Zdravim,
mel bych takovou otazku a byl bych rad kdyby jste mi ji pomohli vyresit.
U jedné kytary mám na h***o krk, klepe se v něm výztuha a jediný co mě napadlo, tak do něj vyvrtat díru a fláknout tam nějakej tmel aby se to neklepalo, ale do toho sem i moc nechce.
Proto jsem koukal po novém krku, jako jediná rozumná nabídka se mi jeví krky z bach music.
Ale jádro problému je jinde. Mám stavěnou kytaru od Thomas guitar fashion v 90. letech. Má kratší menzuru a krk má 23 pražců. Jde mi teď o to.
Co se stane když tam vrazím krk s norm. stat. menzurou 647-648mm nebo jak to je. Ten krk má 21 prazcu.
Dale do jejich nabidky pridali krky s kratsi menzurou a to 604mm a má 22 pražců.
Jde mi o to, že se bojím, že ať tam vrazím jakýkoliv krk tak aby mi pak kytara ladila a pražce hrálí to co na své poloze hrát mají. Jelikož tento je dělaný handmande přímo k tělu a má právě oněch 23 prazcu.
Budu vam vdecny za jakekoliv rady, tipy a triky. Poucte me at muzu tento problem vyresit.
Diky hroši.
linky na krky: http://www.bachmusik.com/krk-palisandr- ... zura_p2123
http://www.bachmusik.com/krk-celojavorovy-ashf_p1353
link, jak kytara vypadá http://ginie.rajce.idnes.cz/Thomas_aktualni_stav/
Výměna krku, menzura nástroje. HELP
Pravidla fóra
Výměna krku, menzura nástroje. HELP
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Re: Výměna krku, menzura nástroje. HELP
Odkud znáš mojí skautskou přezdívku?Ginie píše: hroši.
Starej pardál, co bude za 5 dní 6 let na fóru a otázku na výměnu krku šoupne do el.kytar. Vostudo
Přesouvám do hardware.
Ještě jsem uvažoval o sekci home-made. Tam je téma na výměnu krku s jinou délkou - nastroje/vymena-krku-u-strata-21-prazcu ... 10294.html
No ... tak téma jsem si pročetl a vyplývá z toho jenom to, že si musím přesně změřit menzuru jakou mám, rozměry toho krku a zavolat do bachu a zeptat se na rozměry toho krku a popřípadě ho trochu zbrousit, no nemám z toho zrovna 2x dobrej pocit.
Myslíte, že by šlo, do toho starýho udělat díru a fakt tam plácnout nějakej tmel nebo silikon, jenom aby se ta výztuha neklepala. Utahovat jsem ji zkousel a efekt to nemelo, krk je rovnej.
A to, že tu budu 6 let je akorát tak důkazem toho kdy jsem si poridil svoji prvni el. kytaru.
nejsem moc aktivni clen tohoto fora.
Myslíte, že by šlo, do toho starýho udělat díru a fakt tam plácnout nějakej tmel nebo silikon, jenom aby se ta výztuha neklepala. Utahovat jsem ji zkousel a efekt to nemelo, krk je rovnej.
A to, že tu budu 6 let je akorát tak důkazem toho kdy jsem si poridil svoji prvni el. kytaru.
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
I na to tu máme témaGinie píše: jenom aby se ta výztuha neklepala.
Víš jistě, že to klepání dělá výztuha a dá se poznat v kterým místě? Je ta výztuha obousměrná a je vůbec funkční? Podle toho, že píšeš, že krk je i po dotahování rovnej, tak se zdá, že není. Pokud by byla funkční, tak by se měly dotažením vymezit vůle a mohlo by to klepání přestat. Píšeš, že je na tý kytaře kratší menzura, tzn. kolik? Takhle od oka to vypadá jako běžný superstrat s menzurou 648mm. Jinak na jedný fotce se zdá, že hmatník přečnívá přes hranu krku a krk končí asi na úrovni 22 pražce, takže je možný, že nějaký 21 pražcový krk se stejnou menzurou by šel použít. Každopádně by se to muselo nejdřív všechno proměřit, protože tam nemusí sedět ani šířka krku a tvar kapsy apod. Naslepo z e-shopu bych to být tebou nekupoval. Jinak, co se týče opravy krku, tak tam by se dalo asi taky spousta věcí vymyslet v nejhorším se dá i odlepit hmatník. Záleží, jak moc si tu kytaru ceníš, protože taková oprava nebude úplně jednoduchá ani levná. Teoreticky je možný i to řešení s tím silikonem, co navrhuješ, pokud ti nevadí vrtat do krku. Bylo by to nejjednodušší a nejlevnější řešení. Měla by stačit malá dírka do prostoru mezi tyčky výztuhy a tam nacpat trochu silikonu, pokud teda klepou ty tyčky o sebe.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Ginie, vyplň si do profilu odkud jsi, nebo to napiš, někdo z okolí by se ti na to mohl podívat, víc očí víc vidí.
Mně u drnčící výztuhy na stratu Hyundai stačilo půl otáčky - prostě se našla poloha, kdy to nedrnčí.
Možná se dá i obyčejný silikon zředit (acetonem?) a nainjektovat přes otvor na seřizování výztuhy. Možná i nějaká disperze, latex, akrylát, jestli už není co pokazit.
Výměna krku je složitější, krajní řešení. Stojí peníze, je s tím práce.
Jistá firma Fender dává pod poziční značku na 7. nebo 9. pražci šroubek, kterým výztuhu (70's biflex) kotví uprostřed. Tak bych i tu injektáž zkusil přes poziční značky ze strany hmatníku.
Mně u drnčící výztuhy na stratu Hyundai stačilo půl otáčky - prostě se našla poloha, kdy to nedrnčí.
Možná se dá i obyčejný silikon zředit (acetonem?) a nainjektovat přes otvor na seřizování výztuhy. Možná i nějaká disperze, latex, akrylát, jestli už není co pokazit.
Výměna krku je složitější, krajní řešení. Stojí peníze, je s tím práce.
Jistá firma Fender dává pod poziční značku na 7. nebo 9. pražci šroubek, kterým výztuhu (70's biflex) kotví uprostřed. Tak bych i tu injektáž zkusil přes poziční značky ze strany hmatníku.
Jak píše kmensik, zředit acetonem nebo vyzkoušej i technický benzin.
Nebo sháněj silikon s nízkou viskozitou. Vím jen o kilogramovém balení, což je pro tvoje potřeby moc a škoda to pak vyhodit, když to stojí pětikilo.
Nebo sháněj silikon s nízkou viskozitou. Vím jen o kilogramovém balení, což je pro tvoje potřeby moc a škoda to pak vyhodit, když to stojí pětikilo.
Já Thomase, který kytaru vyrobil, znám. Je to fajn kluk, já bych se jako PRVNÍ krok obrátil na něho, buď se domluvíte na opravě nebo určitě poradí, jak dál, co s menzurou atd...Jedinný problém bych viděl v jeho zaneprázdněnosti a jak na to TY spěcháš. Pokud chceš kontakt, napiš mi SZ.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.