Zapojení hifi zesilovače k reprobednám
Pravidla fóra
Zapojení hifi zesilovače k reprobednám
Dobrý den,
Mám dotaz ohledně zapojení zesilovače k reprobednám. Mám starý hifi přehrávač který odešel ale tuším že zesilovač z něho by měl fungovat, reproduktory jsou také od té hifi. Mě zajímá jestli jde nějak z toho přehrávače vyjmout zesilovač, "amatérsky" ho připojit k reproduktorům a tím regulovat hlasitost repráků připojené k PC.
Děkuji za odpověď
Mám dotaz ohledně zapojení zesilovače k reprobednám. Mám starý hifi přehrávač který odešel ale tuším že zesilovač z něho by měl fungovat, reproduktory jsou také od té hifi. Mě zajímá jestli jde nějak z toho přehrávače vyjmout zesilovač, "amatérsky" ho připojit k reproduktorům a tím regulovat hlasitost repráků připojené k PC.
Děkuji za odpověď
Re: Zapojení zesilovače k reprobednám
tak záleží co v tom zesíku šlo do kopru . Jestli koncovej stupeň tak to vyhoď rovnou . Pokud se v elektru moc nevyznáš tak to stejně dohromady nedáš . repáky jestli jim nic neni tak schovej . Co je to vůbec za zesík ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Re: Zapojení hifi zesilovače k reprobednám
Ahoj,
pokud hifka nehraje, tak moc neveřím tomu, že by se závada vyhnula koncovému zesíku. Pokud je to hifka za pár šupů, tak tam bude jedna deska, kde je všechno a těžko tam dokážeš něco někam zapojit.
pokud hifka nehraje, tak moc neveřím tomu, že by se závada vyhnula koncovému zesíku. Pokud je to hifka za pár šupů, tak tam bude jedna deska, kde je všechno a těžko tam dokážeš něco někam zapojit.
Yamaha LS9, MT18SUB, QSC, Kobble + plná dodávky krámů a k tomu světla
Re: Zapojení hifi zesilovače k reprobednám - Ohmy
Ahojte,
zadovazil som si stereo receiver Yamaha R-S201, viac-menej na take univerzalne ucely, vratane prepojenia so zvukovkou, ale ostal som trochu prekvapeny, ked pozeram na zadny panel - je tam uvedene, ze mozu sa zapojit iba repro min.8 Ohm. Je to vobec standardne, ze sa mozu na hifi receiver pouzit iba 8 Ohmov? Co by sa stalo, ked tam dam napr. 6 Ohmovky?
Vdaka.
zadovazil som si stereo receiver Yamaha R-S201, viac-menej na take univerzalne ucely, vratane prepojenia so zvukovkou, ale ostal som trochu prekvapeny, ked pozeram na zadny panel - je tam uvedene, ze mozu sa zapojit iba repro min.8 Ohm. Je to vobec standardne, ze sa mozu na hifi receiver pouzit iba 8 Ohmov? Co by sa stalo, ked tam dam napr. 6 Ohmovky?
Vdaka.
No 6ohm to se dělalo kdysi dávno .Teď se to dělá samozřejmě taky ale snazší je sehnat 8 případně 4 nebo 16ohm bedny . No co se stane když na tu yamahu píchneš 6ohm ? No pokud to nebudeš honit na plnej výkon tak na klidnej domácí poslech by se nemělo nic stát . ale obecně platí že čim nižší impedanci připojíš tim víc proudu/výkonu teče koncovým stupněm a když to překročíš tak ten konec upečeš.

A ako to je s reprakmi so sirsim impedancnym rozpatim - vela hifi repro ma napriklad uvedenu imepedanciu 4-8 Ohmov. Znamená to, že bezpečne môžu byť použité so zosilovačom, ktory ma iba 8 Ohmov?
no tyjo ted nevim jak to myslíš . repro je buď 4,8,16 ale 4-8 to sem teda neviděl . U kytarových beden jo ale hifi ne . Leda by si měl Bi-Wiring bedny http://images.auctionworks.com/hi/68/68411/pt3010.3.jpg . tam když to neni spojený tim zlatám plechem tak sekce pro vejčky a sekce pro basy má každá 8 ohmy a když se spojí paralelně tim plechem tak celá bedna bude mít 4 ohmy . když to budeš chtít jako Bi-Wiring zapojení tak na to musíš mít zesík.

konkretne tieto http://www.magnat.de/en/detail/index/sArticle/478
som uz kupil k tej Yamahe...
som uz kupil k tej Yamahe...
aha ? no tak to vidim prvně . popravdě nevim co si pžedstavit jako impedanci 4-8ohm
jestli si to koupil stim zesíkem tak by sem to asi k tomu normálně připojil . Můžeš si je změřit multimetrem ale tam zjistíš jen stejnosměrnej odpor .