Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
kytara pěkná, akorát ji v tom bordelu kapku neslyšno 
- DaveMurray
Ahoj
To jsem se rozhodl nahrát pár písní a hledal jsem svůj zvuk
Je to dobře equalizované, dobře vyvážené doleva a doprava a dobře hlasité jednotlivé nástroje? A co s tím můžeu ještě udělat a jak to vylepšit? Je to přebasované nebo přestředované? Nebo něco hraje moc potichu a něco moc nahlas?
Děkuji xD
https://soundcloud.com/f-l-k/hokus-pokus
Ale jo, s tím, co máš, asi těžko vykouzlíš nějakej zázrak.
To spíš simulace na PC + nějakej impuls. Mně se ten zvuk moc nelíbí, jako bys ho proháněl kvákadlem. Je prostě divně vystředěnej.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Poslouchat se to relativne da - sam bych takovej zvuk asi nevytahnul. Jinak skoda, ze tam nehrajes cely akordy a ten konec jsi taky mohl zahrat, zase tak tezkej neni 
Hodně budem někde...
- DaveMurray
Děkuji velice za odpovědi. Je to nakoplé d
fabmetalem a poté přes rp80. No a co byste poradili aby to bylo lepší? Eq v auditionu umí občas pomoci. Nejkvákadlovější je ta kytara uprostřed. A jinak co bass, hezky cinká o pražce jako bass mého basáka Steva? I když to je toaleťák, tak to hraje (mimochodem taky přes kytarový rp80)
ale tak co, jakou frekvenci můžu upravit a co přidat, aby to bylo lepší? Jinak simulaci udělat nemůžu - když to udělám, tak zvukovku zabere simulace a nemůžu nahrávat 
Jo a hrát bych to možná uměl, kdybych se to naučil, ale toto nebyl cover nýbrž jen ukázka pro kritiku eq, vyvážení a zvuku
fabmetalem a poté přes rp80. No a co byste poradili aby to bylo lepší? Eq v auditionu umí občas pomoci. Nejkvákadlovější je ta kytara uprostřed. A jinak co bass, hezky cinká o pražce jako bass mého basáka Steva? I když to je toaleťák, tak to hraje (mimochodem taky přes kytarový rp80)
Jo a hrát bych to možná uměl, kdybych se to naučil, ale toto nebyl cover nýbrž jen ukázka pro kritiku eq, vyvážení a zvuku
Ta první kytara je moc vpravo, strašně mi to dunělo v uchu... ale možná je to sluchátkama, tak nevim.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
- DaveMurray
Děkuji za odpovědi. No pravá je na sto procent vpravo, levá na sto procent vlevo a střední je 50:50. Tak co teď? Proč ta vpravo vypadá víc vpravo?
asi si vic hobloval - tak ci tak mi ten zvuk pride jak plandajci h***o, zvuk kytar vypada jak by se mel co chvila rozpadnut
z line6 ux2 -> pod farm2 - vytahnu oproti tomu uplnou salamajku,, jestli chces takhle vic nahravat mozna bys mel neco posmajchlovat stoji to par drobnych a aspon to nejak zni
z line6 ux2 -> pod farm2 - vytahnu oproti tomu uplnou salamajku,, jestli chces takhle vic nahravat mozna bys mel neco posmajchlovat stoji to par drobnych a aspon to nejak zni
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Co máš za plugin na bicí? Docela se mi líbíDaveMurray píše:AhojTo jsem se rozhodl nahrát pár písní a hledal jsem svůj zvuk
Je to dobře equalizované, dobře vyvážené doleva a doprava a dobře hlasité jednotlivé nástroje? A co s tím můžeu ještě udělat a jak to vylepšit? Je to přebasované nebo přestředované? Nebo něco hraje moc potichu a něco moc nahlas?
Děkuji xD
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
- DaveMurray
Děkuji
Toto je Metalheads pro Superior drummer. Konkrétně Sonor kit, má to myslím že ještě Ludwig kit. Dříve jsem používal i Drumkit from hell, ale ten měl strašně ploché virbly.
No a hostí to FL studio.
- DJ Murano
Superior? Kde na to všichni berete? Já šetřim každou kačku abych si za půl roku mohl pořídit Cubase 7 a on tu každej druhej má superior
Drumkit from hell jsem měl taky, spíš než virbly mě šíleně vaděj činely a fakt, že to má každá rádoby metalová kapela a to ještě v naprosto továrním nastavení bez jakýchkoliv úprav (neposlouchatelné)
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Tato otázka si snad ani nezaslouží odpověď.

Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- DaveMurray
No no, já to ještě nemám splacený. Činely v Drumkit from hell stojí za prd taky, no. A ride byl tak tichý, že nebyl slyšet mezi ostatním, a individuálně zesílit nešel (jen všechny plechy najednou).
A tohle je lepší teda už?
Dal jsem si záležet 
Nejde to.
https://soundcloud.com/f-l-k/second-pokus
Tento příspěvek byl upraven 10.12.2013 v 16:40. Celkově upraveno dvakrát. Jednou byl přidán funkční odkaz a podruhé tohle.

A tohle je lepší teda už?
Nejde to.
https://soundcloud.com/f-l-k/second-pokus
Tento příspěvek byl upraven 10.12.2013 v 16:40. Celkově upraveno dvakrát. Jednou byl přidán funkční odkaz a podruhé tohle.
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Mě teda stačí EZ Drummer a teď tam žeru ten EZX Rock Solid 
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Tak jsme byli nahrát demo ve studiu. Nečekal jsem, že to stihnem nahrát tak rychle, takže jsem den předtím když kámoš slavil narozeniny šel s tím, že se druhej den do studia jen podívám a nic tam dělat nebudu. No ale nakonec jsme měli všechno nahrané dost rychle takže jsem to nahrával ještě trochu mimo a nevyspalej, ale i tak to dopadlo relativně dobře
http://bandzone.cz/profest
Live verze mého songu na klasiku.
Btw. byla zima 
Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
No jo lumpové, půl jedné ráno a marw ne a ne zalézt do postele. Ovšem tento čas je ideální na umístění nahrávky, jelikož nabízí neskutečné množství výmluv proč to mohlo být zahráno lépe, končící únavou takhle pozdě v noci
Tak Farewell po stopadesátéprvní....
Tak Farewell po stopadesátéprvní....
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
MESA
PRS MIRA
Šťastné a veselé !!!!
Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
- DJ Murano
To se tak krásně poslouchápiranha90 píše: Šťastné a veselé !!!!