT píše:
Jste tu dost OT, k pohonu pilky jistě není potřeba el. proud. :wink:
Co kdybych to přejmenoval na "Ruční el. a mech. nářadí"? Hlavně sem pak nechoďte s pneumatickým nářadím. :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Možná by to chtělo přejmenovat na "nářadí"...? protože ta třicetikilová sloupovka mi taky nepříjde příliš "ruční" :lol:
A zbude prostor pro ta pneumatická udělátka. :wink:
Mastr píše:chlapi dejte mi nějaký lehký tutorial jak zacházet s tou ruční pilou z lidlu, jelikož jsem jí konečně prubnul a moc mě tedy nenadchla. Ostří je hrozně měkké a ohebné, takže je téměř nemožné řezat rovně + nemožnost řezání na obě strany (která měla být spíš výhodou) tenhle fakt ještě zhoršuje. Jelikož po každém zářezu se musí znova srovnávat a prostě celé je to hrozně zdlouhavé a neefektivní.
Jinak k té "japonce". Mi se s ní řeže dobře. Dokonce jsem si jednu přikoupil do foroty. Na řezání drážek pro pražce to bude chtít rozhodně nějaký vodící přípravek. A stejně je třeba nalepit na boky pilky nějaké dorazy na hloubku řezu. Tak při vhodné volbě materiálu pro tyto dorazy se list zpevní až až. Tož tak...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“